BootMii NAND Backup problem

Discussion in 'Wii - Hacking' started by WiiThoko, Jun 14, 2009.

Jun 14, 2009

BootMii NAND Backup problem by WiiThoko at 2:12 AM (2,265 Views / 0 Likes) 12 replies

  1. WiiThoko
    OP

    Member WiiThoko GBAtemp Fan

    Joined:
    Apr 5, 2009
    Messages:
    353
    Country:
    United States
    I did a nand backup in BootMii, and while it was checking the Backup, I skipped the verification, and put the SD Card in my computer to put it on my hard drive. But the nand.bin shows up as 0kb, yet it takes up space on my SD card... Does anyone know what's going on here, and if it would be okay to use this nand.bin to restore my Wii if it ever bricks?
     
  2. Ltsykes

    Newcomer Ltsykes Member

    Joined:
    Mar 1, 2009
    Messages:
    26
    Country:
    Brazil
    Thats the problem, this is a bug on the beta v2, if you skip the verification, the NAND backup will be useless. Dont skip it, and the backup will be OK
     
  3. vergilite

    Member vergilite GBATemps Regular Clown

    Joined:
    Apr 14, 2009
    Messages:
    737
    Location:
    Liv-Liv-Liverpool YEAH!
    Country:
    United Kingdom
    iv heard of this before search for a similiar topic i would provide a link but i'm on my wii internet browser [​IMG]
     
  4. WiiThoko
    OP

    Member WiiThoko GBAtemp Fan

    Joined:
    Apr 5, 2009
    Messages:
    353
    Country:
    United States
    Thanks, this can be closed now.
     
  5. icefireicefire

    Member icefireicefire GBATemp Fails.

    Joined:
    Dec 19, 2008
    Messages:
    961
    Country:
    United States
    heh, this bricked my wiis
     
  6. WiiThoko
    OP

    Member WiiThoko GBAtemp Fan

    Joined:
    Apr 5, 2009
    Messages:
    353
    Country:
    United States
    Huh? You mean you used the nand.bin that was 0kb?
     
  7. india3

    Newcomer india3 Advanced Member

    Joined:
    Oct 18, 2008
    Messages:
    80
    Country:
    India
    I've got something weird too. I can't see the nand.bin on my sd card, even with hidden files set to be shown, but the sd card properties shows that it only has 400 and something mb free (it's a 1 gb card) so I know the dump is there....
     
  8. SFenton

    Member SFenton ಠ_ಠ

    Joined:
    Oct 14, 2008
    Messages:
    1,077
    Location:
    Derp
    Country:
    United States
    Oh noez, did you reinstall a 0 kb NAND dump? [​IMG]
     
  9. ssjkakaroto

    Newcomer ssjkakaroto Advanced Member

    Joined:
    Dec 14, 2005
    Messages:
    85
    Country:
    This happens to me most of the times too, the last time I got it to work I left it idle after verification for about 10 minutes.
     
  10. zektor

    Member zektor GBAtemp Maniac

    Joined:
    Nov 29, 2005
    Messages:
    1,325
    Country:
    United States

    Not sure if you can really call it a "bug" tho. With something as important as a NAND backup, wouldn't you WANT to verify that the backup is correct? I think the verify should be mandatory and TT should just remove the ability to abort the verify in the next update honestly.
     
  11. icefireicefire

    Member icefireicefire GBATemp Fails.

    Joined:
    Dec 19, 2008
    Messages:
    961
    Country:
    United States
    i did verify but it came out 0kb and then I bricked and had no backup but now its mostly fixed (thanks to comex, booto, and all the rest that helped)
     
  12. D34DL1N3R

    Member D34DL1N3R Nephilim

    Joined:
    Dec 6, 2008
    Messages:
    1,614
    Country:
    United States
    Kinda an older topic I know... but I am having this same issue now.

    The backup & verification work perfectly, and I can see that the remaining space on my SD has been reduced - but I cannot see the file. Both hidden & system files are shown, and there's still nothing shown. I also tried letting it sit for 15 minutes after the verification was finished & still nothing.

    I used to be able to see the file & it's the same PC, same Wii, and same SD card. I also reformatted the card several different ways and it still wont show up.

    Any ideas?
     
  13. specht

    Member specht GBAtemp Regular

    Joined:
    Oct 26, 2008
    Messages:
    156
    Country:
    Canada
    I'm having the exact same problem. When I do a backup, all that's on my SD card afterwards is the Bootmii folder with the same files in it and that's it. No NAND.bin whatsoever and I have both Windows and Linux set to view all hidden files. Yet, it's still coming up to be half full when it's a 1GB SD card.

    The only difference to my Wii since I have last created a successful backup is installing the new cIOS rev14 and updating to 4.1U with Waninkoko's updater.


    Edit: Fixed problem. I created an empty nand.bin file on my SD card and did a backup. When it completed the nand.bin file shows up and is the right size.
     

Share This Page