Donkey Kong Jungle Beat Not Working

Discussion in 'Wii - Hacking' started by MarioMan181, Nov 23, 2011.

Nov 23, 2011
  1. MarioMan181
    OP

    Newcomer MarioMan181 Advanced Member

    Joined:
    May 9, 2010
    Messages:
    66
    Country:
    United States
    I appear to have some issues trying to play an iso version of Donkey Kong Jungle Beat.

    I have Wii Firmware version 4.2 U.

    Whenever I try to load from Wii Backup Loader or NeoGamma. It either stays in a black screen or it says that there is an error #002.

    People on the internet have told me to remove 002 with Generic Wii Patcher and then save it to the iso file with WiiScrubber. I have done this three times each differently and none have worked so far.

    I have noticed them telling me to open partition 2 of the iso file. But the iso only has one partition, partition 0.

    This iso is US version of game and whenever I try to play it on Neogamma it won't let me play. Also what is strange is when I try to load it from GeckoOS it shows a message saying that there is no disc loaded or no file in the disc.

    I also want to know if this has something to do with missing ios files or cios files.
    If this is true how come I can play games like Punch Out Wii, Super Mario Galaxy 2, and Metroid Other M.

    Please can someone help me.
     
  2. Lacius

    Member Lacius GBAtemp Psycho!

    Joined:
    May 11, 2008
    Messages:
    3,911
    Location:
    St. Louis, Missouri
    Country:
    United States
    Make sure you are using the latest version of NeoGamma R9 and have cIOS 249d2x56 installed.
     
  3. MarioMan181
    OP

    Newcomer MarioMan181 Advanced Member

    Joined:
    May 9, 2010
    Messages:
    66
    Country:
    United States
    I have the latest version of neogamma. But the cios i have maybe old. Ok so where can I download this cios 249.
     
  4. Luigi2012SM64DS

    Banned Luigi2012SM64DS G-old member

    Joined:
    Aug 27, 2011
    Messages:
    2,060
    Location:
    Minecrapt
    Country:
    Canada
  5. MarioMan181
    OP

    Newcomer MarioMan181 Advanced Member

    Joined:
    May 9, 2010
    Messages:
    66
    Country:
    United States
    Ok ModMii. So once I download the files. How do I install them to my Wii?
     
  6. Lacius

    Member Lacius GBAtemp Psycho!

    Joined:
    May 11, 2008
    Messages:
    3,911
    Location:
    St. Louis, Missouri
    Country:
    United States
    Just follow ModMii's easy-to-follow instructions.
     
  7. G0dLiKe

    Member G0dLiKe who needs a title ;)

    Joined:
    Aug 2, 2009
    Messages:
    1,674
    Country:
    United States
    install them using a wad manager ;)
     
  8. MarioMan181
    OP

    Newcomer MarioMan181 Advanced Member

    Joined:
    May 9, 2010
    Messages:
    66
    Country:
    United States
    Thanks guys for helping me out. I really appreciate it. I will confirm if the game works after. Thank you so much.

    Wait just one more quick question. Is it safe to download priiloader? I heard that downloading this will brick my wii.
     
  9. Lacius

    Member Lacius GBAtemp Psycho!

    Joined:
    May 11, 2008
    Messages:
    3,911
    Location:
    St. Louis, Missouri
    Country:
    United States
    An old version of Priiloader had a bug that could possibly brick Wii systems. However, the versions offered on ModMii are safe. Priiloader is highly recommended.
     
    1 person likes this.
  10. MarioMan181
    OP

    Newcomer MarioMan181 Advanced Member

    Joined:
    May 9, 2010
    Messages:
    66
    Country:
    United States
    Sorry for asking again but what is this ios 236 installer. Is it recommended? I have read that it allows the use of installing cios and wad managers. But I don't remember but I think I did something like this and I am able of installing cioses and wad managers right now. I always use ios36 to load wads and install them. Does this mean I already have ios 236 installed or not?
     
  11. MarioMan181
    OP

    Newcomer MarioMan181 Advanced Member

    Joined:
    May 9, 2010
    Messages:
    66
    Country:
    United States
    Ok. So I installed the cios249 dx2 56 wad and I loaded neogamma. This time the blue screen that says error #002 is gone. But now it just shows a green flash for one second and then it is black screen continuously with nothing appearing on the screen. Please does anyone else have other suggestions. Could it be the iso cause I just downloaded two types of isos and I have tried to do the fix 002 error with wii patcher. Can someone please help me?
     
  12. WiiPower

    Member WiiPower GBAtemp Guru

    Joined:
    Oct 17, 2008
    Messages:
    8,165
    Country:
    Germany
    Haha, sounds like the 002b error: If you patch the game with the 002 main.dol patch, then 1. the 002 error is still inside (which is why you got it with some loader than NeoGamma) and 2. it freezes.

    Always use unpatched .iso files with NeoGamma, there's not a single patch you can do to the .iso that NeoGamma can't apply on the fly. (except game changing patches like the New Super Mario Bros games with different levels)
     
  13. MarioMan181
    OP

    Newcomer MarioMan181 Advanced Member

    Joined:
    May 9, 2010
    Messages:
    66
    Country:
    United States
    I have tried both unpatched and patched versions. I made two discs each containing the Donkey Kong Jungle Beat US iso and one containing the patched 002 fix. I don't know whether it is the iso or if it is my wii missing some ios or cios.
     
  14. MarioMan181
    OP

    Newcomer MarioMan181 Advanced Member

    Joined:
    May 9, 2010
    Messages:
    66
    Country:
    United States
    Does anyone have any more suggestions? Like what cios or ios do I need to have to play Donkey Kong Jungle Beat Wii.
     
  15. Lucif3r

    Member Lucif3r GBAtemp Maniac

    Joined:
    Sep 10, 2011
    Messages:
    1,464
    Country:
    Sweden
    d2x base 56 is enough to play almost every game. In some cases d2x base 57 is needed. d2x b56 normally installs in slot 249 and d2x b57 in slot 250.

    I have never used neogamma (stupid d3 drive ..) so I dont know how to switch ios in that, or if its even possible.
     
  16. MarioMan181
    OP

    Newcomer MarioMan181 Advanced Member

    Joined:
    May 9, 2010
    Messages:
    66
    Country:
    United States
    Ok I finally got it to work. I had to download another iso file of Donkey Kong Jungle Beat and I followed what WiiPower told me. Now it works. Thanks guys I appreciate all your help. I am sorry I have been asking many questions to you guys but I just wanted some help as many people in the forum barely respond to my messages.
     

Share This Page