EDGE save problem!

Discussion in 'EDGE' started by SpookyShadowNL, May 5, 2009.

May 5, 2009

EDGE save problem! by SpookyShadowNL at 8:06 PM (2,896 Views / 0 Likes) 9 replies

  1. SpookyShadowNL
    OP

    Newcomer SpookyShadowNL Newbie

    Joined:
    May 5, 2009
    Messages:
    3
    Country:
    Netherlands
    Hello, [​IMG]

    My EDGE says every time I start Rythm Paradise and some other games a error:

    There has been a save related error.
    ROM save memory support is disabled for this session.
    Please see the EDGE website for more information.

    http://www.edge-ds.cn
    Error code: -1

    I have send them a email but after 10 days they still haven't respond. [​IMG]

    Also, i am using edge version 1.45
    Sorry for my bad English, i am still learning it [​IMG]

    What should I do? [​IMG]
     
  2. Brian117

    Member Brian117 GBAtemp Psycho!

    Joined:
    Oct 1, 2007
    Messages:
    3,249
    Location:
    Cleveland, OH
    Country:
    United States
    Odd...

    Try backing up all your games, then do a format of the MicroSD.

    If the problem still continues, either try some new roms.
     
  3. elixirdream

    Member elixirdream GBAtemp Legend

    Joined:
    May 27, 2008
    Messages:
    10,007
    Location:
    6th Dimention
    Country:
    Malaysia
    do your SD card contain sufficient space?
     
  4. TwinRetro

    Global Moderator TwinRetro Don't start nothin', Won't be nothin'

    Joined:
    Aug 29, 2008
    Messages:
    6,181
    Location:
    Las Vegas, NV
    Country:
    United States
    I have had problems like this before. best thing to do, is to backup all your roms and saves, and do a format on your card.

    Don't ignore it though, I ignored it once, and saves and roms started disappearing from my micro SD card.
     
  5. SpookyShadowNL
    OP

    Newcomer SpookyShadowNL Newbie

    Joined:
    May 5, 2009
    Messages:
    3
    Country:
    Netherlands
    I've solved the problem,

    The EDGE team has finnally responded to my e-mail.
    The problem was that the max files in a dir was 128, i had 135 files.

    So i removed some games that i never played and now it works again.
     
  6. elixirdream

    Member elixirdream GBAtemp Legend

    Joined:
    May 27, 2008
    Messages:
    10,007
    Location:
    6th Dimention
    Country:
    Malaysia
    thanks for sharing your information as well [​IMG]

    did they mention when would they update their firmware?
     
  7. Brian117

    Member Brian117 GBAtemp Psycho!

    Joined:
    Oct 1, 2007
    Messages:
    3,249
    Location:
    Cleveland, OH
    Country:
    United States
    They have to release one this month...

    I mean, their last update was back in 16th of March.

    And they have to releases one every month. So keep your eye out this month since they missed April.

    EDGE is starting to worry me now though [​IMG]
     
  8. elixirdream

    Member elixirdream GBAtemp Legend

    Joined:
    May 27, 2008
    Messages:
    10,007
    Location:
    6th Dimention
    Country:
    Malaysia
    since EDGE is CYCLO clone...
    i think they are waiting for CYCLO as well [​IMG]
    that worries me too, what happened to cyclo
     
  9. Brian117

    Member Brian117 GBAtemp Psycho!

    Joined:
    Oct 1, 2007
    Messages:
    3,249
    Location:
    Cleveland, OH
    Country:
    United States
    Yeah...true about the Cyclo part.

    [​IMG]
     
  10. lenselijer

    Member lenselijer GBAtemp Maniac

    Joined:
    Mar 27, 2006
    Messages:
    1,497
    Country:
    Netherlands
    why would you need an update? every game works right?
     

Share This Page