How well will Dolphin Run on this?

Will this Run Dolphin well?

  • No

    Votes: 0 0.0%
  • Almost

    Votes: 1 6.7%
  • Yes

    Votes: 9 60.0%
  • It will Crush Dolphin

    Votes: 5 33.3%

  • Total voters
    15

Raylight

Paranoid Temper
OP
Member
Joined
May 10, 2014
Messages
1,178
Trophies
0
Age
34
Location
Who wants to know?
Website
sites.google.com
XP
2,831
Country
United States
Last edited by Raylight,

Raylight

Paranoid Temper
OP
Member
Joined
May 10, 2014
Messages
1,178
Trophies
0
Age
34
Location
Who wants to know?
Website
sites.google.com
XP
2,831
Country
United States
It'll run fine at the defaults for sure.
Which GPU do I need?
Compared to processors, choosing a GPU for Dolphin is a fairly simple task. The more powerful the graphics card, the more pixels and enhancements you can throw at it before you’ll see slowdown. However, the biggest thing to watch for is making sure the GPU supports DirectX11.1 and OpenGL 4.4. Dolphin emulates a console that functions very differently from a traditional PC, and uses the latest D3D and OGL features to reduce overhead. If you do not have those extensions, performance will suffer.

  • NVIDIA: Due to the importance of the OpenGL Extension “Buffer Storage” no NVIDIA GPU before the Geforce 4xx series can be recommended. Despite being a bit old, the Geforce GTX 460 will handle almost any game you throw at it in HD resolutions. Older NVIDIA GPUs will still be able to run the games fine, especially within the D3D backend and in OpenGL with older builds still using the “Vertex Streaming Hack.”
it says it should run almost anything in hd so 745 should do better right? i plan to run everything at 720p at the very least
 
Last edited by Raylight,

sup3rgh0st

Top Tier Ghost
Member
Joined
Apr 22, 2010
Messages
456
Trophies
1
XP
2,701
Country
United States
Then why did you need to post to make a post? lol. Dolphin isn't as resource intensive as it used to be, it'll run fine, HD as well.
 

Clector

Well-Known Member
Member
Joined
Mar 15, 2016
Messages
1,076
Trophies
0
Location
Not here
XP
458
Country
Bangladesh
I think your CPU is okay if you want to don"t change it in some time and don"t matter the cost, but if you want to save some money you can use the equivalent i5 of that CPU there sin"t really much difference that you really will notice.
 
Last edited by Clector,

Luckkill4u

4 guys in a car ( ͡° ͜ʖ ͡°)
Member
Joined
Jul 13, 2008
Messages
1,028
Trophies
1
Age
30
Location
Insomnia
Website
www.gbatemp.net
XP
1,131
Country
Canada
if you can recommend something better already built and for the same price range id like that lol
http://www.ibuypower.com/Store/Intel-Z170-Core-i5-Configurator
http://www.cyberpowerpc.com/system/INTEL_i5_SFF_Configurator

No matter what people say you don't need an i7 processor.... You simply just don't.

--------------------- MERGED ---------------------------

or this if you need amazon https://www.amazon.com/CYBERPOWERPC...597011_1_2?s=pc&ie=UTF8&qid=1473734789&sr=1-2
 
  • Like
Reactions: Raylight

Raylight

Paranoid Temper
OP
Member
Joined
May 10, 2014
Messages
1,178
Trophies
0
Age
34
Location
Who wants to know?
Website
sites.google.com
XP
2,831
Country
United States

Noctosphere

Nova's Guardian
Member
Joined
Dec 30, 2013
Messages
6,750
Trophies
3
Age
30
Location
Biblically accurate Hell
XP
18,582
Country
Canada
i would personally tell you to get a better gpu.
the cpu looks great, but not the gpu, its 3 generation late. try getting a gpu around 9xx or 10xx for even better performance.
i runned dolphin perfectly fine on my gpu 760 but if you want better performance on recent game, i recommend you a better gpu
 

orangy57

bruh
Member
Joined
Aug 17, 2015
Messages
916
Trophies
1
Age
21
Location
New Jersey
XP
2,946
Country
United States
It'll do great, but really any dedicated graphics card made in the past 4 years can easily run Dolphin on high settings. Your GPU may be holding you back for more intensive games though.
 

Luckkill4u

4 guys in a car ( ͡° ͜ʖ ͡°)
Member
Joined
Jul 13, 2008
Messages
1,028
Trophies
1
Age
30
Location
Insomnia
Website
www.gbatemp.net
XP
1,131
Country
Canada
  • Like
Reactions: Raylight

Site & Scene News

Popular threads in this forum

General chit-chat
Help Users
  • No one is chatting at the moment.
  • SylverReZ @ SylverReZ:
    But this is the general chit chat. Nobody responds to questions.
  • Xpk24 @ Xpk24:
    esta bien pero tu lo vas hacer porfa
  • SylverReZ @ SylverReZ:
    Saying it like that sounds like you want others to do it than doing the research yourself.
  • SylverReZ @ SylverReZ:
    I've already posted a link to the Nintendo DS section so that you can post something regarding your DS flashcart. Just make sure all of your posts are in English as this is against the rules.
  • Xpk24 @ Xpk24:
    no yo no estoy diciendo eso solo necesito una información que necesito calmado
  • Xpk24 @ Xpk24:
    no se no donde sea si pero aca en venezuela las consolas de ds esta descontinuadas y la poca información que consigo en internet no es la que nesecito
  • SylverReZ @ SylverReZ:
    You know, finding information about DS flashcarts isn't that hard. They can be found pretty much everywhere and a lot of them can be still bought, however, these are clones from previous generations.
  • SylverReZ @ SylverReZ:
    My apologies if I'm boring you. But if you'd like help with your DS flashcart, then I highly suggest making a thread to get a quick reply. Nobody is going to help in the chat section.
  • Xpk24 @ Xpk24:
    Hola chicos. Compré una nintendo dsi de segunda mano y viene con una tarjeta r4 pero no encontré su firmware/kernel. ¿Pueden ayudarme chicos? Este sitio dice: R4I-GOLDHK pero el enlace ya está inactivo
  • Xpk24 @ Xpk24:
    no tranquilo solo quiero informacion sobre esa tarjeta y bueno ya puede entrar en el discord de enlace
  • Xpk24 @ Xpk24:
    mas bien me alegro que alguien me responda este sisto wed
  • Xpk24 @ Xpk24:
    gracias por tomarte tu tiempo en explicarme
  • Xpk24 @ Xpk24:
    oye estas por hay?
  • Veho @ Veho:
    Sup.
  • Veho @ Veho:
    Please speak English.
    +1
  • Veho @ Veho:
    Or get banned.
    +1
  • SylverReZ @ SylverReZ:
    @Veho, I asked them to translate their messages, but they didn't listen.
  • SylverReZ @ SylverReZ:
    For some reason..
  • K3Nv2 @ K3Nv2:
    Yeah man it's so much Spanish even my browsers asking to translate it
  • Xpk24 @ Xpk24:
    Hi guys. I bought a second hand nintendo dsi and it came with an r4 card but I couldn't find its firmware/kernel. Can you guys help me? This site says: R4I-GOLDHK but the link is already inactive
  • NinStar @ NinStar:
    I feel so good and at the same time so empty
    NinStar @ NinStar: I feel so good and at the same time so empty