DS roms on Action Replay DSi

Discussion in 'NDS - ROM Hacking and Translations' started by loco365, Dec 1, 2010.

Dec 1, 2010

DS roms on Action Replay DSi by loco365 at 5:01 AM (6,697 Views / 0 Likes) 5 replies

  1. loco365
    OP

    Member loco365 GBAtemp Guru

    Joined:
    Sep 1, 2010
    Messages:
    5,459
    Ok. We all know it cannot be done. But, I stumbled upon something that could get a ball rolling. I have the Sonic Colors Nintendo Channel demo, which is an encrypted game. Booting it alone in the ARDSi will result in a white screen. BUT! If there is a game in the top of it, and the ARDSi detects it, and you boot the demo, it plays properly. If the game is removed while the demo is playing, it will crash. Why is this happening, and can it be expanded to retail roms so it could play games like Pokemon and Mario Kart?
     
  2. Crass

    Member Crass Rock me Dr. Zaius

    Joined:
    Nov 3, 2006
    Messages:
    984
    Location:
    Oregon
    Country:
    United States
    My old Datel Max Media Dock would run NDS demos just fine but wouldn't load actual roms. Don't know the reasoning behind it, but some nefarious people were able to release a rom loader for the MMD. Your honestly better off just buying a cheap flashcard.
     
  3. loco365
    OP

    Member loco365 GBAtemp Guru

    Joined:
    Sep 1, 2010
    Messages:
    5,459
    I have one for the DS Lite, but not a DSi Flash card. That's why I thought of the ARDSi.
     
  4. Crass

    Member Crass Rock me Dr. Zaius

    Joined:
    Nov 3, 2006
    Messages:
    984
    Location:
    Oregon
    Country:
    United States
    Well if you got the Action Replay in the hopes it would play roms, then you were clearly misguided. Aren't Acekard 2i's only like 12 bucks?
     
  5. The Pi

    Member The Pi Lurker

    Joined:
    Mar 18, 2010
    Messages:
    1,638
    Location:
    Scotland
    Country:
    United Kingdom
    Can't you run homebrew?
    So couldn't you get WAIO or something running?

    But I'd just get a AK2i, nice and cheap. [​IMG]
     
  6. loco365
    OP

    Member loco365 GBAtemp Guru

    Joined:
    Sep 1, 2010
    Messages:
    5,459
    The only reason I actually have the AceKard2 is because I found a local store selling them, and no, they are legit. I thought it was awkward this happened, because all Nintendo Channel demos are encrypted, and it worked on a DSi Action Replay, which I thought was odd.

    I also knew that retail roms don't work- some homebrew doesn't even work, and I can't get a DLDI patch for it, IKD why. I thought that if the games were tinkered with a little bit, they could be modified enough to work.
     

Share This Page