If I have cIOS installed...

Discussion in 'Wii - Hacking' started by ChaosBoi, Oct 3, 2008.

Oct 3, 2008
  1. ChaosBoi
    OP

    Member ChaosBoi Ushiromiya Battler

    Joined:
    Feb 19, 2007
    Messages:
    1,326
    Location:
    California
    Country:
    United States
    I don't really know what IOS' are but I've already installed cIOS. Since I also want to run GC off my SD card, it says somewhere that I would need MIOS. Is it okay to install both or do I have to uninstall them everytime I want to switch to the other?
     
  2. noobwarrior7

    Member noobwarrior7 GBAtemp Advanced Maniac

    Joined:
    Aug 2, 2008
    Messages:
    1,594
    Location:
    USA
    Country:
    United States
    mios controls GC mode, completely seperate from IOS, it is safe, I use it, both at the same time is fine.
     
  3. kedest

    Member kedest GBAtemp Psycho!

    Joined:
    Feb 6, 2007
    Messages:
    3,283
    Country:
    Netherlands
    didn't that custom mios affect play of gamecube discs?
     
  4. noobwarrior7

    Member noobwarrior7 GBAtemp Advanced Maniac

    Joined:
    Aug 2, 2008
    Messages:
    1,594
    Location:
    USA
    Country:
    United States
    the 2nd release loads original games and backups (with a chip of course) fine
    I had some trouble with my chip's config disc loading (Since it technically a GC homebrew disc),
    but it turns out starfall's GC region free was "Clashing" in some way with the new MIOS, so I just uninstalled it (the RF).
    however,
    as a note:

    it seems pretty much pointless to use the patched MIOS, unless you want to load backups from a gecko loader in the GC mem-slot via GCOS or sdload or whatever it is,
    cuz all GC homebrew has been pretty much outdone at this point by wii stuff.

    after installation, I couldn't find one worthwhile thing to download
     

Share This Page