1. anhminh

    OP anhminh Pirate since 2010
    Member

    Joined:
    Sep 30, 2010
    Messages:
    1,405
    Country:
    Vietnam
    The question is can Switch run Doom? Something tell me it won't be easy.
     
  2. aofelix

    aofelix GBAtemp Advanced Fan
    Member

    Joined:
    Dec 21, 2013
    Messages:
    981
    Country:
    yeah its not really that super demanding. a good pc graphics card can kill it FPS wise.

    i dont think they'll do it though and im in no excitement/hurry for older titles to be ported over. I'm more interested in NEW upcoming titles being ported over.
     
    Deleted User likes this.
  3. Xzi

    Xzi GBAtemp's Resident Plok Expert
    Member

    Joined:
    Dec 26, 2013
    Messages:
    12,681
    Country:
    United States
    It would actually be pretty easy. DOOM runs great in Vulkan and OpenGL, both of which Switch supports. I doubt it'd do 60 FPS, but 1080p30 would almost certainly be achievable.
     
  4. THEELEMENTKH

    THEELEMENTKH GBAtemp Advanced Maniac
    Member

    Joined:
    May 31, 2016
    Messages:
    1,839
    Country:
    Spain
    EVERYTHING can run DOOM, just give it some time and it'll happen, eventually
     
    DarthDub likes this.
  5. TotalInsanity4

    TotalInsanity4 GBAtemp Supreme Overlord
    Member

    Joined:
    Dec 1, 2014
    Messages:
    10,811
    Country:
    United States
    Are we referring to the meme-y old "it can be run on literally anything" DOOM or the new remaster?
     
  6. aljpn91

    aljpn91 Banned
    Banned

    Joined:
    Dec 28, 2015
    Messages:
    276
    Country:
    pretty sure its the reboot aka DOOM4
     
    TotalInsanity4 likes this.
  7. goldensun87

    goldensun87 GBAtemp Fan
    Member

    Joined:
    Jan 24, 2017
    Messages:
    343
    Country:
    United States
    Why would we want to? Not only have I played the entire single player mode on PC (GTX 970 + FX 8350), I have also recorded my playthrough with the free Shadowplay recorder.
     
  8. TheCyberQuake

    TheCyberQuake Certified Geek
    Member

    Joined:
    Dec 2, 2014
    Messages:
    5,012
    Country:
    United States
    Because you can take it on the go? Perhaps because not everyone has played the game yet either? You seem to assume your situation is everyone's situation.
     
  9. 8BitWonder

    8BitWonder Small Homebrew Dev
    Member

    Joined:
    Jan 23, 2016
    Messages:
    2,345
    Country:
    United States
    Because doom has a legacy of being ported to things it shouldn't be, and it ought to continue with the switch (Plus it's still fun).
     
    Last edited by 8BitWonder, Feb 27, 2017
    goldensun87 likes this.
  10. aljpn91

    aljpn91 Banned
    Banned

    Joined:
    Dec 28, 2015
    Messages:
    276
    Country:
    doom 3 bfg is out on the shield tablet, maybe we will see a port for the switch in the future
     
    Last edited by aljpn91, Feb 27, 2017
  11. Which one are you referring to? The original DOOM, DOOM 3 or DOOM 4 (2016)? If the devs could downgrade DOOM 4 to run on the Switch it'd be neat or a "DOOM HD Trilogy Collection" for the Nintendo Switch would be even better (getting the classics all-in-one pack).
     
    TheCyberQuake likes this.
  12. fatsquirrel

    fatsquirrel GBAtemp Addict
    Member

    Joined:
    Nov 11, 2013
    Messages:
    2,603
    Country:
    Im pretty sure it could run Doom without too much downgrading.
    A very low specced pc can easily run it at acceptable speeds. (fps whores excluded ofc)
     
  13. As long as the framerate drops and stuttering isn't too noticeable and distracting it can be acceptable.
     
    fatsquirrel likes this.
  14. aldighieri

    aldighieri Advanced Member
    Newcomer

    Joined:
    Nov 19, 2013
    Messages:
    53
    Country:
    Brazil
    If its run Android, i dont think it will have a Doom port.

    Heimviado de um S7 Edge usando TeTaTalk.
     
  15. TheCyberQuake

    TheCyberQuake Certified Geek
    Member

    Joined:
    Dec 2, 2014
    Messages:
    5,012
    Country:
    United States
    It WON'T run android people. Just because a similar chip was used in an android console DOESN'T mean it will use android. I can guarantee Nintendo would not be stupid enough to use an android based OS.

    — Posts automatically merged - Please don't double post! —

    It would be like saying my Windows 10 computer has an amd fx-8350, so all other computers using that CPU would obviously be running windows 10. Which any sane person will realize is not true because there are other versions of windows as well as the multitude of linux operating systems.
     
    aldighieri likes this.
  16. Xzi

    Xzi GBAtemp's Resident Plok Expert
    Member

    Joined:
    Dec 26, 2013
    Messages:
    12,681
    Country:
    United States
    Lol it's not Android. Android doesn't support OpenGL or Vulkan.
     
  17. Pleng

    Pleng Custom Title
    Member

    Joined:
    Sep 14, 2011
    Messages:
    2,389
    Country:
    Thailand
    No, it isn't.

    What what whaaaaaaaaat?
     
    Deleted User likes this.
  18. fatsquirrel

    fatsquirrel GBAtemp Addict
    Member

    Joined:
    Nov 11, 2013
    Messages:
    2,603
    Country:
    Just let it go man. I learned that it's not worth bothering. Another will come and post same stupid thing
     
  19. Xzi

    Xzi GBAtemp's Resident Plok Expert
    Member

    Joined:
    Dec 26, 2013
    Messages:
    12,681
    Country:
    United States
    Sorry, rather they both seem to have Android-specific implementations vs standard. The results on an Android gaming machine like Shield TV aren't as impressive.
     
    Last edited by Xzi, Feb 28, 2017
  20. WiiUBricker

    WiiUBricker News Police
    Banned

    Joined:
    Sep 19, 2009
    Messages:
    7,828
    Country:
    Argentina
    Are you talking about the BFG Edition or the new Doom? If the former, then yes, the weaker Shield Tablet runs it at 1080p60.
     
Draft saved Draft deleted
Loading...

Hide similar threads Similar threads with keywords - Switch,