deleting everything off my wii

Discussion in 'Wii - Hacking' started by keganonthedunes, May 13, 2009.

May 13, 2009
  1. keganonthedunes
    OP

    Newcomer keganonthedunes Member

    Joined:
    May 10, 2009
    Messages:
    15
    Country:
    United States
    okay fellas, i've installed things i should and things i probably shouldn't have, and the backup loader is getting ruined and stuff, and i'm so confused to what i have and don't have that i just want to erase all the stuff i've added since i first added the homebrew channel, like all the IOS's and stuff. How would I go about doing this?
     
  2. BIG MOE

    Member BIG MOE ๔*๖ LORD BIG MOE ™

    Joined:
    Oct 19, 2008
    Messages:
    1,253
    Location:
    Wiiland Hills
    Country:
    Syria
    not trying to be rude or to offend you in any how buddy , but this has been answered many time so far and there is even a tutorial on the forum for it , so please use the search button and find it , thanks [​IMG]
     
  3. keganonthedunes
    OP

    Newcomer keganonthedunes Member

    Joined:
    May 10, 2009
    Messages:
    15
    Country:
    United States
    could i at least get a link? im not finding crap about it bro
     
  4. Shinigami Kiba

    Member Shinigami Kiba GBAtemp Advanced Fan

    Joined:
    Oct 28, 2007
    Messages:
    606
    Country:
    Macedonia, The Former Yugoslav Republic of
    Before you do anything, do NOT uninstall IOS's, I'm no expert on this but I know uninstalling an IOS means trouble.
     
  5. keganonthedunes
    OP

    Newcomer keganonthedunes Member

    Joined:
    May 10, 2009
    Messages:
    15
    Country:
    United States
    well if my wii didn't have some IOS's in the first place then it shouldn't be bad to delete those IOS's right?
     
  6. Shinigami Kiba

    Member Shinigami Kiba GBAtemp Advanced Fan

    Joined:
    Oct 28, 2007
    Messages:
    606
    Country:
    Macedonia, The Former Yugoslav Republic of
    dude, don't do anything until you read up on this, trust me.
    I might sound paranoid but one wrong button press can and WILL brick you, don't delete stuff even if you installed it, be patient im sure someone will help you.
     
  7. keganonthedunes
    OP

    Newcomer keganonthedunes Member

    Joined:
    May 10, 2009
    Messages:
    15
    Country:
    United States
    poooooo. well i hope it's soon. basically, first I had backups of zelda twilight princess and animal crossing city folk, and they both worked fine, then i got metroid prime 3 and it got to the part where it said "press A to start" and kept giving me a "disc not loading please read the manual" thing every time, so i went and downloaded the read retry fix and installed it, and not only did that make metroid still not work, but it also kept animal crossing from loading. twilight princess still loads, though. so i just said "eff it i'll install usbloader", so i installed that and installed cios rev10, and then realized that i don't have any usb sticks in my house that could hold even one iso. so all i'm asking is for a way to start over with nothing except the homebrew channel so i can re-install 3in1softmod_rev3 and hopefully get ALL my backups working. if anyone could help that would be great.
    also don't give me solutions dealing with burning issues, i've burned in every speed from 1x to 8x using DVD-Rs with the three isos that i have MULTIPLE TIMES. it should be obvious that it's not a burn error seeing as how all the games used to work (except the file loading for metroid prime 3) and now they don't ever since i installed cios rev10 and read retry fix.
     
  8. theoperator288

    Newcomer theoperator288 Member

    Joined:
    Sep 28, 2008
    Messages:
    41
    Country:
    United States
    I couldn't agree more. It is difficult at times in these forums to find exactly what you are looking for.
    I'm not a pro, but it does help if you give us more info. For instance what system menu are you running? If you are on 3.2 I would suggest running IOS Downgrader, and cIOS Downgrader. Both of those will take all of your current IOS's and make them fresh (gets rid of CIOSCORP or other cIOS). I'm sure there are more steps, especially if you had preloader, which is now simple if you use NANDCLEANER.dol to clean everything off from the preloader install. Small step, hopefully someone with more knowledge can help you on your way.
     
  9. Slowking

    Member Slowking GBAtemp Maniac

    Joined:
    Dec 31, 2006
    Messages:
    1,396
    Country:
    Germany
    YOU NEVER DELETE ANY IOSs... besides the ones above 200. If you want to to get rid of CIOSCORP or something you can overwrite those IOSs with their original Nintendo counterparts, but you NEVER delete them.
    (yes I'm repeating myself but there have been so many people that bricked their Wii this way)
     
  10. keganonthedunes
    OP

    Newcomer keganonthedunes Member

    Joined:
    May 10, 2009
    Messages:
    15
    Country:
    United States
    yep i'm running 3.2. if i run the cios downgrader should i just re-install 3.2 again?
     
  11. theoperator288

    Newcomer theoperator288 Member

    Joined:
    Sep 28, 2008
    Messages:
    41
    Country:
    United States
    That's correct, by doing so, you are once again reverting to standard IOS's
     
  12. Shinigami Kiba

    Member Shinigami Kiba GBAtemp Advanced Fan

    Joined:
    Oct 28, 2007
    Messages:
    606
    Country:
    Macedonia, The Former Yugoslav Republic of
    my advice, edit your first post, explain everything clearly, what you did, what went wrong, what IOS's and stuff you have installed, wii version and everything.

    Use paragraphs and make the post clear, the Wii is a tricky system dude, I keep installing WiiWare games to a minimum let alone undertaking something as dangerous as doing what you want to do without explaining everything in great detail first.

    don't worry about being annoying cause the way the system is, everyone has somewhat different set ups and one little thing could sometimes screw you over.
     
  13. keganonthedunes
    OP

    Newcomer keganonthedunes Member

    Joined:
    May 10, 2009
    Messages:
    15
    Country:
    United States
    which means it should delete IOS249 and all the IOS's i've installed myself right?
    well that's the thing, i've done so much crap i can't even remember what i've done! if you look in post #7 it has most of what i did, and all in that order too. that's all i can tell you.
     

Share This Page