can we use WIFI in EMULATOr??

Discussion in 'NDS - Nintendo Wi-Fi Connection' started by saintdeux, Nov 17, 2008.

Nov 17, 2008

can we use WIFI in EMULATOr?? by saintdeux at 4:25 AM (25,251 Views / 0 Likes) 17 replies

  1. saintdeux
    OP

    Newcomer saintdeux Member

    Joined:
    Oct 19, 2008
    Messages:
    28
    Location:
    sa bahay
    Country:
    Philippines
    can we connect 2 emulators in 1 comp. and can we use wifi??
     
  2. Vague Rant

    Member Vague Rant Deceptively cute

    Joined:
    Aug 7, 2008
    Messages:
    1,980
    Location:
    Melbourne
    Country:
    Australia
    Nope.

    EDIT: You can't.

    Stupid one-word post rule.
     
  3. Hehe Moo

    Member Hehe Moo Moo?

    Joined:
    Jul 14, 2008
    Messages:
    1,137
    Location:
    Australia
    Country:
    Australia
    Actually I don't know about wifi, but I've seen two emulators connect before, I'm not sure how its done.
     
  4. Vague Rant

    Member Vague Rant Deceptively cute

    Joined:
    Aug 7, 2008
    Messages:
    1,980
    Location:
    Melbourne
    Country:
    Australia
    Are you sure about that? I know GBA emulators have had linking for quite some time, but I haven't heard about any DS emulators which can do it, either locally or over wifi.
     
  5. Reaper

    Member Reaper Tͩ͒ͥ̈́ͧ̓͑̆̂

    Joined:
    Oct 14, 2008
    Messages:
    1,258
    Country:
    United States
    Although emulation is not my field of expertise and I am not completely sure this wouldn't work, my answer at this time would be no.
     
  6. jowan

    Member jowan GBAtemp Regular

    Joined:
    Jun 10, 2008
    Messages:
    278
    Location:
    Medellin
    Country:
    Colombia
    no you cant ive tried it in a lot of ways and no you cant
     
  7. Narin

    Former Staff Narin The Cheat Master, kupo!

    Joined:
    Feb 19, 2008
    Messages:
    2,624
    Country:
    United States
    As it stands, no NDS emulator will have local downplay support nor WiFi support. For local download play, the Nintendo DS expects 0 latency due to the proximity of the DS consoles. So there must be 0 lag for it to work and the NDS has a very low tolerance for latency. Even if you have a very fast connection, the latency of simply having your request routed through your ISP and the servers until it eaches its target would cause download play to fail. People have tried in the past but they all failed to implement download play because of this.

    Now only is latency is a problem but download play and WiFi uses RSA encryption to verify the data is from a Nintendo DS and hasn't been tampered with. As to this day, no one has been able to break the RSA encryption used by Nintendo so its impossible for a NDS to add in official WiFi support since the Nintendo DS requires a RSA encrypted connection to the Nintendo servrs before connecting to other people.

    Now there has been projects to tunnel download play across te internet on the Nintendo DS itself (Though it would require third party hardware and modifying the NDS), but they all failed due to what I stated above. For download play to work you need 0 latency which no ISP is capable of maintaining.
     
  8. Orangegamer

    Member Orangegamer GBAtemp Fan

    Joined:
    Apr 20, 2008
    Messages:
    386
    Location:
    B.....you don't wanna know
    Country:
    United Kingdom
    u can use no$gba to connect 2 or more emulators together
    but im not sure about wifi on no$gba
     
  9. saintdeux
    OP

    Newcomer saintdeux Member

    Joined:
    Oct 19, 2008
    Messages:
    28
    Location:
    sa bahay
    Country:
    Philippines
    how can you connect 2 emulators??
     
  10. agentgamma

    Member agentgamma I dont know what to put here

    Joined:
    Oct 5, 2007
    Messages:
    876
    Location:
    Sydney, Australia
    Country:
    Antarctica
    No, you cant.

    [​IMG]
     
  11. Joey R.

    Banned Joey R. Banned

    Joined:
    Jul 7, 2008
    Messages:
    291
    Location:
    Oviedo, Asturias
    Country:
    Spain
    Oh, come on, don't be so hard with Narin. He gave an excellent explanation in his post, but he didn't write "emulator". Oh, a typo on the Internet! Isn't that unseen? And yet you added NOTHING to the topic saying "No, you cant" [sic]. It's obvious you posted just to make fun of him...
     
  12. Raika

    Member Raika uguu

    Joined:
    Sep 15, 2008
    Messages:
    4,864
    Location:
    uguu
    Country:
    Antarctica
    Yes, you can connect 2 emulators in one computer, but you can only connect GBA games, not NDS ones. And you cant use WIFI in an emulator. [​IMG] To clear things up, here's a pic.
    [​IMG]
     
  13. psycoblaster

    Member psycoblaster Divine

    Joined:
    Jan 26, 2008
    Messages:
    2,132
    Location:
    Seoul.. (in Korea)
    Country:
    Korea, South
    no you can't use WIFI in EMULATOr..
     
  14. Damphil

    Newcomer Damphil Member

    Joined:
    Apr 16, 2012
    Messages:
    18
    Country:
    United States
    Can I play on the network between the emulators?
     
  15. pyromaniac123

    Member pyromaniac123 ส็็็็็็็็็็็็็็็็็็็(ಠ益ಠส็็็็็็็็็็็็็็็็็็็

    Joined:
    Sep 24, 2011
    Messages:
    2,000
    Country:
    United Kingdom
    [​IMG]

    I think you left this somewhere.
     
  16. adamdbz

    Newcomer adamdbz Advanced Member

    Joined:
    Mar 9, 2011
    Messages:
    56
    Location:
    Nahariya
    Country:
    Israel
    Damphil this post is frome 2008 make a new one
     
  17. Damphil

    Newcomer Damphil Member

    Joined:
    Apr 16, 2012
    Messages:
    18
    Country:
    United States
    Thanks for the tips, but I do not really need WiFi.
    I wish that would emulyator could playeach otherover a network (LAN and Internet).
    Such a development is?
    ***
    Emulator a PS 1 - can play online with another emulator,and can not be real PS 1.
     
  18. DJPlace

    Member DJPlace P!ssed OFF Pyscho of GBA!!

    Joined:
    Apr 16, 2008
    Messages:
    4,486
    Country:
    United States
    nerco bumping a topic is really bad but i think it is possbile now... (i saw youtube videos of wi-fi) but that's all i'm saying.
     

Share This Page