Hacking I require assistance

demon6989

Member
OP
Newcomer
Joined
Apr 18, 2010
Messages
5
Trophies
0
XP
1
Country
United States
Hello, I have an original R4 and followed the guide and had Ysmenu working.

Well, I thought it was working, but 5-10 seconds into any game and it freezes up.

I just really want to play HG/SS, what's the simplest way to do so? Besides buying it
rolleyes.gif
 

demon6989

Member
OP
Newcomer
Joined
Apr 18, 2010
Messages
5
Trophies
0
XP
1
Country
United States

KevFan

Well-Known Member
Member
Joined
Apr 17, 2010
Messages
331
Trophies
0
XP
119
Country
Fenolio said:
Yeah Wood R4 is practically a direct upgrade from YSmenu at this point.
(Dont quote me on that though
gbasp.gif
)


demon6989 said:
QUOTE(45gc @ Apr 18 2010, 01:40 PM) you could either switch to Wood R4 v1.05 from http://gbatemp.net/index.php?showtopic=220860
or
you could use Rudolf's patch from http://gbatemp.net/index.php?showtopic=217811

So I just drop the ?
unsure.gif
going to give it a try right now

What other files do I need on my sd card?

ye you just copy _DS_MENU.DAT and __rpg folder onto your sd card replacing your old _DS_MENU.DAT.
thats all the files you need.
 

demon6989

Member
OP
Newcomer
Joined
Apr 18, 2010
Messages
5
Trophies
0
XP
1
Country
United States
I'm having some problems here, I was playing for a bit, got up to naming my pokemon, and it locked up. I can't start it anymore, it locks up once it's done loading.

would it be my sd card ? I formatted it right before doing all this
 

KevFan

Well-Known Member
Member
Joined
Apr 17, 2010
Messages
331
Trophies
0
XP
119
Country
i think you should try reformate your micro sd again to FAT32 and try again
as for your question about gba emulator you'll need a slot-2 device like ez-flash 3in1 in order to load gba games on the R4
 

Lacius

Well-Known Member
Member
Joined
May 11, 2008
Messages
16,995
Trophies
2
XP
16,010
Country
United States
demon6989 said:
one more question, how would I run a GBA emulator on my r4?
There is no GBA emulator for the DS. You will need to buy a Slot-2 device for that.

QUOTE(demon6989 @ Apr 18 2010, 08:48 AM) I'm having some problems here, I was playing for a bit, got up to naming my pokemon, and it locked up. I can't start it anymore, it locks up once it's done loading.

would it be my sd card ? I formatted it right before doing all this
With your games backed up onto your computer, reformat your SD card as FAT16 (not FAT32), make sure the file allocation size is 64 kilobytes, and then re-add your games and Wood R4 v.1.05.
 

demon6989

Member
OP
Newcomer
Joined
Apr 18, 2010
Messages
5
Trophies
0
XP
1
Country
United States
One last thing (hopefully
smile.gif
), I tried 2 different programs to format my SD card, SD Formatter, and HP Formatter, but none of them let me set the allocation size

What is the best program to do this?
 

Lacius

Well-Known Member
Member
Joined
May 11, 2008
Messages
16,995
Trophies
2
XP
16,010
Country
United States
demon6989 said:
One last thing (hopefully
smile.gif
), I tried 2 different programs to format my SD card, SD Formatter, and HP Formatter, but none of them let me set the allocation size

What is the best program to do this?
Use the formatting software already on your Windows computer. Go to My Computer, right-click, hit Format, change to FAT (FAT16) and 64K allocation size.
 

demon6989

Member
OP
Newcomer
Joined
Apr 18, 2010
Messages
5
Trophies
0
XP
1
Country
United States
Lacius said:
demon6989 said:
One last thing (hopefully
smile.gif
), I tried 2 different programs to format my SD card, SD Formatter, and HP Formatter, but none of them let me set the allocation size

What is the best program to do this?
Use the formatting software already on your Windows computer. Go to My Computer, right-click, hit Format, change to FAT (FAT16) and 64K allocation size.


It only has default allocation size
closedeyes.gif



Nevermind, I found it, start>run>diskmgmt.msc
biggrin.gif
 

Porobu

Gbatemps Shiny Latias
Member
Joined
Sep 12, 2009
Messages
1,042
Trophies
0
Age
26
XP
412
Country
Lacius said:
demon6989 said:
One last thing (hopefully
smile.gif
), I tried 2 different programs to format my SD card, SD Formatter, and HP Formatter, but none of them let me set the allocation size

What is the best program to do this?
Use the formatting software already on your Windows computer. Go to My Computer, right-click, hit Format, change to FAT (FAT16) and 64K allocation size.
ALWAYS FORMAT SD CARDS WITH PANASONIC SD FORMATTER
 

Flamestar666

Well-Known Member
Newcomer
Joined
Apr 16, 2008
Messages
46
Trophies
0
XP
358
Country
United States
Porobu said:
Lacius said:
demon6989 said:
One last thing (hopefully
smile.gif
), I tried 2 different programs to format my SD card, SD Formatter, and HP Formatter, but none of them let me set the allocation size

What is the best program to do this?
Use the formatting software already on your Windows computer. Go to My Computer, right-click, hit Format, change to FAT (FAT16) and 64K allocation size.
ALWAYS FORMAT SD CARDS WITH PANASONIC SD FORMATTER
Cruise Control.

I use Partition Magic; do I get a cookie?
 

TrolleyDave

Philosolosophising
Former Staff
Joined
Jan 1, 2007
Messages
7,761
Trophies
0
Age
50
Location
Wales, UK
XP
882
Country
Porobu said:
Lacius said:
demon6989 said:
One last thing (hopefully
smile.gif
), I tried 2 different programs to format my SD card, SD Formatter, and HP Formatter, but none of them let me set the allocation size

What is the best program to do this?
Use the formatting software already on your Windows computer. Go to My Computer, right-click, hit Format, change to FAT (FAT16) and 64K allocation size.
ALWAYS FORMAT SD CARDS WITH PANASONIC SD FORMATTER

I always format mine using Windows formatter and never have a problem.
 

Law

rip ninjacat that zarcon made me
Member
Joined
Aug 14, 2007
Messages
4,128
Trophies
0
Age
29
Location
‭jerkland
Website
www.twitch.tv
XP
302
Country
BUT YOU DON'T UNDERSTAND

UNLESS YOU USE THE PANASONIC SD FORMATTER TO FORMAT YOUR MICROSD CARDS THERE IS A 19.7% CHANCE OF THEM EXPLODING WHEN THE FLASHCART TRIES TO READ IT
 

TrolleyDave

Philosolosophising
Former Staff
Joined
Jan 1, 2007
Messages
7,761
Trophies
0
Age
50
Location
Wales, UK
XP
882
Country
Law said:
BUT YOU DON'T UNDERSTAND

UNLESS YOU USE THE PANASONIC SD FORMATTER TO FORMAT YOUR MICROSD CARDS THERE IS A 19.7% CHANCE OF THEM EXPLODING WHEN THE FLASHCART TRIES TO READ IT

I'm tempted to crack a joke about Taliban MicroSD cards but thought it might be in bad taste and might offend people, so instead I'll not very sly like mention it in passing.
 

Flamestar666

Well-Known Member
Newcomer
Joined
Apr 16, 2008
Messages
46
Trophies
0
XP
358
Country
United States
TrolleyDave said:
Law said:
BUT YOU DON'T UNDERSTAND

UNLESS YOU USE THE PANASONIC SD FORMATTER TO FORMAT YOUR MICROSD CARDS THERE IS A 19.7% CHANCE OF THEM EXPLODING WHEN THE FLASHCART TRIES TO READ IT

I'm tempted to crack a joke about Taliban MicroSD cards but thought it might be in bad taste and might offend people, so instead I'll not very sly like mention it in passing.
There is no such thing as "Taste" on the internet.

Please, do continue.
 
General chit-chat
Help Users
  • No one is chatting at the moment.
    SG854 @ SG854: The comedians are going to have a field day with this