How to Load BootMI

Discussion in 'Wii - Hacking' started by pelson, Apr 27, 2010.

Apr 27, 2010

How to Load BootMI by pelson at 5:02 AM (2,431 Views / 0 Likes) 12 replies

  1. pelson
    OP

    Newcomer pelson Member

    Joined:
    Apr 16, 2010
    Messages:
    14
    Country:
    United States
    Hello,

    I am writing this post because I don´t know how to do something that I think is really easy for you guys

    A friend of mine, using his SDCARD, has cracked my wii; everything is working fine:

    - HomeBrew
    - Load Games using usb hard disk
    - AMIGA & Megadrive emulators

    The only thing that it´s not working using usb hard disk is Monter Hunter 3 , but its working using dvd

    This friend of mine has taken his SDCARD to her sister and she formated it

    Now I am not able to load bootmii to backup my wii again ( safety reason )

    Anyone know how to do this ?
    ( I don´t want to install again the crack )

    Thanks in Advanced
    Nelson Gomes
     
  2. lolzed

    Member lolzed The GBAtemp Pichu

    Joined:
    Sep 13, 2008
    Messages:
    2,466
    Location:
    There
    Country:
    Philippines
    get hackmii installer and make a backup from there
     
  3. elimist

    Member elimist GBAtemp Regular

    Joined:
    Mar 31, 2009
    Messages:
    282
    Country:
    United States
    you can probably follow the complete softmod guide untill it tells you to select set up your sd for bootmii in the hackmii installer.
     
  4. pelson
    OP

    Newcomer pelson Member

    Joined:
    Apr 16, 2010
    Messages:
    14
    Country:
    United States
    Anyone with a NTSC WII, version 3.2, could send to me this filles:

    /bootmii
    /bootmii/armboot.bin - Starlet-resident code (MINI) -- this loads ppcboot.elf
    /bootmii/ppcboot.elf - BootMii shell - this is the GUI that is displayed
    when BootMii runs.
    /bootmii/bootmii.ini - BootMii shell configuration file. See below
    /install.log - installation log. After you install
    BootMii,
    please email the contents of this file to
    beta_logs@bootmii.org so we can track any issues that emerge.
    Thanks
     
  5. MyGen

    Newcomer MyGen Member

    Joined:
    Nov 19, 2009
    Messages:
    34
    Country:
    United Kingdom
    Just download the Hackmii installer, put it on SD card, run it, and choose the 'Prepare SD Card' option.
     
  6. pelson
    OP

    Newcomer pelson Member

    Joined:
    Apr 16, 2010
    Messages:
    14
    Country:
    United States
    Sorry, but where i choose this option ?

    on WII -> DataManagement -> SD Card ?

    Thanks in Advanced
     
  7. lolzed

    Member lolzed The GBAtemp Pichu

    Joined:
    Sep 13, 2008
    Messages:
    2,466
    Location:
    There
    Country:
    Philippines
     
  8. pelson
    OP

    Newcomer pelson Member

    Joined:
    Apr 16, 2010
    Messages:
    14
    Country:
    United States
    man ITS NOT working;

    any other idea?

    remember i´ve lost the origianl files i have a blank sd card with hackmii installed
     
  9. person66

    Member person66 If it isn't edited, it isn't a true person66 post

    Joined:
    Jun 16, 2009
    Messages:
    1,110
    Location:
    Canada
    Country:
    Canada
    What do you mean by "it's not working", I just did the same thing on my wii earlier today and it prepared the SD fine.
     
  10. Tux'

    Member Tux' GBAtemp Advanced Fan

    Joined:
    Feb 8, 2009
    Messages:
    723
    Location:
    The flat lands.
    Country:
    Canada
    He means he doesn't have the apps folder. Here's what to do.
    1) Download the hackmii installer
    2) On your sd card create a folder called "apps" in the directory
    3) Within the "apps" folder create a folder called "Hackmii Installer"
    4) Put the boot.dol in there
    5) Load up HBC and launch that
    6) Go to prepare SD card and voilà you have the bootmii files

    So the directory should be like so: SD:/apps/Hackmii Installer/boot.dol
     
  11. MyGen

    Newcomer MyGen Member

    Joined:
    Nov 19, 2009
    Messages:
    34
    Country:
    United Kingdom
    Shouldn't really need to do that. Bannerbomb should be fine.
     
  12. Tux'

    Member Tux' GBAtemp Advanced Fan

    Joined:
    Feb 8, 2009
    Messages:
    723
    Location:
    The flat lands.
    Country:
    Canada
    Well he said he doesn't have bannerbomb, and he has the HBC so that's probably his best bet, no?
     
  13. Majroa

    Member Majroa GBAtemp Regular

    Joined:
    Mar 14, 2009
    Messages:
    235
    Country:
    Netherlands
    Oh my, how hard it is to download bannerbom [​IMG]!
     

Share This Page