cMIOS clashing with modchip?

Discussion in 'Wii - Hacking' started by tadghd, Feb 5, 2010.

Feb 5, 2010

cMIOS clashing with modchip? by tadghd at 1:09 AM (863 Views / 0 Likes) 5 replies

  1. tadghd
    OP

    Newcomer tadghd Member

    Joined:
    Feb 23, 2008
    Messages:
    24
    Country:
    Australia
    I recently brought my Wii up to date with latest homebrew and now i'm having trouble launching my gamecube backups. i have an original wiikey and previously GC games launched fine from disc channel. i updated to 4.1E and installed the latest cIOS, cMIOS (ver4) and priiloader with GC region free hacks, and now GC backups won't launch, while the Wii side of everything still works fine. Is it possible that the cMIOS is in conflict with the wiikey or something along those lines?

    I restored the original MIOS and now SOME GC backups will work through geckoOS, whilst loading through the disc channel either results in freezing on a black screen or the wii rebooting.

    Any suggestions?
    Thanks.
     
  2. Krestent

    Member Krestent What to post?

    Joined:
    Mar 31, 2009
    Messages:
    3,952
    Country:
    United States
    Try running games that don't work through GC Backup Launcher
     
  3. tadghd
    OP

    Newcomer tadghd Member

    Joined:
    Feb 23, 2008
    Messages:
    24
    Country:
    Australia
    using latest neogamma, cios rev17, GC games spin up, disc ID is displayed, screen goes green, Wii disc slot LED flashes and then it resets. no luck [​IMG] could possibly be the burn media used, except i'm sure these exact burns have worked before, just not not.
     
  4. harmor

    Member harmor GBAtemp Fan

    Joined:
    Jan 8, 2010
    Messages:
    420
    Country:
    United States
    Have you tried forcing the disc to run in your region such as NTSC?
    When I used rev14 I didn't have to do this but when I upgraded to rev17 I had to force disc video as ntsc in the Region Options.
     
  5. tadghd
    OP

    Newcomer tadghd Member

    Joined:
    Feb 23, 2008
    Messages:
    24
    Country:
    Australia
    well i'm trying to play luigi's mansion (PAL) on a PAL console, so no i didn't bother trying. but i'll give it a shot.
     
  6. FenrirWolf

    Member FenrirWolf GBAtemp Psycho!

    Joined:
    Nov 19, 2008
    Messages:
    4,343
    Location:
    Beaverton, OR
    Country:
    United States
    It's a problem with the region free hacks you installed. Disable those.
     

Share This Page