config.txt files for GBA emulator?

Discussion in 'Supercard' started by Haloman800, Oct 25, 2010.

Oct 25, 2010
  1. Haloman800
    OP

    Member Haloman800 a real gril

    Joined:
    Dec 18, 2009
    Messages:
    1,596
    Country:
    United States
    I'm getting everything ready for when my SCDSTwo comes in. I've read several places that having the config.txt file with your GBA game will help it run better.

    How do I use it? Where do I get them? Do I need a special one for each game or just one for all?


    Thanks.
     
  2. RoMee

    Member RoMee ??

    Joined:
    Sep 3, 2010
    Messages:
    2,316
    Location:
    ??
    Country:
    United States
  3. Demonbart

    Member Demonbart GBATemp's guitar hero

    Joined:
    Mar 14, 2009
    Messages:
    1,623
    Location:
    Lazytown, yarr
    Country:
    Netherlands
    You only need one file, get it from filetrip and put it in your NDSGBA folder.
     
  4. Terminator02

    Member Terminator02 ヽ( 。 ヮ゚)ノ

    Joined:
    Apr 10, 2010
    Messages:
    4,517
    Location:
    Somewhere near monkat
    Country:
    United States
    get it from here
     
  5. Haloman800
    OP

    Member Haloman800 a real gril

    Joined:
    Dec 18, 2009
    Messages:
    1,596
    Country:
    United States
    Thank you all!

    This is wonderful! So many updates for the SCDSTwo and I haven't even received it yet!


    EDIT:

    Wait.. Do I get the 1.2 (The one you linked me) or 1.3 LATEST (The one.. below it)...?


    RE-EDIT:

    It looks like 1.3 (Latest!) is the emulator, and the 1.2 (Which you linked me) is the config.txt... Correct me if I'm wrong.


    Thanks!
     
  6. Terminator02

    Member Terminator02 ヽ( 。 ヮ゚)ノ

    Joined:
    Apr 10, 2010
    Messages:
    4,517
    Location:
    Somewhere near monkat
    Country:
    United States
  7. RoMee

    Member RoMee ??

    Joined:
    Sep 3, 2010
    Messages:
    2,316
    Location:
    ??
    Country:
    United States
    use the 1.2
     
  8. RedBaron

    Newcomer RedBaron GBAtemp Advanced Fan

    Joined:
    Dec 7, 2009
    Messages:
    519
    Country:
    Australia
    ok I put the 1.2 config.txt files for GBA emulator into the NDSGBA file on the DSTWO renamed it game_config.txt in this text file is a game called Disney's Aladdin (U) which I also loaded on to the DSTWO card and I tried to play it, no joy, did I do something wrong, please help [​IMG]
     
  9. Terminator02

    Member Terminator02 ヽ( 。 ヮ゚)ノ

    Joined:
    Apr 10, 2010
    Messages:
    4,517
    Location:
    Somewhere near monkat
    Country:
    United States
    did you put game_config.txt in the NDSGBA folder? not in any folder inside NDSGBA tho
     
  10. RedBaron

    Newcomer RedBaron GBAtemp Advanced Fan

    Joined:
    Dec 7, 2009
    Messages:
    519
    Country:
    Australia
    Hi
    I just put it in the NDSGBA folder not in any folder inside NDSGBA
     
  11. Presto99

    Member Presto99 You slammin, bro?

    Joined:
    Feb 24, 2010
    Messages:
    910
    Location:
    Skyworld
    Country:
    United States
    Mario Bros 3 (Super Mario Advance 4) works with the txt file on GBA emulator 1.2. Updating to Emulator 1.3 gives me the corrupt data screen. (yes the game_config.txt is in the right place) So maybe the latest emulator update doesn't work with it? for now I have reverted to 1.21 or whatever and the game works fine again.
     
  12. phoenixclaws

    Member phoenixclaws GBAtemp Fan

    Joined:
    Oct 10, 2007
    Messages:
    492
    Location:
    USA
    Country:
    United States
    The latest version of the GBA emulator (1.30) does not seem to read the game_config.txt. Why? I don't know. I posted this same information in the release thread on the supercard forum but have gotten no response. Aside from a confirmation from another user.
    Frankly keep using version 1.21 and the latest game_config.txt for the best compatibility.
     

Share This Page