Game refuses to load

Discussion in '3DS - Flashcards & Custom Firmwares' started by Ayylmano, Jan 16, 2017.

  1. Ayylmano
    OP

    Ayylmano Newbie

    Newcomer
    8
    0
    Jan 16, 2017
    United States
    So I decided to download pokemon moon through free shop with the intent of trying to do a randomizer. I was playing the game fine up until I could save then I followed a tutorial on YouTube on how to randomize. I load up brain dump and things came up forcing me to have to cancel it (obviously a bad idea) and now the game won't even load up stuck on the "Nintendo 3DS" splash screen. Is there any fix for this???
     
  2. Ayylmano
    OP

    Ayylmano Newbie

    Newcomer
    8
    0
    Jan 16, 2017
    United States
    Bump
     
  3. Lilith Valentine

    Lilith Valentine GBATemp's Wolfdog™ ☠️Grunt☠️

    Member
    20,199
    21,561
    Sep 13, 2009
    Antarctica
    Between insane and insecure
    Last edited by Lilith Valentine, Jan 16, 2017
  4. Ayylmano
    OP

    Ayylmano Newbie

    Newcomer
    8
    0
    Jan 16, 2017
    United States
    Try reading past YouTube?
     
  5. Ayylmano
    OP

    Ayylmano Newbie

    Newcomer
    8
    0
    Jan 16, 2017
    United States
    bump
     
  6. Sketchy1

    Sketchy1 gbatemp's shadiest warez dealer

    Member
    1,523
    414
    Aug 9, 2016
    United States
    First, don't bump so much.

    But to actually contribute, I was told an update of it blocked something out

    — Posts automatically merged - Please don't double post! —

    Plus, @Crystal the Glaceon already gave the links, just watch that thread, instead of creating a new one. Forum search function exists for a reason, many others are wondering too.
     
  7. Majickhat55

    Majickhat55 The Red Woman

    Member
    4,477
    2,224
    Mar 28, 2016
    United States
    Asshai
    Braindump always has issues with eshop/cia installs. It works perfectly fine for carts including pokemon Moon. I would use D9 to dump the digital title (also, try to repair the software from the eshop, might fix your boot loop) or just download/decrypt a cia for it and extract the RomFS yourself.
     
  8. Ayylmano
    OP

    Ayylmano Newbie

    Newcomer
    8
    0
    Jan 16, 2017
    United States
    It was the update omg
     
  9. Majickhat55

    Majickhat55 The Red Woman

    Member
    4,477
    2,224
    Mar 28, 2016
    United States
    Asshai
    Good to know. Thanks for reporting back instead of just going MIA after you solved the issue :D
     
    Quantumcat likes this.
  10. Ayylmano
    OP

    Ayylmano Newbie

    Newcomer
    8
    0
    Jan 16, 2017
    United States
    If you could point me someplace where I can update it Id be grateful
     
  11. Majickhat55

    Majickhat55 The Red Woman

    Member
    4,477
    2,224
    Mar 28, 2016
    United States
    Asshai
    Update what? Pokemon? You can just update from the eShop.
     
  12. Ayylmano
    OP

    Ayylmano Newbie

    Newcomer
    8
    0
    Jan 16, 2017
    United States
    It won't start I've tried :(
     
  13. Majickhat55

    Majickhat55 The Red Woman

    Member
    4,477
    2,224
    Mar 28, 2016
    United States
    Asshai
    The game or the eshop? If it's the game go into eshop to the redownload screen for pokemon moon then select "repair software". After that the update should work fine.

    If that doesn't work, use CIAngel to download the update data and install it with FBI.
     
  14. Glitchmaster123

    Glitchmaster123 Advanced Member

    Newcomer
    81
    8
    Jan 16, 2017
    I Had No Issue With Braindump When I Was Modifying Pokemon Omega Ruby To Change It To Pokemon Rutile Ruby Maybe Sun And Moon Aren't Supported?

    — Posts automatically merged - Please don't double post! —

    Plus My Omega Ruby I Got Is From Freeshop And I Had No Issues With That

    Edit 1: Actually I Got It As A Cia File And I Had No Issues At All Modifying It
     
    Last edited by Glitchmaster123, Jan 16, 2017
  15. Majickhat55

    Majickhat55 The Red Woman

    Member
    4,477
    2,224
    Mar 28, 2016
    United States
    Asshai
    What do you mean? It IS supported right now, head to the Rom Hacking section. You'll find a compiled build someone has uploaded. People have been randomizing SuMo since release day. Oh, and SuMo won't work on Braindump on o3DS unless you're running hax 2.8. If it still says "hax 2.7" when you run braindump you need to update it by holding "X' when you boot homebrew.
     
    Last edited by Majickhat55, Jan 16, 2017
  16. Glitchmaster123

    Glitchmaster123 Advanced Member

    Newcomer
    81
    8
    Jan 16, 2017
    Oh It Is Supported Maybe The Person Tryed But It Didn't Work When The Person Randomized It
     
  17. Majickhat55

    Majickhat55 The Red Woman

    Member
    4,477
    2,224
    Mar 28, 2016
    United States
    Asshai
    Yeah it depends on how they were randomizing. HANS doesn't load updates so it works with or without them, rebuilding a CIA randomized (may) result in an error or boot logo when you try to update it (if you didn't patch the update first) and overwrite the code.bin. SaltySD requires a patched code.bin from the update to work or it won't do anything at all with v1.1
     
  18. Glitchmaster123

    Glitchmaster123 Advanced Member

    Newcomer
    81
    8
    Jan 16, 2017
    I Get It Now I Think
     
  19. Lilith Valentine

    Lilith Valentine GBATemp's Wolfdog™ ☠️Grunt☠️

    Member
    20,199
    21,561
    Sep 13, 2009
    Antarctica
    Between insane and insecure
    Stop using youtube videos. If the youtube video is telling you to use braindump instead of Decrypt9, then the video is out of date. braindump is slow as hell compared to decrypt9.
    I link to the threads to will work with the 1.1 update. They even provide the up to date code.bin. Just read through the threads, they explain everything you need to do.
    Honestly stop using youtube videos in general for hacking. They are always quickly made out of date and site is cluttered with millions of out of date videos because everyone tries to capitalize on hacking.