Can't get NES emulator forwarder to install

Discussion in 'Wii - Emulation and Homebrew' started by boutit17, Oct 6, 2012.

Oct 6, 2012
  1. boutit17
    OP

    Newcomer boutit17 Member

    Joined:
    Aug 21, 2012
    Messages:
    10
    Country:
    United States
    I have a modded 4.1 U and can't get the forwarder for the NES emulator to load. I had no problem w/ SNES, VBA or Wii64, but the NES one won't install, I can run the emulator straight from HBC, but can't get the channel to install. help please
     
  2. Clarky

    Member Clarky Don't you know who I think I am?

    Joined:
    Oct 4, 2007
    Messages:
    1,960
    Country:
    United States
    you cannot get the channel to install on your wii or get the emu to load after installing the channel? your description isn't quite clear. I would guess if its that the forwarder won't load the emu you have the wrong folder name
     
  3. boutit17
    OP

    Newcomer boutit17 Member

    Joined:
    Aug 21, 2012
    Messages:
    10
    Country:
    United States
    No, the emulator works fine, I can't get the forwarder to instal so I have a channel for the nes emulator on my wii
     
  4. Clarky

    Member Clarky Don't you know who I think I am?

    Joined:
    Oct 4, 2007
    Messages:
    1,960
    Country:
    United States
    I see, usually an error code shoudl be given when a channel fails to install, can you supply?
     
  5. boutit17
    OP

    Newcomer boutit17 Member

    Joined:
    Aug 21, 2012
    Messages:
    10
    Country:
    United States
    All it says is "Channel install failed" or something very close to that. It doesn't give like a error code or anything. i've tried different forwarders as well, so I load from HBC and some i use wad manager, none work. I even tried to "remod" the wii last night thinking i may have missed something, but no luck.
     
  6. Maxternal

    Member Maxternal Peanut Gallery Spokesman

    Joined:
    Nov 15, 2011
    Messages:
    5,210
    Location:
    Deep in GBAtemp addiction
    Country:
    Costa Rica
    That's rather odd. Might your NAND be full?
     
  7. boutit17
    OP

    Newcomer boutit17 Member

    Joined:
    Aug 21, 2012
    Messages:
    10
    Country:
    United States
    no, just checked, 1799 blocks opened
     
  8. Maxternal

    Member Maxternal Peanut Gallery Spokesman

    Joined:
    Nov 15, 2011
    Messages:
    5,210
    Location:
    Deep in GBAtemp addiction
    Country:
    Costa Rica
    Try installing a clean IOS58, running the Hackmii installer again and then running the FCEU GX channel installer off of the homebrew browser. That was one of the first channels I ever installed and that's how I got it to work.
     
  9. boutit17
    OP

    Newcomer boutit17 Member

    Joined:
    Aug 21, 2012
    Messages:
    10
    Country:
    United States
    I will try that, where should I get the IOS58 from? should I use the one from the homebrew browser as well?
     
  10. Maxternal

    Member Maxternal Peanut Gallery Spokesman

    Joined:
    Nov 15, 2011
    Messages:
    5,210
    Location:
    Deep in GBAtemp addiction
    Country:
    Costa Rica
    I suppose that could work.
    I would usually just get the WAD from ModMii.
    (IOS58 is on download page 1 and the homebrew browser and the hackmii installer are on download page 2)

    EDIT : But if you already have them, that's fine, too.
     
  11. boutit17
    OP

    Newcomer boutit17 Member

    Joined:
    Aug 21, 2012
    Messages:
    10
    Country:
    United States
    ok, i will try that tomorrow, thanks
     
  12. boutit17
    OP

    Newcomer boutit17 Member

    Joined:
    Aug 21, 2012
    Messages:
    10
    Country:
    United States
    After using modwii to update everything, I still wasn't able to install the fceugx channel. Any other suggestions?

    I also remodded it w/ no luck either.
     
  13. Maxternal

    Member Maxternal Peanut Gallery Spokesman

    Joined:
    Nov 15, 2011
    Messages:
    5,210
    Location:
    Deep in GBAtemp addiction
    Country:
    Costa Rica
    another thought :
    If you can get a forwarder channel to install for an app that you DON'T think you'll ever use, you could just rename the folder and use the other forwarder to launch the emulator
    for example
    If you weren't ever going to use USB Loader GX you could get and install the channel and just rename
    /apps/fceugx/
    to
    /apps/usbloadergx/


    EDIT : and have you tried these yet ? http://gbatemp.net/topic/237844-new-forwarders-with-usb20-speed/
     
  14. boutit17
    OP

    Newcomer boutit17 Member

    Joined:
    Aug 21, 2012
    Messages:
    10
    Country:
    United States
    Ok, so after trying the wad from the link, and trying to install a channel for mame and rename the folder like you suggested, I've realized that I can't install any channels now. I tried installing both the wad from the link and the mame wad and both gave me the 2011 error in MMM, and I'm afraid to uninstall a channel thats already there for fear of not being able to get that back on. I also upgraded to 4.3 through modmii and rehacked hoping that would work, no luck
     

Share This Page