1. Srkevin

    OP Srkevin Newbie
    Newcomer

    Joined:
    Apr 24, 2013
    Messages:
    4
    Country:
    Cote d'Ivoire
    Hi, sorry for my bad english, but i bought a 32Gb HC MicroSD card with adapter and in my computer works fine (total real capacity) formated at Fat32. im using CFW RxTools, i have another one of 16Gb and works fine (same Format and kb cluster) but the 32Gb doesn't work.

    "Could not detect an SD card"
    [​IMG]

    HELP!!
     
  2. Dracari

    Dracari GBAtemp Advanced Maniac
    Member

    Joined:
    Apr 5, 2009
    Messages:
    1,956
    Country:
    United States
    Format using panasonic SDFormatter never Windows format, past a certain capacity, windows will only format it for NTFS
     
  3. Blue

    Blue GBAtemp Addict
    Member

    Joined:
    Oct 2, 2015
    Messages:
    2,595
    Country:
    United Kingdom
    Format to FAT32.
     
  4. squee666

    squee666 Advanced Tech Pleb
    Member

    Joined:
    Sep 17, 2010
    Messages:
    2,155
    Country:
    United Kingdom
    the amount is 40gb 32gb and lower will be fat 32

    he cant try formatting it again he did state it was FAT32, could be a dodgy card even if read in windows what brand is it and where did you get it from?
     
    Srkevin likes this.
  5. Dracari

    Dracari GBAtemp Advanced Maniac
    Member

    Joined:
    Apr 5, 2009
    Messages:
    1,956
    Country:
    United States
    i never trust Windows to Format Flash media (SD Cards anyways) and rely on the SD Formatter tool except when using an Imaging Tool for USB Boot images or burning a new image to one for a RaspberryPi.
     
  6. animex2k9

    animex2k9 GBAtemp Regular
    Member

    Joined:
    Sep 13, 2009
    Messages:
    196
    Country:
    United States
  7. Srkevin

    OP Srkevin Newbie
    Newcomer

    Joined:
    Apr 24, 2013
    Messages:
    4
    Country:
    Cote d'Ivoire
    Already formated at Fat32 with SDFormatter, MinitoolPartition and partition Magic, none recognize my o3ds :<

    PS: i already used the same MicroSD in a raspberry Pï, my old Smartphone and in a Camera all of them recognize and work fine, any ideas why my O3ds doesn't recognize?
     
    Last edited by Srkevin, Jan 7, 2016
  8. RhythmCat

    RhythmCat GBAtemp Fan
    Member

    Joined:
    Jan 4, 2016
    Messages:
    423
    Country:
    United States
    That's strange... my 8GB card didn't work either with my ODS and I formated to FAT32. It works fine now.
     
  9. mediabob

    mediabob GBAtemp Regular
    Member

    Joined:
    Mar 7, 2010
    Messages:
    133
    Country:
    United States
    I have found that the 3DS is picky about SD cards, and so is my Surface. My desktop might read it but my Surface and 3DS won't. You might also try a different adapter. That could be the culprit. I had a SanDisk micro SD in a Kensington adapter and my 3DS wouldn't read it although my PC did. Put in a PNY adapter and 3DS reads it fine.
     
  10. DesuIsSparta

    DesuIsSparta GBAtemp Advanced Fan
    Member

    Joined:
    Oct 13, 2015
    Messages:
    580
    Country:
    United States
    It has to be an SDHC adapter that you're using, as well.
     
  11. NekoMichi

    NekoMichi Retro Collector
    Member

    Joined:
    Jun 4, 2015
    Messages:
    1,441
    Country:
    I had a similar issue when upgrading to 32GB, was able to overcome it by formatting using the official SD formatting utility 4.0
     
  12. Srkevin

    OP Srkevin Newbie
    Newcomer

    Joined:
    Apr 24, 2013
    Messages:
    4
    Country:
    Cote d'Ivoire
    HI ty for yours answers, i take a better look to my Micro SD Card:

    [​IMG]

    I read these information in the sdcard.org

    [​IMG]

    My Micro SD card it's a Class10 but also a UHS 1, it's not a fake one, already tested with h2testw (100% real), so i guess my O3ds doesn't support UHS speed class? (i used 4 MicroSd Adapter to test if my currently used was bad, but none works on my O3DS, but all of them work fine in my other stuff). anyone knows if the 3DS 10.3 doesn't recognize MicroSD(Adapted) with a Class10 - UHS1 speed?
     
  13. squee666

    squee666 Advanced Tech Pleb
    Member

    Joined:
    Sep 17, 2010
    Messages:
    2,155
    Country:
    United Kingdom
    thats a very weird brand of micro sd lol.
    h2test means nothing all it does is test speeds anyhow also what speeds you getting??

    3DS supports UHS1 because its also Class (10)
    Still weird your not getting reads in 3DS could be the strange branding
     
  14. Srkevin

    OP Srkevin Newbie
    Newcomer

    Joined:
    Apr 24, 2013
    Messages:
    4
    Country:
    Cote d'Ivoire
    H2test, also test real capacity :< so im fckdup :<
     
Draft saved Draft deleted
Loading...

Hide similar threads Similar threads with keywords - MicroSD, doesnt,