Can i play 3ds multiplayer with dsi?

Discussion in '3DS - Games & Content' started by odja, Sep 28, 2011.

Sep 28, 2011
  1. odja
    OP

    Newcomer odja Advanced Member

    Joined:
    Jul 15, 2008
    Messages:
    89
    Country:
    Poland
    I try few games like Mario Kart, Zelda 4 Swords and multiplayer don't work. May be i must change any network connection?
     
  2. AaronUzumaki

    Member AaronUzumaki A.K.A. Ecstasy Espeon

    Joined:
    Feb 8, 2009
    Messages:
    330
    Location:
    Akron, Ohio
    Country:
    United States
    Assuming you are using DS or DSi software, yes. Make sure your wireless is on. If you are trying to connect with the 3DS, make sure you click "NintendoDS" instead of "Nintendo3DS" when you go to download play.
     
  3. odja
    OP

    Newcomer odja Advanced Member

    Joined:
    Jul 15, 2008
    Messages:
    89
    Country:
    Poland
    I want play using local wireless, not download play.
     
  4. AaronUzumaki

    Member AaronUzumaki A.K.A. Ecstasy Espeon

    Joined:
    Feb 8, 2009
    Messages:
    330
    Location:
    Akron, Ohio
    Country:
    United States
    Then you just put a copy of whatever game you wish to play into each system and start it like normal (as if both systems were a DSi).
     
  5. odja
    OP

    Newcomer odja Advanced Member

    Joined:
    Jul 15, 2008
    Messages:
    89
    Country:
    Poland
    I have Zelda 4 Swords on DSi and 3DS, and i can't play multiplayer.
     
  6. NaokiKitsuhine

    Member NaokiKitsuhine GBAtemp Regular

    Joined:
    Dec 14, 2008
    Messages:
    121
    Country:
    Brazil
    Diferent regions maybe?
     
  7. odja
    OP

    Newcomer odja Advanced Member

    Joined:
    Jul 15, 2008
    Messages:
    89
    Country:
    Poland
    Regions are the same.
     
  8. AaronUzumaki

    Member AaronUzumaki A.K.A. Ecstasy Espeon

    Joined:
    Feb 8, 2009
    Messages:
    330
    Location:
    Akron, Ohio
    Country:
    United States
    That's weird. I'd try it myself, but I don't, never have, and never will own a DSi.
     
  9. machomuu

    Member machomuu Drops by occasionally

    Joined:
    Sep 4, 2009
    Messages:
    8,437
    Location:
    The Courtroom
    Country:
    United States
    You should try, it's a great system.
     
  10. TheDarkSeed

    Member TheDarkSeed I'm a pretentious sack of shit

    Joined:
    May 11, 2009
    Messages:
    1,180
    Location:
    Carson
    Country:
    United States
    So is the Zelda on your four swords DSiware or 3DSware? (don't have a 3ds)
     
  11. odja
    OP

    Newcomer odja Advanced Member

    Joined:
    Jul 15, 2008
    Messages:
    89
    Country:
    Poland
    On 3DS Zelda is in Eshop DsiWare
     
  12. TheDarkSeed

    Member TheDarkSeed I'm a pretentious sack of shit

    Joined:
    May 11, 2009
    Messages:
    1,180
    Location:
    Carson
    Country:
    United States
    Damn, well if both of them are DSi ware and your wireless is turned on, I don't know what could be the problem then. They SHOULD be able to connect. Sorry I can't help you bro.
     
  13. Varia

    Member Varia GBAtemp Fan

    Joined:
    Nov 19, 2010
    Messages:
    438
    Country:
    Sweden
    Are you sure the wireless is on on the DSi? is there a yellow light next to the blue one?
     
  14. odja
    OP

    Newcomer odja Advanced Member

    Joined:
    Jul 15, 2008
    Messages:
    89
    Country:
    Poland
    Yes, i am sure. Wireless is ON in DSi. Yellow and blue light is on.
     
  15. sonicsmash2

    Member sonicsmash2 GBAtemp Regular

    Joined:
    Apr 29, 2010
    Messages:
    163
    Country:
    Australia
    Im playing 3DS - DSi (zelda four swords) right now, its working, you sure you didnt miss something?
     
  16. KingVamp

    Member KingVamp Great... AETHER!

    Joined:
    Sep 13, 2009
    Messages:
    9,596
    Country:
    United States
    Um, it is probably to obvious, but is the wifi switch on?
     
  17. 8BitWalugi

    Member 8BitWalugi Taiyohhhhhh!

    Joined:
    Mar 22, 2008
    Messages:
    3,271
    Location:
    Side 7
    Country:
    Australia
    The Wifi switch on the 3DS, that is.
     
  18. Disizdream

    Newcomer Disizdream Advanced Member

    Joined:
    Nov 5, 2002
    Messages:
    91
    Country:
    France
    Well that's interesting, I have the same problem than you but my 3DS is NTSC USA and my DSi is PAL, so I thought this was the cause. But maybe not if you have the same problem with same region DSi/3DS...
    If you manage to make it work please tell us how...
     
  19. odja
    OP

    Newcomer odja Advanced Member

    Joined:
    Jul 15, 2008
    Messages:
    89
    Country:
    Poland
    When i set host on DSi my 3DS see group but don't connect. When set host on 3DS, then DSi not see any group. Maybe broken wi-fi on my DSi becouse download play don't work too. When i use 3DS and old DS downolad play work OK.
     

Share This Page