Installing cIOS without wifi

Discussion in 'Wii - Hacking' started by Emerl, Feb 7, 2009.

Feb 7, 2009

Installing cIOS without wifi by Emerl at 10:32 PM (5,238 Views / 0 Likes) 7 replies

  1. Emerl
    OP

    Newcomer Emerl Member

    Joined:
    Oct 12, 2008
    Messages:
    39
    Country:
    United States
    I think I must have screwed up my cIOS, because all of the sudden, backup loader is not working and I get error 384 DVD load error when I run games, so I've been told that means I need to reinstall the cIOS, but I don't have access to wifi, so could someone give me a tutorial for how to install a cIOS without internet access?
     
  2. innercy

    Member innercy GBAtemp Advanced Fan

    Joined:
    Oct 22, 2006
    Messages:
    745
    Country:
    try reinstall cIOS36_rev7.
     
  3. AsosaYoung

    Member AsosaYoung GBAtemp Fan

    Joined:
    Jan 9, 2009
    Messages:
    319
    Location:
    L B C
    Country:
    United States
    He's not asking anyone to give cIOS he's ask for some help in fixing his problem.
    What did you do before you notice the error. Did you install some thing, more detail.
     
  4. Emerl
    OP

    Newcomer Emerl Member

    Joined:
    Oct 12, 2008
    Messages:
    39
    Country:
    United States
    I would very much like too, but it requires an internet connection with the WiiGator CIOS installer. Is there a way to install cIOS36_rev7 without Wifi or a Lan adapter?
     
  5. innercy

    Member innercy GBAtemp Advanced Fan

    Joined:
    Oct 22, 2006
    Messages:
    745
    Country:
    put IOS36-64-v1042.wad in root of sd card.
     
  6. Emerl
    OP

    Newcomer Emerl Member

    Joined:
    Oct 12, 2008
    Messages:
    39
    Country:
    United States
    Before it stopped working, I installed the Backup loader channel (before I was just running backup loader off my SD card through the homebrew channel) and then that channel didn't work, as well as running it from the SD card didn't work.
     
  7. WiiPower

    Member WiiPower GBAtemp Guru

    Joined:
    Oct 17, 2008
    Messages:
    8,165
    Country:
    Germany
    Just use the official installer, in the release notes you will find the needed information for the offline installation.
     
  8. Emerl
    OP

    Newcomer Emerl Member

    Joined:
    Oct 12, 2008
    Messages:
    39
    Country:
    United States
    Thanks, the Wad in the root folder worked.
     

Share This Page