Hacking [Help]I'd like to install a9hl but

Ghassen-ga

Well-Known Member
OP
Member
Joined
Jul 21, 2016
Messages
794
Trophies
0
XP
2,030
Country
I want to install a9hl but the "health and safety" app somehow got removed from sysnand for me before, would that affect the installation later ? how do i restore it ? I have a European 2Ds used to be on rxtools,any help is appreciated , thank you.
 
Last edited by Ghassen-ga,

nero99

Well-Known Member
Member
Joined
Sep 18, 2014
Messages
3,135
Trophies
1
Age
31
XP
3,729
Country
United States
I want to install a9hl but the "health and safety" app somehow got removed from sysnand for me, would that affect the installation later ? how do i restore it ? I have a European 2Ds used to be on rxtools,any help is appreciated , thank you.
did you follow every step of the guide before that happened? if you backed it up like the guide says, you can restore it and try again.
 

Ghassen-ga

Well-Known Member
OP
Member
Joined
Jul 21, 2016
Messages
794
Trophies
0
XP
2,030
Country
did you follow every step of the guide before that happened? if you backed it up like the guide says, you can restore it and try again.


No , health and safety app is already removed ,i haven't started with a9hl yet , idk how it happened before ,and i want to know if there is a way to restore it to sysnand.
 

nero99

Well-Known Member
Member
Joined
Sep 18, 2014
Messages
3,135
Trophies
1
Age
31
XP
3,729
Country
United States
No , health and safety app is already removed ,i haven't started with a9hl yet , idk how it happened before ,and i want to know if there is a way to restore it to sysnand.
only way is if you either have a previous sysnand back up or the hs.app from before this happened. you can also boot pasta cfw into sysnand and see if fbi or anything shows up in its place.
 

Ghassen-ga

Well-Known Member
OP
Member
Joined
Jul 21, 2016
Messages
794
Trophies
0
XP
2,030
Country
only way is if you either have a previous sysnand back up or the hs.app from before this happened. you can also boot pasta cfw into sysnand and see if fbi or anything shows up in its place.

strange thing is , i can inject fbi to sysnand if i want to with rxtools , it shows up when i do that , but it disappears when i restart the system .. uh

I have a copy of my previous emunand tho , that has fbi flashed , can i just just flash that to sysnand when i finish with the installation ?
 

ADS3500

Well-Known Member
Member
Joined
Jul 27, 2016
Messages
330
Trophies
0
XP
286
Country
Canada
I want to install a9hl but the "health and safety" app somehow got removed from sysnand for me before, would that affect the installation later ? how do i restore it ? I have a European 2Ds used to be on rxtools,any help is appreciated , thank you.
When you're done installing A9LH, do a system update and the Health and Safety app will come back.
 

ADS3500

Well-Known Member
Member
Joined
Jul 27, 2016
Messages
330
Trophies
0
XP
286
Country
Canada
I believe i have a sysnand ( no .sha file tho ) back up from after i downgraded long time ago useing gateway , can i flash that to my sysnand throu emunand9 ? or how ?
If all of your data is in emunand, make a backup of that and flash that to your sysnand when the guide tells you to flash NANDmin.bin. You might be able to flash your sysnand backup, but you might need the .sha file. I'm not really sure though.
 
  • Like
Reactions: Ghassen-ga

Ghassen-ga

Well-Known Member
OP
Member
Joined
Jul 21, 2016
Messages
794
Trophies
0
XP
2,030
Country
If all of your data is in emunand, make a backup of that and flash that to your sysnand when the guide tells you to flash NANDmin.bin. You might be able to flash your sysnand backup, but you might need the .sha file. I'm not really sure though.

alright , thank alot ! guess i will risk it :D
 

Site & Scene News

Popular threads in this forum

General chit-chat
Help Users
    BakerMan @ BakerMan: W BOYS