Help! Black Screen After sysUpdater!

Discussion in '3DS - Homebrew Development and Emulators' started by Lee Russell, May 11, 2016.

  1. Lee Russell
    OP

    Lee Russell Newbie

    Newcomer
    2
    0
    May 11, 2016
    Senegal
    I successfully installed rxTools and emuNAND on my old 3ds XL firmware 8.1. Then, I tried to use sysUpdater to update my sysNAND to firmware 9.0.

    Everything was proceeding smoothly. The .CIAs were being installed one by one. Then, the screen just went black. I tried switching off and restarting my 3ds and removing the SD card but it's still black. I am also unable to start the system in recovery mode (A + Up + L + R doesn't work).

    Please help!
     
  2. Tenshi_Okami

    Tenshi_Okami GBAtemp Maniac

    Member
    1,405
    580
    Nov 3, 2015
    Puerto Rico
    Did you installed them using rxTools in Dev Mode? if not, then you are doomed ;~;
     
  3. joyoshi

    joyoshi ICUP

    Member
    329
    590
    Oct 9, 2015
    Netherlands
    Shoved up your nose
    U done goofed son
     
  4. Ziefer846

    Ziefer846 GBAtemp Fan

    Member
    447
    121
    Jun 22, 2015
    United States
    Oh god. It hurt to read this. Were you on devmode?
     
    Luglige likes this.
  5. tech3475

    tech3475 GBAtemp Advanced Fan

    Member
    717
    307
    Jun 12, 2009
    Did you make a nand backup?
     
  6. Ziefer846

    Ziefer846 GBAtemp Fan

    Member
    447
    121
    Jun 22, 2015
    United States
    I don't think that would even matter, unless he had a hardmod.
     
  7. tech3475

    tech3475 GBAtemp Advanced Fan

    Member
    717
    307
    Jun 12, 2009
    That's why I'm asking, at least OP would have some way out.
     
  8. Lee Russell
    OP

    Lee Russell Newbie

    Newcomer
    2
    0
    May 11, 2016
    Senegal
    I have both a sysNand and emuNand backup. I also carried out the update in rxTools rxMode. Planning to try a hardware mod to fix it.

    Could anyone tell me what was the mistake I made during the modding process? Don't wanna make it again..
     
  9. Ziefer846

    Ziefer846 GBAtemp Fan

    Member
    447
    121
    Jun 22, 2015
    United States
    When updating sysnand using rxTools, you need to be in Dev mode.
     
  10. mikey420

    mikey420 GBAtemp Advanced Fan

    Member
    547
    170
    Dec 11, 2015
    United States
    You need dev or pasta sysnand mode to successfully update the system... Any other mode bricks just as you did here.
     
  11. Xenon Hacks

    Xenon Hacks GBAtemp Guru

    Member
    7,123
    3,421
    Nov 13, 2014
    United States
  12. Shizzo

    Shizzo Member

    Newcomer
    11
    0
    Feb 28, 2016
    Gambia, The
    >.<
     
    Last edited by Shizzo, May 12, 2016
  13. Ziefer846

    Ziefer846 GBAtemp Fan

    Member
    447
    121
    Jun 22, 2015
    United States
    Yep. He tried that. Updating in non-dev mode rxTools is known to cause a hard brick.