ROM Hack RELEASE Crysis: Remastered graphics config files

Froll07

Member
Newcomer
Joined
Mar 6, 2020
Messages
16
Trophies
0
Age
32
XP
91
Country
Brazil
Code:
e_MinShadowsCastViewDist=50.0
I found this parameter, it is responsible for the range of shadows.
With [e_ShadowsMaxResRes=1024] you have good shadows at any distance.
Cange [r_WaterReflectionsMinVisiblePixelsUpdate] from 0.05 to 0.015 this will stop interruptions in the animation of the water reflections.
 
Last edited by Froll07,
  • Like
Reactions: cucholix

cucholix

00000780 00000438
Member
Joined
Jan 17, 2017
Messages
2,997
Trophies
1
Age
42
XP
4,403
Country
Chile
@Froll07 I see issues in
Code:
e_ViewDistRatioVegetation=70
When you use binoculars or scope the distant palms will start blinking, it's even worst when there's a water source near because the reflection of these palms will blink too making it very annoying visually, to avoid it use:

Code:
e_ViewDistRatioVegetation=30
Seemingly this setting only affects the horizon vegetation, not the close vegetation you watch while walking.
 

Froll07

Member
Newcomer
Joined
Mar 6, 2020
Messages
16
Trophies
0
Age
32
XP
91
Country
Brazil
ucholix, look this. More options. From 4pda.
That config for shadows and tree physics.
Улучшение графики для Crysis Remastered
Для версии 1.2.0

Изменения:
- Увеличена дистанция LOD'ов [Портатив/Док]
- Увеличена дальность прорисовки объектов, деревьев, отражений на воде [Портатив/Док]
- Увеличено разрешение динамических теней [Портатив/Док]
- Увеличена дальность прорисовки динамических теней [Портатив/Док]
- Включено взаимодействие листвы с землёй и объектами [Портатив/Док]
К примеру если дерево упадёт на дорогу/объект, то листва примнётся согласно физике
- Количество кадров в секунду уменьшено с 31.2 до 30.3 [Портатив/Док]
- Сглаживание на выбор [Портатив/Док]
TAA (стандартное) или FXAA
- Множество различных других мелких изменений, в работе некоторых я не уверен [Портатив/Док]
Crysis_Switch_Config_TAA.zip
https://yadi.sk/d/5VG6eW4dQ45IFw
Without Blur, with FXAA
Crysis_Switch_Config_FXAA.zip
https://yadi.sk/d/g6tA8LOhBfHfuA
 

Attachments

  • console_nx.zip
    3.2 KB · Views: 267
Last edited by Froll07,
  • Like
Reactions: cucholix

Carsonline

Member
Newcomer
Joined
Jul 27, 2020
Messages
23
Trophies
0
Age
21
XP
88
Country
United States
Cucholix, if you don't mind and have the time. Can you post the biggest difference between the original graphics and the preset you have?
 

cucholix

00000780 00000438
Member
Joined
Jan 17, 2017
Messages
2,997
Trophies
1
Age
42
XP
4,403
Country
Chile
Crysis Balance v0.2 mod

Base cfg. from Froll07, optimized to keep a stable framerate. If you don't care about framerate you would want to try Froll07 .cfg with maximized settings.

Features:
-Decreased e_ViewDistRatioVegetation to 30 to avoid vegetation blink when viewed from binoculars/scope, help to decrease workload too.
-Increased shadow distance, and quality
-Decreased shadow jittering
-Increased shadow transition (avoid shadow pop-in)
-Fluid water animation, thanks to Froll07
-Increased water effects, tesselation
-Increased vegetation draw distance
-Increased object draw distance
-More adjustments to keep framerate at ~30 fps locked
-Adjusment in memory pool for shadow cache, thanks to Froll07 and 4pda forums
-Minor adjustments to avoid visual bugs
 

Attachments

  • crysis-balance_v0.2.rar
    3.9 KB · Views: 309
Last edited by cucholix,

Carsonline

Member
Newcomer
Joined
Jul 27, 2020
Messages
23
Trophies
0
Age
21
XP
88
Country
United States
So...many games on all-powerful switch don't run 60fps,
which was my point.

Also there is this thing called optimization
which many developers fail to dowhen porting
or just couldn't care less...

Wow, a 2015 hardware tablet cant do 60fps on a very hard game even on a lot of pcs today. WOW what a shocker.... I doubt even ps4 and xbox one will do 60fps and just focus of software raytracing and plus their CPUs are very bad. Even for 2013
 

MetoMeto

Well-Known Member
Member
Joined
Dec 28, 2018
Messages
1,355
Trophies
0
Location
SR-388
XP
1,884
Country
Zimbabwe
Wow, a 2015 hardware tablet cant do 60fps on a very hard game even on a lot of pcs today. WOW what a shocker.... I doubt even ps4 and xbox one will do 60fps and just focus of software raytracing and plus their CPUs are very bad. Even for 2013
I don't understand what you're saying. Can't reply.
Sorry.
 

MetoMeto

Well-Known Member
Member
Joined
Dec 28, 2018
Messages
1,355
Trophies
0
Location
SR-388
XP
1,884
Country
Zimbabwe
you're dumb and not worth my time
You ARE writing to me....
Anyway,

That attitude of yours won't spark a conversation with me.
Only thing you will get from me is a "block" button if you continue to reply to me in such manner.

I understand you felt the need to reply to my post, and expect an answer, and i gave you one
which is: "i don't understand what you're saying", expecting clarification (since i'm not a native English speaker),
Instead i got an personal insult on a non-personal topic of Video Games.

But as i said, you're not gonna get my reply her till you change the way you talk to me.

I presume you have issues and you take them on others (in this case me), so i'll let it go this time,
cause i believe people make mistakes and i see you're a newbie here, so i advise to not start a conversations like that.
But i don't wanna be a dick or to react in a rash manner.

But continue and ill block your profile.
I mean it's no big deal and you probably don't care, but than again i wonder why did you even bothered to reply if you don't care...
Anyway...
Cheers!
 
Last edited by MetoMeto,

MetoMeto

Well-Known Member
Member
Joined
Dec 28, 2018
Messages
1,355
Trophies
0
Location
SR-388
XP
1,884
Country
Zimbabwe
Ok fine i'm "sorry" but you still didn't answer me...
Don't worry about it!

I presume you try to say that Crysis is a hard-to-run game even when it came out in 2007 and even today,
and Switch being able to run it at all at 30fps (aprox.) is an amazing feet!

I mean yeah, sure, it really is amazing they run so stable on a mini tablet-like console such as Switch. But this is a remaster of a game.
General idea of remastering (afaik) anything is to improve it basically, but devs these days DO improve it, but they just improve eye-candy not performance.

That's not to say that these machines (such as PS3,4,5 or any console, any generation) are not capable of 60FPS or even much more, it's just decisions at developers side are to not go that way, but to keep the game graphics visually the same (though even though Crysis is not same graphically, its worst it just looks better because of graphical trickery) just to make it stand out more to re-sell it (imo), thus sacrificing the performance (still playable but sacrificed non the less, because as you know, DooM for example run way beyond 60FPS depending on a hardware, but also there is a patch for switch and even VITA games that prove that games can run 60fps no problem..i mean why wouldn't they, even if they cant you just tone some settings down while developing it or remastering. So again, the developers), because they keep all the elements that make the game hard to run even on hi-end PC hardware, which is (potentially) far superior in terms of raw power than any console.

But as i said, the game can be optimized, i mean they have the source code, they can do whatever they wish to run at higher frame-rate, but they choose not to for various reasons and IMO those reasons usually are that they want all the eye candy kept, thus, switch cant handle more than 30fps without being overheating or battery drain faster!

Some things must be sacrificed if you want performance, it doesn't matter what console it is. Devs just choose not to sacrifice visuals or to optimize it well so everything is tere at some percent, they just give big priority on how it looks rather than how it runs.

--------------------- MERGED ---------------------------

When did Nintendo advertise the Switch as "all powerful" ?
They didn't.

--------------------- MERGED ---------------------------

Thats what I was wondering. Plus it's doing a better job than vita, the thing ran most ps3 ports at 360p at 20fps except for maybe Need for speed most wanted
With "VitaGrafix" app and "VSH menu" plugin you can increase CPU or GPU (90% cases it's just GPU) clock speeds at maximum, which sometimes, developers intentionally decrease by default for increased battery or some unknown reason (cause i never say any special battery drainage GPU speed maxed out all the time), and change games settings to output full VITA screen resolution or to go 60FPS or stable, solid 30fps, to capp them.

For example i just finished playing "Killzone: mercenaries" with native resolution (variable) and in VitaGrafix i set it to 30fps, and it never moved below 30 EVER! But still the game looks amazing. For me, it doesnt need to look THAT good, they could tone it down a bit till it runs stable 60fps to match the hardware.
I dont mind playing even PSX graphics games if they run at high frame rate! I actually enjoy they greatly! There are many psx games i never played, and PS2 ones.

As for "all powerfull switch" ai said that because thats impression that i have about people who like switch so much and are constantly amazed at it and say how solid 30fps and DooM on it aamazing...its not actually, its just that devs have source code and they can port it on a calculator if they wish with same visual trickery, but its gonna cost...and it shows, it costs 30fps less... Again, you can hack the switch and perhaps get it to run at 60fps, nut the whole deal that devs did not bothered to do it, shows that its not easy to have both good graphics and high fps and good battery life.

All powerfull device would be imo the one that can run DooM effortlessly at 60fps and have good battery life by default.
 
Last edited by MetoMeto,
  • Like
Reactions: Froll07
General chit-chat
Help Users
    KenniesNewName @ KenniesNewName: Only penises around here I'm afraid