ios36 currupt

Discussion in 'Wii - Hacking' started by zap284, Jan 3, 2011.

Jan 3, 2011

ios36 currupt by zap284 at 6:42 AM (5,838 Views / 0 Likes) 72 replies

  1. zap284
    OP

    Newcomer zap284 Member

    Joined:
    Jan 3, 2011
    Messages:
    39
    Country:
    United States
    so yeah. my dumb brother updated to 4.3 which of course wiped all my custom stuff. all the ios, homebrew channel, preloaders, everything. gone... now this is where i failed. i had started to reinstall everything i lost. after a while i had most of it back... but i couldnt get coverfloader to work. i needed a trucha bugged ios36... so i installed one i found online... next thing i know my wii wont do anything. it wont load games, it wont load homebrew, and i cant load dol or elf files from the sd card menu (it gives me error #004)

    yes i looked up all the obvious fixes such as reinstalling ios36, updating, and reformatting.
    they either dont work or i cant try any of them because i have no way of loading anything...
    so right now my wii is kinda semi bricked. i can do stuff in the system menu... but nothing else. it always either restarts my wii or gives me the black screen of death... and yes. i tried the black screen fix

    i just need a way to run SOMETHING so i can start trying things again...
    does anyone know how to flash a wii? that might work.
    i know i can fix it myself once i get my homebrew channel back.

    for future reference, i dont have the money for a modchip, my system menu is 4.3, and its ntsc-u
    any ideas and suggestions are more than welcome. please help [​IMG]
     


  2. icecold

    Newcomer icecold Advanced Member

    Joined:
    Oct 7, 2008
    Messages:
    72
    Country:
    Sweden
    So, your on 4.3 without Homebrew Channel and you cant run games to rehack it?
    Do you have Bootmii/boot2? Do you have a Bootmii backup?
     
  3. Wabsta

    Member Wabsta you fight like a dairy farmer

    Joined:
    Apr 25, 2008
    Messages:
    2,485
    Location:
    SCUMM Bar
    Country:
    Netherlands
    EDIT: Well, fu [​IMG] When I pressed the quote button you still had "PriiLoader" in your post [​IMG]
     
  4. zap284
    OP

    Newcomer zap284 Member

    Joined:
    Jan 3, 2011
    Messages:
    39
    Country:
    United States
    like i said. the update removed all traces of homebrew except the ios of course...
    i guess ill try installing it. most likely ill get the #004 error
     
  5. icecold

    Newcomer icecold Advanced Member

    Joined:
    Oct 7, 2008
    Messages:
    72
    Country:
    Sweden
    Yes, but did you do a NAND backup with Modmii before this?
     
  6. zap284
    OP

    Newcomer zap284 Member

    Joined:
    Jan 3, 2011
    Messages:
    39
    Country:
    United States
    no i did not...

    also the attempt to install bootmii was a failure
     
  7. icecold

    Newcomer icecold Advanced Member

    Joined:
    Oct 7, 2008
    Messages:
    72
    Country:
    Sweden
    Do you or your friends have any games on this list? (RETAIL NTSC-U)

    Yu-Gi-Oh! 5D's
    LEGO Indiana Jones
    Super Smash Brothers Brawl
     
  8. zap284
    OP

    Newcomer zap284 Member

    Joined:
    Jan 3, 2011
    Messages:
    39
    Country:
    United States
    yes. i own super smash bros brawl and have succesfully used smash stack in the past. why?
     
  9. icecold

    Newcomer icecold Advanced Member

    Joined:
    Oct 7, 2008
    Messages:
    72
    Country:
    Sweden
    Does it still work on your wii? Its like your last chance....
     
  10. zap284
    OP

    Newcomer zap284 Member

    Joined:
    Jan 3, 2011
    Messages:
    39
    Country:
    United States
    nope. as previously stated my ios36 is corrupt and im unable to run games or apps. im not exactly looking for a quick fix here... i was more looking for a way to restore a nand backup or run an app without using system files, which are corrupted...

    i really dont know. im desperate >_<

    and dont say its bricked cuz its not. as a last resort i wait until 4.4 comes out or bannerbomb works on 4.3
     
  11. icecold

    Newcomer icecold Advanced Member

    Joined:
    Oct 7, 2008
    Messages:
    72
    Country:
    Sweden
    Diffrent games uses diffrent IOSes.

    Super Smash Bros. Brawl uses IOS36.. that you corrupted.

    Can you get your hands on another game in the list?

    4.4 might fix it, bannerbomb is closed.
     
  12. zap284
    OP

    Newcomer zap284 Member

    Joined:
    Jan 3, 2011
    Messages:
    39
    Country:
    United States
    iso versions? easily... but im guessing you mean retail versions... i dont like the idea of spending money but yeah. i can rent em from blockbuster or something.

    your saying other games should work because only my ios36 is corrupt and not the others?... makes sense. ill go try some other games and report the results to make sure it has a chance of working before i spend money

    EDIT: yeah most games worked just fine... i guess now i have to go rent lego indiana jones or something eh? hahaha. well thanks for the help. ill head to blockbuster this weekend
     
  13. icecold

    Newcomer icecold Advanced Member

    Joined:
    Oct 7, 2008
    Messages:
    72
    Country:
    Sweden
    Yes.


    Please try to use the guides here next time so you dont end up in a discusion with me.
     
  14. zap284
    OP

    Newcomer zap284 Member

    Joined:
    Jan 3, 2011
    Messages:
    39
    Country:
    United States
    o crap... turns out my other games dont work... at all... im stupid and assumed they would work fine >_
     
  15. Langin

    Member Langin GBAtemp's kpop addict

    Joined:
    Jul 29, 2008
    Messages:
    4,637
    Location:
    The Hague
    Country:
    Netherlands
    First, THERE IS A CHANCE. I remember I had some same problem.

    Clear the System Memory trough the options in the wii menu. That help, first try to update that may work...[​IMG]
     
  16. zap284
    OP

    Newcomer zap284 Member

    Joined:
    Jan 3, 2011
    Messages:
    39
    Country:
    United States
    tried both already. neither do anything
     
  17. icecold

    Newcomer icecold Advanced Member

    Joined:
    Oct 7, 2008
    Messages:
    72
    Country:
    Sweden
    So, non of your games work ? Its not just IOS36 thats corrupted then.

    Have fun waiting for 4.4 or 5.0. [​IMG]
     
  18. zap284
    OP

    Newcomer zap284 Member

    Joined:
    Jan 3, 2011
    Messages:
    39
    Country:
    United States
    well hey now. im not giving up just yet... can i do anything with a burned cd or something? maybe theres a dos prgram i could put on my sd card or flash drive.

    just some way to downgrade a system menu might do the trick
     
  19. icecold

    Newcomer icecold Advanced Member

    Joined:
    Oct 7, 2008
    Messages:
    72
    Country:
    Sweden
    You dont have any usb-loader channel or something ?
     
  20. zap284
    OP

    Newcomer zap284 Member

    Joined:
    Jan 3, 2011
    Messages:
    39
    Country:
    United States
    i have all my stuff on the homebrew channel... i dont have any forwarders or anything like that...
     

Share This Page