Gamecube original games not loading after installing Gamecube backup l

Discussion in 'Wii - Hacking' started by hyperlite1604, Aug 12, 2009.

  1. hyperlite1604
    OP

    hyperlite1604 Newbie

    Newcomer
    5
    0
    Aug 12, 2009
    United States
    Hello all. I recently installed the Gamecube backup launcher from Wiigator. It installed fine and I am able to play backups just fine. I can even play it through the wii backup channel. The problem I am having is that the disc channel now no longer can recognize original gamecube games. I can launch the original games through the backup launcher but not the original disc channel. Any ideas about what could be going on? Thanks for the help.
     
  2. DKAngel

    DKAngel GBAtemp Advanced Fan

    Member
    664
    0
    Jan 5, 2009
    Perth,Australia
    the custom mios breaks this feature if i remember right, try reinstalling the original mios to confirm
     
  3. hyperlite1604
    OP

    hyperlite1604 Newbie

    Newcomer
    5
    0
    Aug 12, 2009
    United States
    Oh ok. Do you know where I can get an original mios?
     
  4. Gavry

    Gavry Member

    Newcomer
    48
    0
    Apr 20, 2009
  5. hyperlite1604
    OP

    hyperlite1604 Newbie

    Newcomer
    5
    0
    Aug 12, 2009
    United States
    Thanks for all the info guys. I will try this out
     
  6. hyperlite1604
    OP

    hyperlite1604 Newbie

    Newcomer
    5
    0
    Aug 12, 2009
    United States
    Well I figured out the problem from reading about a problem someone else had. It was caused by startpatch 4.1. I turned off all of them except for skip disc check and bingo it worked again. Just thought I would post and put it out there in case someone else had the same problem. Thanks again.
     
  7. lostdwarf

    lostdwarf GBAtemp Maniac

    Member
    1,071
    86
    Nov 2, 2008
    ENGLAND
    you should update your first post with this so everyone can see how you sorted yourself out.