Black ops usb loading Black screen

Discussion in 'Wii - Hacking' started by mitch21236, Jan 23, 2011.

Jan 23, 2011
  1. mitch21236
    OP

    Newcomer mitch21236 Member

    Joined:
    Jan 23, 2011
    Messages:
    15
    Country:
    United States
    Black ops isnt running on my wii. I just get a Black screen. Here are my system Specs


    sysCheck v2.0.1 by Double_A
    ...runs on IOS58 (rev 6176).

    Region: NTSC-U
    System Menu 4.2U (v481)
    Hollywood v0x11
    Console ID: 55050567
    Boot2 v4

    Found 81 titles.
    Found 46 IOS on this console. 4 of them are stub.

    IOS4 (rev 65280): Stub
    IOS9 (rev 1034): No Patches
    IOS10 (rev 768): Stub
    IOS11 (rev 16174): Trucha Bug, NAND Access
    IOS12 (rev 526): No Patches
    IOS13 (rev 1032): No Patches
    IOS14 (rev 1032): No Patches
    IOS15 (rev 1032): No Patches
    IOS16 (rev 512): Stub
    IOS17 (rev 1032): No Patches
    IOS20 (rev 16174): Trucha Bug, NAND Access
    IOS21 (rev 1039): No Patches
    IOS22 (rev 1294): No Patches
    IOS28 (rev 1807): No Patches
    IOS30 (rev 16174): Trucha Bug, NAND Access
    IOS31 (rev 3608): No Patches
    IOS33 (rev 3608): No Patches
    IOS34 (rev 3608): No Patches
    IOS35 (rev 3608): No Patches
    IOS36 (rev 3608): No Patches
    IOS37 (rev 5663): No Patches
    IOS38 (rev 4124): No Patches
    IOS41 (rev 3607): No Patches
    IOS43 (rev 3607): No Patches
    IOS45 (rev 3607): No Patches
    IOS46 (rev 3607): No Patches
    IOS48 (rev 4124): No Patches
    IOS50 (rev 14889): Trucha Bug, NAND Access
    IOS51 (rev 4864): Stub
    IOS53 (rev 5663): No Patches
    IOS55 (rev 5663): No Patches
    IOS56 (rev 5662): No Patches
    IOS57 (rev 5919): No Patches
    IOS58 (rev 6176): No Patches
    IOS60 (rev 16174): Trucha Bug, NAND Access
    IOS61 (rev 5662): No Patches
    IOS70 (rev 16687): Trucha Bug, NAND Access
    IOS80 (rev 6943): No Patches
    IOS202 (rev 65535): Trucha Bug, NAND Access, USB 2.0
    IOS222 (rev 65535): Trucha Bug, ES Identify, NAND Access, USB 2.0
    IOS223 (rev 4): Trucha Bug, ES Identify, NAND Access, USB 2.0
    IOS224 (rev 65535): Trucha Bug, NAND Access, USB 2.0
    IOS236 (rev 65535): Trucha Bug, ES Identify, NAND Access
    IOS249 (rev 21): Trucha Bug, NAND Access, USB 2.0
    IOS250 (rev 21): Trucha Bug, NAND Access, USB 2.0
    IOS254 (rev 65281): BootMii
    BC v6
    MIOS v4

    Report generated on 2011/01/23.

    Thank you in advance.(:
     
  2. WaRMarinE

    Member WaRMarinE GBAtemp Regular

    Joined:
    Feb 19, 2009
    Messages:
    194
    Location:
    Mexico
    Country:
    Mexico
    I believe you need the cIOS 56
     
  3. mitch21236
    OP

    Newcomer mitch21236 Member

    Joined:
    Jan 23, 2011
    Messages:
    15
    Country:
    United States
    I have it.
     
  4. cobleman

    Member cobleman GBAtemp Maniac

    Joined:
    Jun 23, 2009
    Messages:
    1,449
    Location:
    Australia
    Country:
    Australia
    cIOS with base 57.
    I use cIOS 249rev21 base 56, Hermes v4 222 37/38
     
  5. mitch21236
    OP

    Newcomer mitch21236 Member

    Joined:
    Jan 23, 2011
    Messages:
    15
    Country:
    United States
     
  6. mitch21236
    OP

    Newcomer mitch21236 Member

    Joined:
    Jan 23, 2011
    Messages:
    15
    Country:
    United States
     
  7. bazamuffin

    Member bazamuffin RESIDENT DILF

    Joined:
    Feb 1, 2009
    Messages:
    2,036
    Location:
    Shmashmortion Clinic
    Country:
    United Kingdom
    Make sure you definitley have a cIOS with a IOS57 base installed. Whichever slot you installed it to (i.e 247, 248 etc) select this cIOS in the games settings, if you don't the USB loader will use the default cIOS it use to load itself. This will vary depending on what its coded to do.

    Where the games settings menu is and how to change them will depend on which loader youar using
     
  8. mitch21236
    OP

    Newcomer mitch21236 Member

    Joined:
    Jan 23, 2011
    Messages:
    15
    Country:
    United States
    I have 224 Base 57 v5.1 Installed. BUT NONE OF MY CIOSes WORK.
     
  9. Zetta_x

    Member Zetta_x The Insane Statistician

    Joined:
    Mar 4, 2010
    Messages:
    1,844
    Country:
    United States
    Ok, Use rev 21 installer. Use 249, use 57 as base, install in 248 (Network install).

    Once you do that, go into USB loader, go to game options, set to load from 248.
     
  10. bazamuffin

    Member bazamuffin RESIDENT DILF

    Joined:
    Feb 1, 2009
    Messages:
    2,036
    Location:
    Shmashmortion Clinic
    Country:
    United Kingdom
    Have you tried using cIOS rev21 base 57? I know you've got and tried Hermes. You've DEFINITELY changed the IOS that the game uses? If you've installed say base 56 as cIOS249 and you just click the game (with default setttings) then it will use cIOS249 base 56
     
  11. mitch21236
    OP

    Newcomer mitch21236 Member

    Joined:
    Jan 23, 2011
    Messages:
    15
    Country:
    United States
    Yes i have 249[57]rev21 Installed in slot 248.
     
  12. mitch21236
    OP

    Newcomer mitch21236 Member

    Joined:
    Jan 23, 2011
    Messages:
    15
    Country:
    United States
  13. mitch21236
    OP

    Newcomer mitch21236 Member

    Joined:
    Jan 23, 2011
    Messages:
    15
    Country:
    United States
    I have been sitting in my basement all day everyday looking for ways to get usb loader to stop getting a black screen with black ops.
    Is it my iso? I ripped it from my disc i bought. And my wii's disc loader wont read the original disc.

    SYSTEM SPECS(:

    sysCheck v2.0.1 by Double_A
    ...runs on IOS61 (rev 5405).

    Region: NTSC-U
    System Menu 4.2U (v481)
    Hollywood v0x11
    Console ID: 55050567
    Boot2 v4

    Found 71 titles.
    Found 34 IOS on this console. 1 of them are stub.

    IOS9 (rev 778): No Patches
    IOS12 (rev 269): No Patches
    IOS13 (rev 273): No Patches
    IOS14 (rev 520): No Patches
    IOS15 (rev 523): No Patches
    IOS17 (rev 775): No Patches
    IOS20 (rev 256): Stub
    IOS21 (rev 782): No Patches
    IOS22 (rev 1037): No Patches
    IOS28 (rev 1550): No Patches
    IOS31 (rev 3349): No Patches
    IOS33 (rev 3091): No Patches
    IOS34 (rev 3348): No Patches
    IOS35 (rev 3349): No Patches
    IOS36 (rev 3608): Trucha Bug, ES Identify, NAND Access
    IOS37 (rev 3869): No Patches
    IOS38 (rev 3867): No Patches
    IOS53 (rev 5663): No Patches
    IOS55 (rev 5406): No Patches
    IOS56 (rev 5405): No Patches
    IOS57 (rev 5661): No Patches
    IOS60 (rev 16174): Trucha Bug, NAND Access
    IOS61 (rev 5405): No Patches
    IOS70 (rev 6687): Trucha Bug
    IOS80 (rev 6943): No Patches
    IOS202 (rev 65535): Trucha Bug, NAND Access, USB 2.0
    IOS222 (rev 4): Trucha Bug, ES Identify, NAND Access, USB 2.0
    IOS223 (rev 4): Trucha Bug, ES Identify, NAND Access, USB 2.0
    IOS224 (rev 65535): Trucha Bug, NAND Access, USB 2.0
    IOS236 (rev 65535): Trucha Bug, ES Identify, NAND Access
    IOS248 (rev 21): Trucha Bug, NAND Access, USB 2.0
    IOS249 (rev 19): Trucha Bug, NAND Access, USB 2.0
    IOS250 (rev 65535): Trucha Bug, NAND Access, USB 2.0
    IOS254 (rev 65281): BootMii
    BC v6
    MIOS v4

    Report generated on 2011/01/23.

    Thanks in advance. I have tried every last way thats online.
     
  14. mitch21236
    OP

    Newcomer mitch21236 Member

    Joined:
    Jan 23, 2011
    Messages:
    15
    Country:
    United States
    delete this any admin out there? I made an updated one..
     
  15. brausm08

    Member brausm08 GBAtemp Advanced Fan

    Joined:
    Nov 15, 2009
    Messages:
    721
    Location:
    USA - Midwest
    Country:
    United States
    did i read that right? you ripped it with your wii, but your wii can't read the original disc? does your wii read any original discs? if it can read all discs but that one, i would take the disc back and exchange it....

    since you should be able to get it to at least load via USB with nearly any modern cIOS configuration...(hitches at hangups abound at some point after loading if you have an incompatible configuration of modern cIOSes)....i would say it's gotta be a bad iso (but is the disc bad or the dump bad?)....

    also, based on your syschk, you really should update your IOSes and then reinstall HBC so it runs on IOS58....

    my rip of BO works flawlessly with the config outlined in my sig....

    P.S. creating a new thread from your old was really not necessary....
     
  16. mitch21236
    OP

    Newcomer mitch21236 Member

    Joined:
    Jan 23, 2011
    Messages:
    15
    Country:
    United States
    I think i just burned my wii's sensors up. It loads blackops sometimes but ends up going to the disc could not be read. The disc is fine because no other discs load either. Help.

    EDIT: The disc thing happened out of random when i was playing multiplayer. I didnt change anything for that to happen.
     
  17. brausm08

    Member brausm08 GBAtemp Advanced Fan

    Joined:
    Nov 15, 2009
    Messages:
    721
    Location:
    USA - Midwest
    Country:
    United States
    at that point...i don't think you can trust your wii's optical drive to make a dependable dump of the game (or any game)....

    if you know anyone else with a modded wii, use that wii to dump the game....see if the problem persists....
     
  18. batttie

    Newcomer batttie Newbie

    Joined:
    Jan 2, 2009
    Messages:
    7
    Country:
    United States
    at which point do you get a black screen? as soon as the game loads or after the health advisor? And which usb loader are you using?
     
  19. delvis

    Newcomer delvis Advanced Member

    Joined:
    Oct 25, 2009
    Messages:
    62
    Country:
    Netherlands
    you need rev20 for IOS249 [​IMG]
     
  20. mitch21236
    OP

    Newcomer mitch21236 Member

    Joined:
    Jan 23, 2011
    Messages:
    15
    Country:
    United States
    First off, i waited 6 hours for a reply.
    Second, It ended up being my iso. So you were all wrong. Except for that guy with the scientist as his picture.
    Third, I followed instructions. So i dont see why you said that.
    Fourth, I have just flamed you. But its my own thread. So i'll flame you all i want if you give me attitude.




    Kthxbai,
    -Mitchell (:
     

Share This Page