Hardware CPU swap between 2 consoles

guyman70718

Well-Known Member
OP
Member
Joined
May 31, 2017
Messages
167
Trophies
0
Age
21
XP
427
Country
United States
Would it be possible to swap the cpu from a switch with a bad/cracked pcb to one with a shorted cpu? I know at least the nand would have to be swapped but would anything else prevent this from working?
 

thesjaakspoiler

Well-Known Member
Member
Joined
Nov 20, 2018
Messages
393
Trophies
0
Age
121
XP
574
Country
Afghanistan
As far as I know, the Tegra CPU contains the unique console ID on which the encryption of the NAND is based.
If you swap both the NAND and the CPU, it should theoretically be possible.
But I haven't come across someone here with the tools and skills to swap a CPU as you probably need to reball it too.
 

FAST6191

Techromancer
Editorial Team
Joined
Nov 21, 2005
Messages
33,867
Trophies
2
Website
trastindustries.com
XP
22,598
Country
United Kingdom
As far as I know, the Tegra CPU contains the unique console ID on which the encryption of the NAND is based.
If you swap both the NAND and the CPU, it should theoretically be possible.
But I haven't come across someone here with the tools and skills to swap a CPU as you probably need to reball it too.
There was a guy that did a 3ds some years ago
https://web.archive.org/web/20150608081421/http://www.noodlevisions.com/?p=10

Though I don't know if this is some crazy fine pitch where that was basically footballs under the chip there but the principle holds (which is to say yeah probably going to be both NAND and CPU unless it is just the NAND data from the donor system it cares about and not some baked in serial to the NAND chip)
 

ppzikos

Well-Known Member
Newcomer
Joined
Jun 18, 2020
Messages
50
Trophies
0
Age
37
XP
205
Country
France
i have replace soc & nand on hac-10 , it's work good! wifi bluetooth... all ok.
210520042922451509.jpg
 
Last edited by ppzikos,

ewabc886

Well-Known Member
Newcomer
Joined
Jul 11, 2018
Messages
74
Trophies
0
XP
275
Country
Hong Kong
i have replace soc & nand on hac-10 , it's work good! wifi bluetooth... all ok.
210520042922451509.jpg
Hello there,
Just wondering if this can also work on different generations of APUs and boards
I mean, now we have the Switches of V1, V1 ipatched, V2 generations
Is there anyone knowing that if they have the same connection between the board and the APU?
Since I came across some boards with different generations, but I would like to interchange their APU and NAND
If it would work after interchanging them, I can bring alive 1 of the 2 boards
Also, another thought is the hackable features
If the hackability interchanged with the APUs, it will be interesting to see some new boards brought back to V1 and hackable.
 

jkyoho

Well-Known Member
Member
Joined
Sep 2, 2020
Messages
126
Trophies
0
Age
37
Location
TORONTO
Website
www.jotform.com
XP
393
Country
Canada
Hello there,
Just wondering if this can also work on different generations of APUs and boards
I mean, now we have the Switches of V1, V1 ipatched, V2 generations
Is there anyone knowing that if they have the same connection between the board and the APU?
Since I came across some boards with different generations, but I would like to interchange their APU and NAND
If it would work after interchanging them, I can bring alive 1 of the 2 boards
Also, another thought is the hackable features
If the hackability interchanged with the APUs, it will be interesting to see some new boards brought back to V1 and hackable.
SHORT answer NO.
The v2 APU uses different power rail design and different power consumption.
 

ewabc886

Well-Known Member
Newcomer
Joined
Jul 11, 2018
Messages
74
Trophies
0
XP
275
Country
Hong Kong
SHORT answer NO.
The v2 APU uses different power rail design and different power consumption.
Thanks for the reply.
Are the V1 and V2 APUs having different pins?
or do their boards have different designs corresponds to their needs like power consumption?

Now I have 2 boards with V1 and V1 patched APUs
since they are both V1, do you think that I should try to swap their APUs?
Assuming that one board is dead with good APU, and the other has faulty APU, well I guess
Thank you.
 
Last edited by ewabc886,

gudenau

Largely ignored
Member
Joined
Jul 7, 2010
Messages
3,748
Trophies
1
Location
/dev/random
Website
www.gudenau.net
XP
3,514
Country
United States
my idea was to make an unpatched erista switch lite, would be funny to see.
Unless you can do insane BGA rework and can manage to create a new substrate for these things you won't have a shot at making it work. This mod would be ridiculously hard to pull off. Soldering the mod chips is chump change compared to what you would have to do.
 
General chit-chat
Help Users
  • Veho @ Veho:
    Aww yiss, I have to have that boner really sticking out of the screen for me to get off.
    Gift
  • kenenthk @ kenenthk:
    I always wanted to swordfight a virtual boner
    Gift
  • Veho @ Veho:
    Beat Saber erotic
    sequel, Beat Boner.
    Gift
  • kenenthk @ kenenthk:
    Jds on that dev team
    Gift
  • S @ Shape:
    I've been playing Beat Boner since 1998, pretty sure it's a prequel.
    Gift
  • kenenthk @ kenenthk:
    98? Get gud since 95
    Gift
  • kenenthk @ kenenthk:
    Veho needs extra attachments for Beat boner at his age :tpi:
    Gift
  • S @ Shape:
    Get gud? i bet i can beat your Beat Boner score a
    ny day of the week :rofl2:
    Gift
  • kenenthk @ kenenthk:
    1v1 me bro no homo tho
    Gift
  • kenenthk @ kenenthk:
    Extra point when dickslang mp3 pops up
    Gift
  • S @ Shape:
    lets doooooo iiiiit
    Gift
  • S @ Shape:
    no homo
    Gift
  • kenenthk @ kenenthk:
    Sounds gay
    Gift
  • Veho @ Veho:
    ken is right, at my age I need some prep time before I can beat my boner.
    Gift
  • S @ Shape:
    i'm out of the lube it came with though so i need to go to the nintendo section at best buy real quick
    Gift
  • Veho @ Veho:
    Prep time and medication.
    Gift
  • kenenthk @ kenenthk:
    At psis age you need all the big pharma dlc you can get
    Gift
  • S @ Shape:
    God i can't even imagine the microtransactions on that
    Gift
  • kenenthk @ kenenthk:
    Well if you have no coverage you're fucked
    Gift
  • S @ Shape:
    mine is constantly like a brick though, i bet veho would have an easier time putting on the wii sleeve for the game
    Gift
  • kenenthk @ kenenthk:
    Lol if Veho used the sleeve he wouldn't be where he's at today
    Gift
  • S @ Shape:
    :rofl2:classic.
    Gift
  • kenenthk @ kenenthk:
    God ups is annoying with delivery city is literally 20 minutes away on the truck for 4 hours other peoples packages aren't important :angry:
    Gift
  • Gift
  • Psionic Roshambo @ Psionic Roshambo:
    Lol secret sauce
    Gift
    Psionic Roshambo @ Psionic Roshambo: Lol secret sauce