DS Download Play isn't working

Discussion in 'Acekard' started by 5%, Mar 30, 2010.

Mar 30, 2010

DS Download Play isn't working by 5% at 2:35 AM (1,313 Views / 0 Likes) 15 replies

  1. 5%
    OP

    Member 5% GBAtemp Fan

    Joined:
    Dec 25, 2008
    Messages:
    453
    Country:
    Hello,

    I'm getting "an error has occurred" and messages similar to it when I try to connect with my brother through DS Download Play...I grabbed my Phantom Hourglass cart & it worked perfectly so I know this must have something to do with either the AK2i or my XL.

    Does anyone know how to get around this? [​IMG]
     
  2. Hakoda

    Member Hakoda GBAtemp Addict

    Joined:
    Feb 2, 2008
    Messages:
    2,133
    Location:
    San Jose, CA
    Country:
    United States
    Is DS Download play enabled in your settings?
     
  3. pcmanrules

    Member pcmanrules GBAtemp Regular

    Joined:
    Mar 15, 2009
    Messages:
    233
    Location:
    Wellington, New Zealand
    Country:
    New Zealand
    Enable the download play on the rom settings and it'll work.
     
  4. YayMii

    Member YayMii hi

    Joined:
    Jun 24, 2009
    Messages:
    4,881
    Location:
    that place
    Country:
    Canada
    Your DS Download Play setting on the Acekard is turned off. Turn it on.
     
  5. 5%
    OP

    Member 5% GBAtemp Fan

    Joined:
    Dec 25, 2008
    Messages:
    453
    Country:
    Ah, so that's it. Thanks for the quick replies guys [​IMG]
     
  6. DeMoN

    Member DeMoN GBAtemp Guru

    Joined:
    May 12, 2004
    Messages:
    7,647
    Country:
    United States
    Newbie user here, I notice that there is a "default" option in addition to Enable and Disable. Is it possible to make it enabled by default? Also, what are the downsides of enabling it on a game that does not even have Download play? Will the battery life be shorter or something like that?
     
  7. YayMii

    Member YayMii hi

    Joined:
    Jun 24, 2009
    Messages:
    4,881
    Location:
    that place
    Country:
    Canada
    BTW, "Default" makes the ROM use the main settings, while "Enable/Disable" is for ROM-specific settings.
     
  8. DeMoN

    Member DeMoN GBAtemp Guru

    Joined:
    May 12, 2004
    Messages:
    7,647
    Country:
    United States
    How do you change the main settings? I couldn't find it in the System Options.
     
  9. YayMii

    Member YayMii hi

    Joined:
    Jun 24, 2009
    Messages:
    4,881
    Location:
    that place
    Country:
    Canada
    Press L at the System Options...
     
  10. DeMoN

    Member DeMoN GBAtemp Guru

    Joined:
    May 12, 2004
    Messages:
    7,647
    Country:
    United States
    You just blew my mind. Thanks.
     
  11. Masked Ranger

    Member Masked Ranger GBAtemp Advanced Fan

    Joined:
    Nov 24, 2009
    Messages:
    502
    Country:
    Antarctica
    You can push R too.
     
  12. 5%
    OP

    Member 5% GBAtemp Fan

    Joined:
    Dec 25, 2008
    Messages:
    453
    Country:
    You can also press Y then Y again

    [​IMG]
     
  13. Masked Ranger

    Member Masked Ranger GBAtemp Advanced Fan

    Joined:
    Nov 24, 2009
    Messages:
    502
    Country:
    Antarctica
    The Y, Y method is only good on a per rom basis. DeMoN wanted to know how to change the "default" setting.
     
  14. 5%
    OP

    Member 5% GBAtemp Fan

    Joined:
    Dec 25, 2008
    Messages:
    453
    Country:
    Ahh ok, my mistake [​IMG]
     
  15. DeMoN

    Member DeMoN GBAtemp Guru

    Joined:
    May 12, 2004
    Messages:
    7,647
    Country:
    United States
    In case anyone else cares, I just read the AKAIO Wiki and it said that disabling Download Play makes games run faster.
     
  16. 5%
    OP

    Member 5% GBAtemp Fan

    Joined:
    Dec 25, 2008
    Messages:
    453
    Country:
    ^ I had no idea. Thanks for the valuable infomation [​IMG]
     

Share This Page