1. WiinerMario

    WiinerMario Member
    Newcomer

    Joined:
    Apr 7, 2014
    Messages:
    30
    Country:
    So after testing many different N64 games with multiple controllers not a single crash has occurred and everything seems to be running smoothly. The only thing is though that I have to have a real pro controller connected for it to pick up the inputs for that controller. (e.g If i'm emulating pro controller 1 I must have that controller connected for it to pick up my inputs on the gc adapter controller. This is not the case for any other types of games such as WiiU retail games or SNES vc games). It also crashed when trying to return to the home menu in Shantae pirates curse. New logs should detail crash and other recent testing.
     

    Attached Files:

    • logs.zip
      File size:
      604.8 KB
      Views:
      69
  2. Maschell

    OP Maschell GBAtemp Advanced Fan
    Member

    Joined:
    Jun 14, 2008
    Messages:
    960
    Country:
    Gambia, The
    Last edited by Maschell, Apr 11, 2017
  3. vasalpa

    vasalpa GBAtemp Regular
    Member

    Joined:
    Mar 25, 2009
    Messages:
    177
    Country:
    Greece
    So, I tried the latest update and it still crashes on boot (blackscreen) on Smash and it isn't recognized in Zelda TP. I am using a DS3 controller and my setup is Mocha--> HID to VPAD--> Game. I could upload the logs if it is helpful.
     
  4. WiinerMario

    WiinerMario Member
    Newcomer

    Joined:
    Apr 7, 2014
    Messages:
    30
    Country:
    Tried with the new build and still need a real controller connected. Here is the new log.
     

    Attached Files:

    • logs.zip
      File size:
      604.8 KB
      Views:
      107
  5. Maschell

    OP Maschell GBAtemp Advanced Fan
    Member

    Joined:
    Jun 14, 2008
    Messages:
    960
    Country:
    Gambia, The
    Maybe now?
     
    lordelan likes this.
  6. vasalpa

    vasalpa GBAtemp Regular
    Member

    Joined:
    Mar 25, 2009
    Messages:
    177
    Country:
    Greece
    Latest nightly made Smash work fine!
     
  7. victormr21

    victormr21 GBAtemp Advanced Fan
    Member

    Joined:
    Dec 29, 2015
    Messages:
    565
    Country:
  8. Maschell

    OP Maschell GBAtemp Advanced Fan
    Member

    Joined:
    Jun 14, 2008
    Messages:
    960
    Country:
    Gambia, The
    Without the sources I can merge it
     
  9. pwsincd

    pwsincd Garage Flower
    Developer

    Joined:
    Dec 4, 2011
    Messages:
    3,623
    couldnt there be a language option rather than a new app ? either what you want this in the store ?
     
    Maschell likes this.
  10. WiinerMario

    WiinerMario Member
    Newcomer

    Joined:
    Apr 7, 2014
    Messages:
    30
    Country:
    Unfortunately the same result again with that newer build also. Log included with new testing. Thanks again
     

    Attached Files:

    • logs.zip
      File size:
      607.1 KB
      Views:
      48
  11. Maschell

    OP Maschell GBAtemp Advanced Fan
    Member

    Joined:
    Jun 14, 2008
    Messages:
    960
    Country:
    Gambia, The
    Yes, a language option should be the way to go.

    @WiinerMario Okay, then it's probabaly the same reason why Zelda TP etc. are not working. Mapping to the gamepad works, right? Hopefully I'll have a fix for it soon
     
  12. victormr21

    victormr21 GBAtemp Advanced Fan
    Member

    Joined:
    Dec 29, 2015
    Messages:
    565
    Country:
    yeah i thought it too but i think that this feature must be implemented by Maschell in his original app, also i don't know how to do it
     
  13. WiinerMario

    WiinerMario Member
    Newcomer

    Joined:
    Apr 7, 2014
    Messages:
    30
    Country:
    Yeah everything works fine apart from that. it still works flawlessly when the pro controller is connected so I can just connect a few and do it that way for multiplayer. I actually have yet to try gamepad mappings with the gamepad disconnected as its always been connected so far.
     
    Last edited by WiinerMario, Apr 11, 2017
  14. lordelan

    lordelan GBAtemp Psycho!
    Member

    Joined:
    Jan 4, 2015
    Messages:
    4,575
    Country:
    Germany
    Would this work as well, @Maschell?
    https://www.amazon.de/dp/B00RSXRLUE/
    Compared to the original Nintendo adapter it could be used on PC as well (although I'd mainly use it on the Wii U thanks to your homebrew).
    As my birthday is near and I told everyone to buy me GC controllers (:D) I'm thinking about which adapter to buy.
     
  15. Lallo

    Lallo Advanced Member
    Newcomer

    Joined:
    Feb 19, 2017
    Messages:
    93
    Country:
    Is it possible to use the gamecube adapter to super smash bros to emulate 4 player controller to other games?
    When I tried this yesterday only the first controller is working as Player 1.

    However when I start the app from homebrew it just takes me back to the wii menu I dont get any app menu where I can config the controllers or anything.

    If this is not possible, is it possible with any other controller? PS3 or something?
    I would however love to use my gamecube controllers for multiplayer in other games. By far the best nintendo controller
     
  16. lordelan

    lordelan GBAtemp Psycho!
    Member

    Joined:
    Jan 4, 2015
    Messages:
    4,575
    Country:
    Germany
    I thought it works. Wanna play Mario Kart 8, Super Mario 3D World, Tekken and FIFA 13 with 3 friends.
     
  17. Lallo

    Lallo Advanced Member
    Newcomer

    Joined:
    Feb 19, 2017
    Messages:
    93
    Country:
    @lordelan Have u figured out a way to do this? :)

    When I start the app without anything in the usb port the screen just goes black.
    If I start it with the adapter it just emulates the 1 player automatically and then goes back to wii menu without giving me any options to emulate the 2,3,4 player
     
  18. lordelan

    lordelan GBAtemp Psycho!
    Member

    Joined:
    Jan 4, 2015
    Messages:
    4,575
    Country:
    Germany
    No I still don't have a GC adapter + controllers right now but it's my plan for the next month so I'm interested in this too.
     
  19. Lallo

    Lallo Advanced Member
    Newcomer

    Joined:
    Feb 19, 2017
    Messages:
    93
    Country:
    @lordelan I got it working.
    I downloaded the newest HID TO VPAD from the appstore , for somereason it didnt work when I manually put it on the sd card.
    Then, it was working with for example mario kart.
     
    lordelan likes this.
  20. lordelan

    lordelan GBAtemp Psycho!
    Member

    Joined:
    Jan 4, 2015
    Messages:
    4,575
    Country:
    Germany
    Fantastic, thanks!
     
Draft saved Draft deleted