DarkwiiTheme brick :( please help!

Discussion in 'Wii - Hacking' started by JarrodD, Aug 4, 2010.

Aug 4, 2010
  1. JarrodD
    OP

    Newcomer JarrodD Member

    Joined:
    Aug 4, 2010
    Messages:
    13
    Country:
    Canada
    So i downloaded a 4.2 dark wii theme on a 3.1 firmware YES I KNOW IM STUPID i wasn't even thinking and now my menu gets stuck on the loading screen like this http://www.youtube.com/watch?v=74DOQayEOBQ I dont have any prii loader or boot mii am i Only stuck attempting the gamecube controller trick or is my wii screwed.
     


  2. ConJ

    Member ConJ The Toker

    Joined:
    Jul 18, 2008
    Messages:
    918
    Location:
    Glastonbury
    Country:
    United Kingdom
    Use Bannerbomb to run Dop-Mii and reinstall the system menu.

    I would then advise installing Bootmii and Priiloader.

    If you need more detailed steps, just ask.
     
  3. jelmew

    Member jelmew GBAtemp Regular

    Joined:
    Aug 28, 2009
    Messages:
    146
    Country:
    Netherlands
    He can't really run bannerbomb, when the wii doesn't boot up. Does it still autoboot disks is my question?
     
  4. ConJ

    Member ConJ The Toker

    Joined:
    Jul 18, 2008
    Messages:
    918
    Location:
    Glastonbury
    Country:
    United Kingdom
    Of course. (Face palm)
     
  5. JarrodD
    OP

    Newcomer JarrodD Member

    Joined:
    Aug 4, 2010
    Messages:
    13
    Country:
    Canada
    Well the driver and everything is running the wii mote even kicks in on player 1 it just freezes on the dark wii theme I never installed any of the other stuff because i didn't think i would brick it by doing something this stupid.
     
  6. LocoRoco

    Member LocoRoco GBAtemp Fan

    Joined:
    Jun 17, 2010
    Messages:
    320
    Country:
    Australia
    no priiloader no boot2 your screwed
     
  7. JarrodD
    OP

    Newcomer JarrodD Member

    Joined:
    Aug 4, 2010
    Messages:
    13
    Country:
    Canada
    I was thinking that untill I saw this guys video http://www.youtube.com/watch?v=oACM8bgqksg he does a gamecube controller trick where he presses all 4 buttons and then he can update his system with a new game? is this possible if so i might be able to save my wii.
     
  8. jelmew

    Member jelmew GBAtemp Regular

    Joined:
    Aug 28, 2009
    Messages:
    146
    Country:
    Netherlands
    Seconded, Is there any way for him to make that start-up logo dissappear? If he sends it in to Nintendo as it is, they will surely notice that his wii is modded.
     
  9. jelmew

    Member jelmew GBAtemp Regular

    Joined:
    Aug 28, 2009
    Messages:
    146
    Country:
    Netherlands
    Well, no harm in trying, can't get much worse. Since you're on3.1 find some disk with an suitable update and hope that it helps.
     
  10. bjorno

    Member bjorno GBAtemp Fan

    Joined:
    Sep 13, 2009
    Messages:
    428
    Country:
    Netherlands
    Actually, possible to autoboot homebrew discs if he got a modchip?
    Maybe that will fix it.
     
  11. ConJ

    Member ConJ The Toker

    Joined:
    Jul 18, 2008
    Messages:
    918
    Location:
    Glastonbury
    Country:
    United Kingdom
    Give it a try. Let is know the results.
     
  12. luminalace

    Member luminalace GBAtemp Fan

    Joined:
    Jul 2, 2010
    Messages:
    462
    Country:
    Australia
    I don't understand how you know about Priiloader and Bootmii yet didnt install them before installing DarkWii!
     
  13. JarrodD
    OP

    Newcomer JarrodD Member

    Joined:
    Aug 4, 2010
    Messages:
    13
    Country:
    Canada
    Well so far this is what ive done I took apart a gamecube controller plugged into it port 4 did the Savemiifrii thing and then stuck a disc into the system waited and noticed i ddint have my internet plugged in... Great lol but now my menu is missing entirely and I dont get a boot up at all just a black screen boot up of nuthing everytime i turn on the wii.
     
  14. Thomas83Lin

    Member Thomas83Lin Retro Gamer

    Joined:
    Jul 22, 2009
    Messages:
    1,485
    Country:
    United States
    updating using savemiifrii should have work.
    what did u do? turn it off in the middle of updating. cause it doesn't need the internet, it updates off the disc

    edit: can u still boot into savemiifrii? if so what firmware does it show now. if not you may have just screwed yourself
     
  15. JarrodD
    OP

    Newcomer JarrodD Member

    Joined:
    Aug 4, 2010
    Messages:
    13
    Country:
    Canada
    Na i had it unplugged but Now when i try doing the gamecube controller savemiifrii it doesnt show up the screen just stays black with no frozen dark wii theme it just loads to a black screen is it officialy toast? now it makes me wonder if i had the internet on the first time.... i would of been good [​IMG]
     
  16. jelmew

    Member jelmew GBAtemp Regular

    Joined:
    Aug 28, 2009
    Messages:
    146
    Country:
    Netherlands
    Well, in someways it improved. He can now sent his wii to nintendo without them finding homebrew. But seriously, why the bickering about the internet. Any update would have ran from disc, there is no internet in the savemiifrii solution anywhere. Did you interrupt the update process?
     
  17. XFlak

    Member XFlak Wiitired but still kicking

    Joined:
    Sep 12, 2009
    Messages:
    9,122
    Location:
    Ontario
    Country:
    Canada
    I have some good news for u,

    since ur wii is old (3.1 SM) it is VERY likely it has a vulnerable boot1 (allowing bootmii as boot2 to be installed) you can use an infectus mod chip to install bootmii @ boot2, then use that to access the HBC to fix your brick. (note, once u do that, u no longer need the chip)

    Unfortunately, I don't know much about infectus, but if you want to send your wii off to my buddy in the states, he can fix it for sure! His email is deadlyfoez@yahoo.com

    If you want to do it yourself, check out some of DeadlyFoez's infectus tutorials that I posted for him.

    edit: the right email address ends in .com, not .ca... oops
     
  18. JarrodD
    OP

    Newcomer JarrodD Member

    Joined:
    Aug 4, 2010
    Messages:
    13
    Country:
    Canada
    I waited about 15 minutes after i put the game resident evil dark side chronicles in and then just took it out because i thought nuthing was happening
     
  19. Schlupi

    Member Schlupi Gbatemp's Official Earthbound Maniacâ„¢

    Joined:
    Aug 31, 2007
    Messages:
    3,985
    Location:
    Rozen Queen Co, Chicago Branch
    Country:
    United States
    Seconded. This is definitely your best choice of action at this point.
     
  20. dronesplitter

    Member dronesplitter GBAtemp Advanced Fan

    Joined:
    Sep 30, 2007
    Messages:
    537
    Country:
    United States
    If you had the twilight hack save file already on your Wii, I guess you could have put in Twilight Princess with the autoboot through savemiifrii and ran DOP-Mii to reinstall your system menu. You probably didn't have the hack save file, though, and it doesn't seem to matter now as your system is worse [​IMG]
     

Share This Page