IOS Downgrader Will Not Launch

Discussion in 'Wii - Hacking' started by mark.m.moran, Feb 24, 2009.

Feb 24, 2009
  1. mark.m.moran
    OP

    Member mark.m.moran GBAtemp Regular

    Joined:
    Jun 24, 2007
    Messages:
    153
    Country:
    Ireland
    Hey all,
    I am following DJTaz's guide to downgrade the Wii from 3.4E to 3.2E and have gotten to step 11 (http://www.iol.ie/~taz/wii/WiiHowToGamma.html).

    When I load IOS Downgrader the screen goes black and nothing happens, no errors, no nothing?? I need to hard reset the Wii to get back to the system menu. I have tried to uninstall cios_fix.wad and re-install again using Custom VM but no joy, IOS Downgrader does not seem to want to load.....

    I think by accident in step 10 at the start I tried to install cios_fix.wad using WAD manager and it failed, would this have messed it up? I have tried to run cIOS downgrader first but it fails. Wii is still working OK and playing original games.

    Cheers,
    Mark

    9. Load 6. Wad Manager in Homebrew Channel and install IOS16-64-v257-prod.wad
    10. Load A. Custom WM in Homebrew Channel and install cios_fix.wad
    11. Load B. IOS Downgrader in Homebrew Channel. Just follow any prompts until it tells you it is complete.
    12. Load C. cIOS Downgrader in Homebrew channel MAKING SURE you PICK YOUR CORRECT REGION
    3.2U = USA/Canada, 3.2E = Europe, 3.2J = Japan ... you should then be on version 3.2 once completed
     
  2. tj_cool

    Supervisor tj_cool Stuff

    Joined:
    Jan 7, 2009
    Messages:
    9,942
    Location:
    This planet
    Country:
    Belgium
    install cios_fix with the normal WM then continue from step 11
     
  3. mark.m.moran
    OP

    Member mark.m.moran GBAtemp Regular

    Joined:
    Jun 24, 2007
    Messages:
    153
    Country:
    Ireland
    I tried that but it still comes up with the black screen, just seems to hang :-(
     
  4. Hells Guardian

    Member Hells Guardian GBAtemp Maniac

    Joined:
    Dec 25, 2008
    Messages:
    1,113
    Country:
    United States
    Do you have any gamecube accessories attached? disconect all GC Mem cards and controllers then try. Otherwise just use the Anyregion changer MOD 5 app to downgrade to 3.2. Either one will get you there.
     
  5. tj_cool

    Supervisor tj_cool Stuff

    Joined:
    Jan 7, 2009
    Messages:
    9,942
    Location:
    This planet
    Country:
    Belgium
    Do you have internet connection?
    And no GC hardware in?
     
  6. mark.m.moran
    OP

    Member mark.m.moran GBAtemp Regular

    Joined:
    Jun 24, 2007
    Messages:
    153
    Country:
    Ireland
    Hi guys,
    I changed SD card and it then worked. I was able to get the IOS downgrader to run. It installed them all but I think it gave an error installing IOS 12?? Is this OK?

    I ran the cIOS Downgrader, selected 3.2E and it failed with this message

    "Cleaning IOS Downloads, please wait.....
    >>Deleting "/tmp/0000001e"..OK

    Firmware installation FAILED!
    Press any button to continue..."

    Any ideas?

    Edit: Hi guys, got it all to work, cheers.

    M
     

Share This Page