Issues with DIOS MIOS and component cables

Discussion in 'Wii - Backup Loaders' started by ongo_gablogian, May 2, 2014.

  1. ongo_gablogian
    OP

    ongo_gablogian GBAtemp Regular

    Member
    187
    128
    Mar 26, 2010
    United States
    I've had gamecube backups running for a few years via neogamma and all my games worked worked pretty well, but I just picked up an external drive at a yard sale for really cheap and decided to give DM 2.10 a try.

    The issue I'm having now is whenever I boot a GC game off my hdd and try to enable progressive scan the picture gets jumbled up. There are no issues with the picture at all until I try to boot a GC game and enable progressive scan. Everything including GC games at 480i, Wii backups, and original discs work great. Another weird thing is that the issue is only happening on one of my TVs.

    Any help would be greatly appreciated.

    Example Video 1
    Example Video 2

    Also heres my syscheck just incase.
    syscheck
     
  2. GBA rocks

    GBA rocks GBAtemp Fan

    Member
    368
    98
    Jan 4, 2013

    Even in 480p? ("EDTV" in Wii settings)

    The simplest explanation is that this particular tv doesn't support 480p at all.
     
  3. Lumstar

    Lumstar Princess

    Member
    3,641
    90
    Mar 6, 2006
    United States
    Darling
    True there are CRT SDTVs with component video. Such sets can't use 480p.

    I consider it largely an American thing, SCART makes the idea redundant in Europe.
     
  4. ongo_gablogian
    OP

    ongo_gablogian GBAtemp Regular

    Member
    187
    128
    Mar 26, 2010
    United States
    Wow, yeah that's the problem. Weird, I never would've expected a TV with component inputs wouldn't do 480p out. Thanks for helping though!