GC booter released

Discussion in 'Wii - Hacking' started by deadrabbit, Sep 1, 2008.

Sep 1, 2008

GC booter released by deadrabbit at 10:38 PM (6,289 Views / 0 Likes) 24 replies

  1. deadrabbit
    OP

    Newcomer deadrabbit Advanced Member

    Joined:
    Aug 8, 2007
    Messages:
    92
    Country:
    United Kingdom
    A GC booter has been released!:

    http://wiibrew.org/wiki/GCBooter

    With a bit of luck it can be incorporated into GeckoOS - what do you think?
    Will compatibility now be better?

     


  2. samsam12

    Banned samsam12 Test

    Joined:
    May 13, 2008
    Messages:
    818
    Location:
    A House
    Country:
    United States
    could we take the source of this and the dvd lib to create a GC backup loader?
     
  3. Sorox

    Member Sorox Master Firo Soul

    Joined:
    Jul 8, 2008
    Messages:
    827
    Location:
    çİş
    Country:
    United States
    That would be awesome! I need a new version of my ar cause mine went BOOM! Not really but it dont work no's more.
     
  4. arctic_flame

    Member arctic_flame GBAtemp ATMEGA8 Fan

    Joined:
    Nov 4, 2006
    Messages:
    2,840
    Location:
    England land
    Country:
    United Kingdom
    If you look at what it does, you see why this won't work.
     
  5. Jademalo

    Member Jademalo GBAtemp Fan

    Joined:
    May 23, 2007
    Messages:
    330
    Country:
    United Kingdom
    what we should do is try to make it boot gcos. then we have full working GC homebrew easily.
     
  6. Pikachu025

    Member Pikachu025 GBAtemp Advanced Fan

    Joined:
    May 3, 2006
    Messages:
    960
    Location:
    Austria
    Country:
    Austria
    Yes, I wanted to suggest that. A homebrew that boots GCOS from the homebrew channel would be great.
     
  7. asher

    Member asher ^ Liar

    Joined:
    Aug 16, 2004
    Messages:
    438
    Country:
    Mexico
    how hard would it be to make the classic controller work with gc games?
     
  8. Prisoner

    Member Prisoner GBAtemp Regular

    Joined:
    Mar 30, 2007
    Messages:
    217
    Country:
    Italy
    impossible....

    when in GC mode, the Wii became fully a GC...infact you need gc pad and gc memory card for saves...
     
  9. Treflex

    Member Treflex GBAtemp Regular

    Joined:
    Feb 1, 2008
    Messages:
    179
    Location:
    New Jersey, USA
    Country:
    United States
    Could this be incorporated into ocarina to allow playing gc games with decrypted action replay codes?

    edit: I'm kinda confused. Does this code switch to gamecube mode from wii mode, or boot a gamecube game while in wii mode? (as in play a gamecube game with wii hardware acessible)
     
  10. deadrabbit
    OP

    Newcomer deadrabbit Advanced Member

    Joined:
    Aug 8, 2007
    Messages:
    92
    Country:
    United Kingdom
    (See the original quote)
     
  11. RadioShadow

    Member RadioShadow GBAtemp Advanced Fan

    Joined:
    Aug 30, 2007
    Messages:
    525
    Location:
    UK
    Country:
    United Kingdom
    I was hoping it would have an option to boot the Gamecube Game in PAL60.

    I've changed my Wii's TV display to NTSC, and all the PAL and SSBB US and Wario Land Shake JP Wii games display fine. So does Donkey Konga (US) and Nintendo Puzzle Collection JP for Gamecube display fine but when I load one of my PAL Games, it just boots the game in NTSC and of course the Gamecube PAL games don't have a NTSC option so nothing appears on the screen. [​IMG]

    It's no big deal at the moment as I kept my PAL Gamecube. [​IMG]
     
  12. samsam12

    Banned samsam12 Test

    Joined:
    May 13, 2008
    Messages:
    818
    Location:
    A House
    Country:
    United States
    it should be.
     
  13. arctic_flame

    Member arctic_flame GBAtemp ATMEGA8 Fan

    Joined:
    Nov 4, 2006
    Messages:
    2,840
    Location:
    England land
    Country:
    United Kingdom
    Stop stating baseless conjecture.
     
  14. HiroshiYamauchi

    Member HiroshiYamauchi GBAtemp Regular

    Joined:
    Jan 30, 2008
    Messages:
    230
    Country:
    Brazil
    Yeah, but it adds a Wii side "feature" to GC games: the reset button! [​IMG] Try that, works in GC games when loading using GC Booter...it'll return to the Wii system menu instead of restart the game.
     
  15. Lumstar

    Member Lumstar Princess

    Joined:
    Mar 6, 2006
    Messages:
    3,531
    Location:
    Darling
    Country:
    United States
    NTSC systems don't have an option in the menu to select 50hz period, unlike PAL systems which do have an option to use 60hz for certain things.
     
  16. elfsander

    Member elfsander GBAtemp Fan

    Joined:
    Jun 1, 2007
    Messages:
    463
    Location:
    Netherlands
    Country:
    Netherlands
    I was just wondering, would this be able to run the GC version of Action Replay? (for gc games)
     
  17. Jademalo

    Member Jademalo GBAtemp Fan

    Joined:
    May 23, 2007
    Messages:
    330
    Country:
    United Kingdom
    Right, what we need is to make this into a simple loader, like geckoOS. We need to have it boot GCOS< then we have all gamecube homebrew at our fingertips.

    Now, what we also need to do is try and incorporate "Boot GCOS" as an option in GeckoOS, then we have a very simple hombrew that will run most things.

    The next thing we need to do, is try and make that its own channel, the GCOS channel. Then, we can have one channel for wii homebrew, and another for gamecube hombrew (and backups)


    Anyone wanna have a go at doing this?
     
  18. arctic_flame

    Member arctic_flame GBAtemp ATMEGA8 Fan

    Joined:
    Nov 4, 2006
    Messages:
    2,840
    Location:
    England land
    Country:
    United Kingdom
    No. No. No. No. No. No. No. No. No. No. No. No. No. No. No. No. No. No. No. No. No. No. No. No. No. No.

    All this does is what the system menu does to boot Gamecube discs. It can't load backups. It's not "truly" region free.
     
  19. jalaneme

    Member jalaneme Female Gamer

    Joined:
    Nov 27, 2006
    Messages:
    6,247
    Location:
    London
    Country:
    United Kingdom
    so this thing is like the freeloader for gamecube basically
     
  20. arctic_flame

    Member arctic_flame GBAtemp ATMEGA8 Fan

    Joined:
    Nov 4, 2006
    Messages:
    2,840
    Location:
    England land
    Country:
    United Kingdom
    Not quite. NTSC Wiis still can't play 50Hz games.
     

Share This Page