TEMPORARY MODE ENABLED  
  1. Riceh

    OP Riceh Member
    Newcomer

    Joined:
    Feb 26, 2017
    Messages:
    14
    Country:
    Kinda new to WiiU modding, so basically I have mocha cfw installed (no haxchi), I have recently bought a y cable for my usb. My WiiU detects the usb (When I go to my data management, it shows my 938gb usb there), but when I go to install a game in wupinstaller, it says "error 0xFFFCFFE9" or something along those lines, idk, that was off the top of my head xD. and it says "no usb storage attached?", I've tried turning off my WiiU and turning it back on, to come to no result.

    (Doing SD Card > USB)

    I have the game file in SDCard > Install > The Legend of Zelda Twilight Princess HD
     
  2. fenderjaguar

    fenderjaguar GBAtemp Fan
    Member

    Joined:
    Sep 19, 2015
    Messages:
    363
    Country:
    Make sure plug it in like this:

    https://imgur.com/a/3aYaZ

    Reformat with the wii system menu.

    Make sure to use wupinstaller 1.3 y mod
     
  3. AmandaRose

    AmandaRose Do what I do. Hold tight and pretend it’s a plan
    Member

    Joined:
    Aug 19, 2015
    Messages:
    8,660
    Country:
    United Kingdom
    Could also be a bad download of the game where did you get the game from. You should use something like USB download helper to get your game as it checks all files are correct and if not it redownloads them until it confirms they are correct.
     
  4. Riceh

    OP Riceh Member
    Newcomer

    Joined:
    Feb 26, 2017
    Messages:
    14
    Country:
    I got the game from WiiU USB Helper, I had my usb in the lower slot of the WiiU if that were to make a difference, I formatted with the wiiu yes xD.
    I'm about to download wup installer 1.3 y mod rn, I'll post my results ina bit.
     
  5. AmandaRose

    AmandaRose Do what I do. Hold tight and pretend it’s a plan
    Member

    Joined:
    Aug 19, 2015
    Messages:
    8,660
    Country:
    United Kingdom
    If you were just using wup installer that is why it did not work you need to use y mod or gx mod
     
  6. Riceh

    OP Riceh Member
    Newcomer

    Joined:
    Feb 26, 2017
    Messages:
    14
    Country:
    I tried wup installer and wup installer gx2
     
  7. Riceh

    OP Riceh Member
    Newcomer

    Joined:
    Feb 26, 2017
    Messages:
    14
    Country:
    My main problem is the fact that it won't detect my usb... It shows my usb on datamanagement, but when I download to usb, it gives me an error saying no usb.
     
  8. fenderjaguar

    fenderjaguar GBAtemp Fan
    Member

    Joined:
    Sep 19, 2015
    Messages:
    363
    Country:
    Sorry, but you are plugging both usb cables into the back of the wii u? What HDD are you using?
     
  9. Riceh

    OP Riceh Member
    Newcomer

    Joined:
    Feb 26, 2017
    Messages:
    14
    Country:
    Hmm? I thought you were supposed to put one usb into a wall outlet, then one into the wii u. I'm using a "MyPassport" Portable USB
     
  10. fenderjaguar

    fenderjaguar GBAtemp Fan
    Member

    Joined:
    Sep 19, 2015
    Messages:
    363
    Country:
    I haven't come across a 5v 2.5" laptop style HDD that would require a real power supply like that. I'm surprised it doesn't just work with 1 cable plugged into one of the wii u's usb ports.

    But yeah, make sure you've got the main USB cable plugged into the bottom/back USB port, then just plug the secondary cable into the top/back USB port.

    I suppose it could also be a compatibility problem, since it is 1TB. I personally use a 500GB HDD I pulled out of my old laptop
     
  11. Riceh

    OP Riceh Member
    Newcomer

    Joined:
    Feb 26, 2017
    Messages:
    14
    Country:
    I tried that, doesn't work, I put it back into the outlet, works, I tried it again, it's weird, it shows up, then it stops showing up a few seconds later, but, it still shows in data management, but, still gives me the same "no usb storage attached" error
     
  12. RedArrow

    RedArrow Member
    Newcomer

    Joined:
    Feb 11, 2016
    Messages:
    43
    Country:
    United States
    It sounds like it's a poor connection. Maybe the Y cable you bought isn't really good? Do you know what the My Passport drive is called, brand and version?
     
    Last edited by RedArrow, Mar 9, 2017
  13. Riceh

    OP Riceh Member
    Newcomer

    Joined:
    Feb 26, 2017
    Messages:
    14
    Country:
    Last edited by Riceh, Mar 9, 2017
  14. kolosus

    kolosus GBAtemp Regular
    Member

    Joined:
    Jul 14, 2010
    Messages:
    117
    Country:
    United States
    Perhaps swap the usb plugs? If the main plug is at the bottom then try it out at the top. The other usb goes into the adjacent slot.
     
  15. Riceh

    OP Riceh Member
    Newcomer

    Joined:
    Feb 26, 2017
    Messages:
    14
    Country:
    that's what I tried the first time, I tried it out the other way as well. I don't understand why WUP isn't detecting it, whilst it shows it in data management.
     
  16. H1B1Esquire

    H1B1Esquire RxTools, the ultimate CFW machine.
    Member

    Joined:
    Nov 2, 2016
    Messages:
    3,556
    Country:
    United States
    Did you turn off sleep-mode? In data management, hold D-pad Down, +, - at the same time and hold for a few seconds.
     
  17. RedArrow

    RedArrow Member
    Newcomer

    Joined:
    Feb 11, 2016
    Messages:
    43
    Country:
    United States
    Plug the hard drive back into your computer and reformat it to Fat32 with Fat32gui and plug it back into the Wii U and try again.
     
  18. Riceh

    OP Riceh Member
    Newcomer

    Joined:
    Feb 26, 2017
    Messages:
    14
    Country:
    Ok, about to format my hard drive. Thanks for all the advice btw. I turned off sleep mode and tried doing the installation, same problem.

    Thanks so much for the advice again <3
     
  19. nexusmtz

    nexusmtz GBAtemp Maniac
    Member

    Joined:
    Feb 17, 2016
    Messages:
    1,386
    Country:
    United States
    Before you do any more troubleshooting with multiple variables, go into data managment and try copying a couple titles over to the USB drive. That way you're not dealing with anything other than a stock WiiU and a hard drive.

    If that works, try installing a small title from SD to system memory, then move that new title to USB. If you're still good, remove the title.tik file from sd:/install/gamename and try installing that title again, but this time to USB. If small titles work, but large ones fail, you might still have bad downloads, a bad SD, bad usb drive, insufficient power/bad y cable, or sleep issues.
     
    Quantumcat likes this.
  20. Riceh

    OP Riceh Member
    Newcomer

    Joined:
    Feb 26, 2017
    Messages:
    14
    Country:
    uh ok sorry I've been afk for a few days, forgot about this, gonna get back to you in one sec when it downloads and I try it.
     
Draft saved Draft deleted
Loading...

Hide similar threads Similar threads with keywords - Confused,