Gaming EasyCap help...

Aijelsop

Question Asker
OP
Member
Joined
Sep 11, 2010
Messages
1,000
Trophies
0
XP
815
Country
United States
So I installed the video software it comes with. It doesn't work. I installed the drivers I got online, it doesn't work. I made sure the EasyCap USB was plugged into my computer, and my Wii is hooked into it, and turned on. Nothing.

I downloaded virtualdub, and tried it, still nothing.

Here's a video: http://tinypic.com/p...hp?v=rvf1iu&s=5
In it, you can see that my capture stuff doesn't show up in virtualdub OR the official easycap program thing.

Could someone please help me? I'm not sure how to get it to work... ._.

EDIT: I'm using Windows 7. I'm using the Maverick theme for the Ubuntu look.
 

Aijelsop

Question Asker
OP
Member
Joined
Sep 11, 2010
Messages
1,000
Trophies
0
XP
815
Country
United States
Did you install the drivers and fixed the Windows 7 audio-driver issue?
Which EasyCap/EzCap do you have anyway?
Yes I installed the drivers. I don't really care about audio until I get video working yet.

Umm did you correctly install the drivers? and what version of EasyCap did you get? I think only the DC60+ was supported by Ubuntu.
Yes, I found the drivers here from the top answer, http://answers.microsoft.com/en-us/windows/forum/windows_7-hardware/usb-20-video-capture-controller-for-windows-7-64/ef0a2d70-8cdc-48ea-85bf-2bb7b80f6dc9
(also, I'm running Windows 7, wow, I got it looking like ubuntu pretty good :D)
 

Deleted member 473940

Well-Known Member
Member
Joined
Mar 26, 2011
Messages
4,651
Trophies
0
XP
1,164
Country
United Kingdom
Did you install the drivers and fixed the Windows 7 audio-driver issue?
Which EasyCap/EzCap do you have anyway?
He's using Ubuntu. Look at the TinyPic Video.
Yap, just watched it.

@OP
could you take a picture of your device and/or tell us which one you got?

edit: LOL I got it confused with windows 7 aswell :P

well anyway, I am using mine just about right now with ulead. Try using different USB port? For some reason it didnt work on some of my USB ports, no joke.
 

Aijelsop

Question Asker
OP
Member
Joined
Sep 11, 2010
Messages
1,000
Trophies
0
XP
815
Country
United States
Did you install the drivers and fixed the Windows 7 audio-driver issue?
Which EasyCap/EzCap do you have anyway?
He's using Ubuntu. Look at the TinyPic Video.
Yap, just watched it.

@OP
could you take a picture of your device and/or tell us which one you got?
Idk which version I got. I purchased it I think about a year ago, before I got my new computer. It didn't work on my old computer, so I just put it away in storage.
So I'm not sure a picture would do much, it doesn't say any number on it
Heres what mine looks like
easyCAP.jpg
 

Deleted member 473940

Well-Known Member
Member
Joined
Mar 26, 2011
Messages
4,651
Trophies
0
XP
1,164
Country
United Kingdom
I edited my post. Try using a different USB port.
Ulead works pretty good for me :). It plays on your computer screen (full screen)stretched 16:9 unlike some other recording softwares.
 

Aijelsop

Question Asker
OP
Member
Joined
Sep 11, 2010
Messages
1,000
Trophies
0
XP
815
Country
United States
I edited my post. Try using a different USB port.
Ulead works pretty good for me :). It plays on your computer screen (full screen)stretched 16:9 unlike some other recording softwares.
Okay, I'll try using a different port, then tell you what happens.

EDIT: I plugged it into my second usb port, and the device driver failed to install, and then the same issue in program. :(
 

Aijelsop

Question Asker
OP
Member
Joined
Sep 11, 2010
Messages
1,000
Trophies
0
XP
815
Country
United States
The box... That will be a problem. I have no idea where it is. Oooooh. On the yellow CD it says MOdel No.: DC60 (MOdel like that, typo?)
 

Deleted member 473940

Well-Known Member
Member
Joined
Mar 26, 2011
Messages
4,651
Trophies
0
XP
1,164
Country
United Kingdom
So its not the D60+?
You say you got it a while ago.. so trying using another port doesnt help, I dont know any other issue.

Does it show up in the device manager? anyway gotta go :)
hopefully you will get a solution.
 

Aijelsop

Question Asker
OP
Member
Joined
Sep 11, 2010
Messages
1,000
Trophies
0
XP
815
Country
United States
So its not the D60+?
You say you got it a while ago.. so trying using another port doesnt help, I dont know any other issue.

Does it show up in the device manager? anyway gotta go :)
hopefully you will get a solution.

No, it says DC60. I'll look in the device manager. I tried my 3rd port, nothing. :(
Thanks for trying to help

EDIT:
vFR4Y.png


I thought I did install the drivers... :P
 

Aijelsop

Question Asker
OP
Member
Joined
Sep 11, 2010
Messages
1,000
Trophies
0
XP
815
Country
United States
Well it didn't work with my old machine (XP)... Could you link me to where you purchased your DC60+? Maybe I'll use my $11 on paypal to buy a new one.
 

Deleted member 473940

Well-Known Member
Member
Joined
Mar 26, 2011
Messages
4,651
Trophies
0
XP
1,164
Country
United Kingdom
Well it didn't work with my old machine (XP)... Could you link me to where you purchased your DC60+? Maybe I'll use my $11 on paypal to buy a new one.
There is so many fakes out there.. just hard to tell which one is real and which one is fake. Both of the ones below state that they work on Windows 7. If they dont, you can also report/claim refund.
heres one
another one
 

Aijelsop

Question Asker
OP
Member
Joined
Sep 11, 2010
Messages
1,000
Trophies
0
XP
815
Country
United States
Well, I probably have a fake one then. I don't really feel like spending $20 on a new one which could be fake again. Are there any other screen capturing devices that are cheap like the EasyCap?
 

You may also like...

General chit-chat
Help Users
  • No one is chatting at the moment.
    K3N1 @ K3N1: Who would pay Rhianna then