Home screen emulator

Discussion in 'NDS - Emulation and Homebrew' started by Briankealing, Mar 2, 2009.

Mar 2, 2009

Home screen emulator by Briankealing at 10:08 PM (1,512 Views / 0 Likes) 7 replies

  1. Briankealing
    OP

    Member Briankealing GBAtemp Advanced Fan

    Joined:
    Nov 25, 2008
    Messages:
    641
    Country:
    United States
    Just a quick question...
    Is there a way to emulate the home screen on the DS? (the screen after the warning junk)
    If there isn't, can somebody send me a picture of the home screen? I want to be able to use the button textures and stuff to make a skin for the AK2.

    Thanks!
     
  2. Wabsta

    Member Wabsta you fight like a dairy farmer

    Joined:
    Apr 25, 2008
    Messages:
    2,485
    Location:
    SCUMM Bar
    Country:
    Netherlands
  3. smealum

    Member smealum growing up sucks.

    Joined:
    May 1, 2006
    Messages:
    627
    Location:
    SF
    Country:
    United States
    I know no$gba can emulate the firmware as long as you have the bios and select the right options. (Reset/Startup Entrypoint => GBA Bios (Nintendo Logo))
     
  4. Briankealing
    OP

    Member Briankealing GBAtemp Advanced Fan

    Joined:
    Nov 25, 2008
    Messages:
    641
    Country:
    United States
    omg dude thanks so much!
     
  5. DanTheManMS

    Member DanTheManMS aka Ricochet Otter

    Joined:
    Jun 2, 2007
    Messages:
    4,325
    Location:
    Georgia
    Country:
    United States
    Two options:
    1. Dump your firmware and BIOS files (there are several tools to do this), name them "firmware.bin" and "BIOSNDS7.ROM" AND "BIOSNDS9.ROM" and put them in your no$gba folder. Change the options smealum said, save the options, then load a game.
    2. http://home.comcast.net/~olimar/DS/firmware.nds - load up in no$gba and have fun.
     
  6. Vague Rant

    Member Vague Rant Deceptively cute

    Joined:
    Aug 7, 2008
    Messages:
    1,980
    Location:
    Melbourne
    Country:
    Australia
    DanTheMan, can you verify that the first option works on no$gba 2.6a? I get the stock "The ROM-image has crashed" error when I try to boot either with my own dumped firmware and BIOS or a downloaded copy. Despite this, no$gba is able to read my settings with my own firmware in the folder: names default to Vague Rant, etc. The hacked NDS version runs fine.
     
  7. DanTheManMS

    Member DanTheManMS aka Ricochet Otter

    Joined:
    Jun 2, 2007
    Messages:
    4,325
    Location:
    Georgia
    Country:
    United States
    Works fine for me with v2.6a. Firmware boots, I can access Pictochat and settings fine. It does crash if I attempt to launch the DS game itself from the firmware menu, but I didn't think that the original poster needed this functionality for what he was trying to do. I can't tell from your post if you're saying that this is the issue you're having or if no$gba crashes before reaching the DS firmware menu.

    My firmware is dumped from my own DS, and I think I downloaded the BIOS files long ago, can't really remember. CRC value of my ARM7 BIOS is 1280F0D5, for ARM9 BIOS it's 2AB23573.
     
  8. rikuumi

    Member rikuumi GBAtemp Advanced Fan

    Joined:
    Oct 2, 2008
    Messages:
    586
    Location:
    WA
    Country:
    United States
    thanks wabsta
     

Share This Page