How to use r4 3ds with rxtools?

Discussion in '3DS - Flashcards & Custom Firmwares' started by delgaucho, Sep 22, 2016.

  1. delgaucho
    OP

    delgaucho Advanced Member

    Newcomer
    83
    3
    Jan 16, 2016
    Italy
    hi!I have a 3ds r4igoldcc(http://www.r4igold.cc/3ds_main.asp) from 2012.I can't play it on dsi because my dsi have 1.4.5E firmware and i can't update the r4 because i haven't a dslite,so i found on internet a tutorial for unlock the r4.I followed this tutorial() though my 3ds has sysnad and emunand unlinked, but it doesn't worked.There is something i can do?
     
  2. proflayton123

    proflayton123 Undeclared Shitposter 2.1

    Member
    5,889
    2,222
    Jan 11, 2016
    Japan
    日本
    Move over from rxTools to Luma3DS it should then most likely work and be compatible~
     
  3. Lilith Valentine

    Lilith Valentine GBATemp's Wolfdog™ ☠️Grunt☠️

    Member
    20,199
    21,561
    Sep 13, 2009
    Antarctica
    Between insane and insecure
    Last edited by Lilith Valentine, Sep 23, 2016
  4. delgaucho
    OP

    delgaucho Advanced Member

    Newcomer
    83
    3
    Jan 16, 2016
    Italy
    So,thanks for yours answers.I used luma(Even if I do not know why) and the r4 works,but i have a white screen.It's my fault(beacuse the r4 doesn't support versione above 9.2) or i must format the microsd?
     
  5. TheVinAnator

    TheVinAnator GBATemp's Greatest Vin

    Member
    3,607
    2,653
    Jan 10, 2016
    Canada
    NO COFFEI!
    What version ARE you on? And is this in an emunand?
     
  6. koffieleut

    koffieleut GBAtemp Fan

    Member
    362
    42
    Jan 22, 2009
    Netherlands
    probably at home
    I modded a o3ds to a9lh with luma for my neighbour, and suddenly his r4i 3ds worked again. So I think it's a good choise.
     
  7. koffieleut

    koffieleut GBAtemp Fan

    Member
    362
    42
    Jan 22, 2009
    Netherlands
    probably at home
    Doublepost. Again?!
     
  8. delgaucho
    OP

    delgaucho Advanced Member

    Newcomer
    83
    3
    Jan 16, 2016
    Italy
    I don't think that's emunand,because when i go to the info the version is: Ver 11.0.0. In rxtools the emunand was like: ver rx11.0.0

    — Posts automatically merged - Please don't double post! —

    a9lh?I didn't installed that.But the r4 launch now,but i got a white screen
     
  9. delgaucho
    OP

    delgaucho Advanced Member

    Newcomer
    83
    3
    Jan 16, 2016
    Italy
    Notbing?I'm still stuck PORCO DEEO
     
  10. Abcdfv

    Abcdfv What comes around goes around.

    Member
    1,458
    592
    Dec 24, 2013
    United States
    You need to launch it in Sysnand, not emunand.
     
  11. delgaucho
    OP

    delgaucho Advanced Member

    Newcomer
    83
    3
    Jan 16, 2016
    Italy
    Already tried it,still stuck with the white screen:mellow: