HOW DO I MAKE AR CODES???

Discussion in 'NDS - Console and Game Discussions' started by myr4isusing8gb, May 6, 2010.

May 6, 2010
  1. myr4isusing8gb
    OP

    Newcomer myr4isusing8gb Newbie

    Joined:
    Dec 16, 2009
    Messages:
    4
    Country:
    Denmark
    ive just got my ezflash 3-in-1 and got all the pokemon games on it and i found something called pokepatch that patched the NDS game on my r4 then i need some codes to migrate from pokemon ruby version to pokemon diamond but i need to have full pokedex in diamond so how do i make action replay codes???
     
  2. ProtoKun7

    Global Moderator ProtoKun7 GBAtemp Time Lord Regenerations: 3

    Joined:
    Jan 3, 2009
    Messages:
    7,480
    Location:
    Gallifrey
    Country:
    United Kingdom
    My guess would be that you might find it a bit difficult to do, but check the Cheats Forum. Maybe the information is there.
     
  3. JackDeeEss

    Member JackDeeEss GBAtemp Regular

    Joined:
    Dec 2, 2009
    Messages:
    212
    Country:
    United Kingdom
    Damnit, you beaten me to it, ProtoKun! [​IMG]
     
  4. elixirdream

    Member elixirdream GBAtemp Legend

    Joined:
    May 27, 2008
    Messages:
    10,007
    Location:
    6th Dimention
    Country:
    Malaysia
  5. myr4isusing8gb
    OP

    Newcomer myr4isusing8gb Newbie

    Joined:
    Dec 16, 2009
    Messages:
    4
    Country:
    Denmark
    or just why is it the cheat code i have dont work with my rom (full pokedex) do i have to change something ???
     
  6. elixirdream

    Member elixirdream GBAtemp Legend

    Joined:
    May 27, 2008
    Messages:
    10,007
    Location:
    6th Dimention
    Country:
    Malaysia
    did you trigger the activator
     
  7. myr4isusing8gb
    OP

    Newcomer myr4isusing8gb Newbie

    Joined:
    Dec 16, 2009
    Messages:
    4
    Country:
    Denmark
    trigger the activator???
     
  8. elixirdream

    Member elixirdream GBAtemp Legend

    Joined:
    May 27, 2008
    Messages:
    10,007
    Location:
    6th Dimention
    Country:
    Malaysia
    yes.. like select, L, R, Up...

    check what is the activator for the code
    and then trigger it while you are in the game
     
  9. myr4isusing8gb
    OP

    Newcomer myr4isusing8gb Newbie

    Joined:
    Dec 16, 2009
    Messages:
    4
    Country:
    Denmark
    oh tried that nothing happens but what i meant is the cheat code is for eu but when i patch it the id number of the rom changes and then the cheat code wont work with the patched rom
     
  10. elixirdream

    Member elixirdream GBAtemp Legend

    Joined:
    May 27, 2008
    Messages:
    10,007
    Location:
    6th Dimention
    Country:
    Malaysia
    well, as far as i know the cheat codes work with the patches
    even after you patch them it should work [​IMG]
    at least this is the case for "U"

    when you say EU... which version is that?
    F, I, S, G or E

    EDIT: anyway, the codes in the databases are for clean rom aka non patched version of the game. In any case if the codes really don't work on your patch rom then you maybe you can try pokesav
     

Share This Page