DeSmuME 0.9.9 JIT Fastest ever!

Discussion in 'NDS - Emulation and Homebrew' started by shakirmoledina, Jan 12, 2013.

Jan 12, 2013
  1. shakirmoledina
    OP

    Member shakirmoledina Legend

    Joined:
    Oct 23, 2004
    Messages:
    6,611
    Location:
    Dar es Salaam
    Country:
    Tanzania
    Hey guys,
    This is an awareness thread. For those who have been getting slow speeds on DeSmuME, download the latest 0.9.9 JIT build from filetrip or the compiler's website.

    Just to show you how much has improved,
    Sims 3 Main menu
    0.9.7 - 33 FPS
    0.9.9 JIT - 94 FPS (DAMN!)

    River City Sports Challenge
    0.9.7 - 25 FPS
    0.9.9 JIT - 90 FPS (HUGE!)

    So make sure you get this version if you wanna play on the pc

    My PC Specs are
    1 GB Nvidia GTS 450
    2.8 Ghz Core 2 Duo (although due to incompatibility it read 1.56Ghz hence slow down on old versions)
    3 GB RAM

    http://nds.baronline.net.ua/

    Hope it helps and impresses
     
  2. the_randomizer

    Member the_randomizer The Temp's official fox whisperer

    Joined:
    Apr 29, 2011
    Messages:
    17,375
    Location:
    Unknown
    Country:
    United States
  3. Rydian

    Member Rydian Resident Furvertâ„¢

    Joined:
    Feb 4, 2010
    Messages:
    27,883
    Location:
    Cave Entrance, Watching Cyan Write Letters
    Country:
    United States
  4. ItsMetaKnight

    Member ItsMetaKnight GBAtemp Advanced Fan

    Joined:
    Mar 4, 2008
    Messages:
    612
    Country:
    Denmark
    Does this exist with Wifi support?
     
  5. Coto

    Member Coto GBAtemp Addict

    Joined:
    Jun 4, 2010
    Messages:
    2,278
    Country:
    Chile
    I found the link right away after a quick google search.

    "desmume 0.9.9 jit"

    and
    [​IMG]
    58/60 fps on full 3D environments, music and all that works nicely (except sound stutters a bit in the intro (while showing kyyrem, but it's just a bit))

    It's awesome. Thanks for sharing the news with us

    specs:

    Notebook CQ-42 Intel core2duo t6600 @2,2GHZ (sse3,ssse3,sse4.1)
    DDR3 2x4GB sticks 800mhz mode
    Intel Cantiga GL40 express (GL gpu chipset)
    Windows 7 pro x64
     
  6. shakirmoledina
    OP

    Member shakirmoledina Legend

    Joined:
    Oct 23, 2004
    Messages:
    6,611
    Location:
    Dar es Salaam
    Country:
    Tanzania
    okay sorry for not posting but i posted this at 2:30 AM yesterday lol. Glad you reposted it and thanks.

    About WIFI, many youtube videos do mention it. There must be a way but i am not aware of it. A few minutes of research may help.
     
  7. Narayan

    Member Narayan desu~

    Joined:
    Sep 29, 2010
    Messages:
    2,921
    Country:
    Philippines
    hmmm, this would help indeed. might get back to emulating ds games again.
     
  8. shakirmoledina
    OP

    Member shakirmoledina Legend

    Joined:
    Oct 23, 2004
    Messages:
    6,611
    Location:
    Dar es Salaam
    Country:
    Tanzania
    Yes that's exactly what i was thinking. By the way, new version got released today.
     
  9. MarinoKadame

    Newcomer MarinoKadame Member

    Joined:
    May 29, 2011
    Messages:
    39
    Country:
    Canada
    Super princess Peach crash instantly on JIT but on the normal Desmume it work somehow.
     
  10. shakirmoledina
    OP

    Member shakirmoledina Legend

    Joined:
    Oct 23, 2004
    Messages:
    6,611
    Location:
    Dar es Salaam
    Country:
    Tanzania
    did u check the latest version of the JIT build?

    try no$ or iDeaS instead
     
  11. AsPika2219

    Member AsPika2219 Pikachu going beach!

    Joined:
    Jun 17, 2010
    Messages:
    1,141
    Location:
    Cats City
    Country:
    Malaysia

    Always no WIFI function forever.....

    Anyway, the JIT function still under testing mode because some games works OR some make freeze. Is random!
     
  12. schnoo

    Newcomer schnoo Advanced Member

    Joined:
    Jan 5, 2007
    Messages:
    59
    Country:
    United States
    I am getting 50% performance from games on the latest DeS (32 bit or 64bit) I have tried playing Mario and Luigi Partners in Time and New SMB.

    These are my specs: Operating System:Windows 7
    Processor/CPU:AMD FX 4100 3.6GHz
    Video Card/GPU:AMD HD 6700
    Memory/RAM:8GB DDR3

    Any advice on what I should be doing to get these games going at 100%?? I see other users posting their specs which seem a lot lower than mine. I feel like I have not done something that is holding my new computer back. I updated DirectX11 and my GPU drivers.
     
  13. shakirmoledina
    OP

    Member shakirmoledina Legend

    Joined:
    Oct 23, 2004
    Messages:
    6,611
    Location:
    Dar es Salaam
    Country:
    Tanzania

Share This Page