ROM Hack checkpoint 3.7.2 error

Dantezteam

Active Member
OP
Newcomer
Joined
Jul 29, 2019
Messages
26
Trophies
0
Age
47
XP
166
Country
Mexico
checkpoint don run , using atmosphere 9 , kosmos 14.1
i try to run checkponit in to mercury or direct but have the same error ,, please do not run checkpiont in applet mode and screen go red and freeze,,, can help ?
 

Attachments

  • WhatsApp Image 2019-09-21 at 18.01.34.jpeg
    WhatsApp Image 2019-09-21 at 18.01.34.jpeg
    101 KB · Views: 878

Dantezteam

Active Member
OP
Newcomer
Joined
Jul 29, 2019
Messages
26
Trophies
0
Age
47
XP
166
Country
Mexico
supposedly when pres R trigger and X to run a game or homebrew ,,, (checkponit) th swich run i n full memory mode, but dont work any more like that,,, the probles is the hbmenu.nro in latest version ,, have in red the applet mode,, on then u try the R and X ,, but dont work
 

resurrecta

Well-Known Member
Newcomer
Joined
May 23, 2018
Messages
45
Trophies
0
Age
41
XP
431
Country
Belgium
Actually, I get the same notification since they release this new version compatible with 9.0.0. But despite the warning, I can actually insert saves. The only thing that gives me an error, is saving actual saves. Which is not my main usage...
 

Engezerstorung

Well-Known Member
Member
Joined
Nov 9, 2011
Messages
208
Trophies
1
XP
1,743
Country
France
its because you have installed tinfoil with the forked version of atmosphere blawar did, and that fuck up the full memory mode of the title redirection of the original atmosphere (because blawar dont like it and instead of working his way around it he prefer to fuck it up for its own use, not carring about anything else)
 

Xulin

Member
Newcomer
Joined
Aug 8, 2015
Messages
20
Trophies
0
Age
38
XP
71
Country
United States
It gives me that error but when I exited the application I saw it made backups of all my saves, so it works just a bug.
 

Trunks101

New Member
Newbie
Joined
Oct 30, 2019
Messages
3
Trophies
0
Age
31
XP
64
Country
United States
i have Error 0x0
Operation aborted by the user

I was also getting the same error.
However after removing checkpoint.nro and all the save files from the microSD card and after downloading the latest version checkpoint(3.7.3) I was able to get it to work again.
Also, make that you don't run checkpoint in AppletMode, meaning run it by holding R and then pressing on a game until the homebrew menu shows up and then open checkpoint.
To run it on not AppletMode Check out this Video:

I am currently on SX OS V2 9.2 with Emunand 8.0.1
 

matias3ds

Well-Known Member
Member
Joined
Oct 25, 2017
Messages
3,692
Trophies
1
Age
38
XP
9,570
Country
Argentina
I was also getting the same error.
However after removing checkpoint.nro and all the save files from the microSD card and after downloading the latest version checkpoint(3.7.3) I was able to get it to work again.
Also, make that you don't run checkpoint in AppletMode, meaning run it by holding R and then pressing on a game until the homebrew menu shows up and then open checkpoint.
To run it on not AppletMode Check out this Video:

I am currently on SX OS V2 9.2 with Emunand 8.0.1

Thanks I just replace the .nro with an older version the 3.5 and that fix it
 

RynerLuteTLD

Active Member
Newcomer
Joined
Nov 13, 2019
Messages
33
Trophies
0
Age
31
XP
138
Country
United States
I tried using older versions, I tried using newest version but no matter what checkpoint throws the 0x0 aborted by user error code. I am on sx os and I created an emunand based off recommended settings sx os displayed. I previously had atmosphere and checkpoint worked flawlessly. Not sure what to do.
 

matias3ds

Well-Known Member
Member
Joined
Oct 25, 2017
Messages
3,692
Trophies
1
Age
38
XP
9,570
Country
Argentina
I tried using older versions, I tried using newest version but no matter what checkpoint throws the 0x0 aborted by user error code. I am on sx os and I created an emunand based off recommended settings sx os displayed. I previously had atmosphere and checkpoint worked flawlessly. Not sure what to do.
Did you tried the 3.5 version turning the switch off and on again ?
 

chrisisx

Well-Known Member
Member
Joined
Dec 26, 2014
Messages
161
Trophies
0
Location
Singapore
XP
1,487
Country
Singapore
Yeah and checkpoint author just says to get a refund on sx cause it's garbage and a ripoff of atmosphere and they somehow removed key features needed for CFW to work properly.

follow this for sxos user

- Open any of your game
- While your in the menu to choose which profile you want to open your game with then HOLD R
- Keep holding R and choose your profile
- Homebrew will open instead of your game
- Choose checkpoint
 

RynerLuteTLD

Active Member
Newcomer
Joined
Nov 13, 2019
Messages
33
Trophies
0
Age
31
XP
138
Country
United States
follow this for sxos user

- Open any of your game
- While your in the menu to choose which profile you want to open your game with then HOLD R
- Keep holding R and choose your profile
- Homebrew will open instead of your game
- Choose checkpoint
Yeah I did that but doesn't work. It just throws same 0x0 error and the creator of checkpoint just says to get a refund on sx os.
 

Site & Scene News

Popular threads in this forum

General chit-chat
Help Users
    C @ CoolD: pingas