best NDS emulator for computers?

Discussion in 'NDS - Emulation and Homebrew' started by Chhotu uttam, Apr 6, 2011.

Apr 6, 2011
  1. Chhotu uttam
    OP

    Member Chhotu uttam DOH HO HO HO

    Joined:
    Dec 6, 2010
    Messages:
    864
    Location:
    TEH WORLD
    Country:
    India
    Guys i need a emulator for NDS games on my computer because their is still some time in getting a nintendo(3ds)

    So which is the best emulator for windows pc.
    And can i trade with it in my laptop?
    how to do trading?

    will the save files work on ds when i get it?


    Thanks
     
  2. Vigilante

    Member Vigilante TempLurker

    Joined:
    Jan 1, 2010
    Messages:
    1,555
    Location:
    CyberSpace IQ:OVER 9000
    Country:
    Philippines
    No$gba is the most used and probably best among the others.
     
  3. Narayan

    Member Narayan desu~

    Joined:
    Sep 29, 2010
    Messages:
    2,921
    Country:
    Philippines
    best:
    desmume 0.9.7 - better compatibility and updated mac version.
    - has it's own save file format .dsv.
    - wifi support in some games.(didn't make it work myself but there is this thread here.


    for slower systems:
    no$gba 2.6a + no$zoomer 2.3.0.2 + firmware and bios files - has compatibility issues since it's not updated for 3 years but still is the fastest emu. windows only
    - you choose raw, compressed or uncompressed for save files.
    - no wifi.
     
  4. Chhotu uttam
    OP

    Member Chhotu uttam DOH HO HO HO

    Joined:
    Dec 6, 2010
    Messages:
    864
    Location:
    TEH WORLD
    Country:
    India

    umm. what about trading?
     
  5. Narayan

    Member Narayan desu~

    Joined:
    Sep 29, 2010
    Messages:
    2,921
    Country:
    Philippines
  6. bashscrazy

    Member bashscrazy GBAtemp Regular

    Joined:
    Mar 19, 2011
    Messages:
    118
    Location:
    Canada
    Country:
    Canada
    I personally used DeSmuME 0.9.6 when I was using emulator to test games..
    I used to use no$gba but now I always get errors at loading screen..

    anyways like others said.. DeSmuME has LIVE compatibility with roms! (don't mind my slang (live))
     
  7. Chhotu uttam
    OP

    Member Chhotu uttam DOH HO HO HO

    Joined:
    Dec 6, 2010
    Messages:
    864
    Location:
    TEH WORLD
    Country:
    India
    how to make gameplay faster(like in no$gba)(fast forward)?
    I need to play pokemon so i need to make it fast.any suggestions?


    EDit: got it the + button.
     
  8. chip211

    Newcomer chip211 Advanced Member

    Joined:
    Sep 12, 2009
    Messages:
    65
    Country:
    United States
    if you have dual core or anything higher use DESMUME
    if you have a p4 use NO$ZOOMER

    to speed it up select Realtime*2 auto in options (NO$ZOOMER)
     
  9. coolness

    Banned coolness PSN: Dutch_DarkLord

    Joined:
    Jun 14, 2009
    Messages:
    2,016
    Location:
    Rotterdam Bitches!!
    Country:
    Netherlands
  10. haddad

    Member haddad GBAtemp Advanced Maniac

    Joined:
    Aug 12, 2010
    Messages:
    1,519
    Country:
    Canada
    desmume is good with game compatibility and it good only if u have a decent computer

    no$gba is better for slower computers but has less game compatibility
     
  11. Chhotu uttam
    OP

    Member Chhotu uttam DOH HO HO HO

    Joined:
    Dec 6, 2010
    Messages:
    864
    Location:
    TEH WORLD
    Country:
    India
    guys i can't save on desmume.

    when i save the game it gets save but when i reset or play it again it starts all over again from the begining?
     
  12. naved.islam14

    Member naved.islam14 Gbatemp's Official Dark Knight™

    Joined:
    Sep 12, 2009
    Messages:
    968
    Location:
    Gotham
    Country:
    Sri Lanka
    desmume or no$gba
     
  13. Chhotu uttam
    OP

    Member Chhotu uttam DOH HO HO HO

    Joined:
    Dec 6, 2010
    Messages:
    864
    Location:
    TEH WORLD
    Country:
    India
    Sorry guys got it.
    the directory(path settings were incorrect)


    and does anyone knows how to trade in black and white using desmume?
     
  14. Chhotu uttam
    OP

    Member Chhotu uttam DOH HO HO HO

    Joined:
    Dec 6, 2010
    Messages:
    864
    Location:
    TEH WORLD
    Country:
    India
    I know its almost impossible to trade using wifi,but is it possible to trade alongside your computer?
    I mean the way we use to do it on visual boy advanced.
     
  15. AsPika2219

    Member AsPika2219 Pikachu going beach!

    Joined:
    Jun 17, 2010
    Messages:
    1,140
    Location:
    Cats City
    Country:
    Malaysia
  16. Chhotu uttam
    OP

    Member Chhotu uttam DOH HO HO HO

    Joined:
    Dec 6, 2010
    Messages:
    864
    Location:
    TEH WORLD
    Country:
    India
    I want to ask can i trade pokemon like vba(not in vba or gba games) linking in desmume.
     
  17. AsPika2219

    Member AsPika2219 Pikachu going beach!

    Joined:
    Jun 17, 2010
    Messages:
    1,140
    Location:
    Cats City
    Country:
    Malaysia
    Sorry! No linking support for emulators! [​IMG]
     
  18. Chhotu uttam
    OP

    Member Chhotu uttam DOH HO HO HO

    Joined:
    Dec 6, 2010
    Messages:
    864
    Location:
    TEH WORLD
    Country:
    India
    thanks.It means the only way for using wifi or trading is getting a dsi. [​IMG] [​IMG]
     
  19. Chhotu uttam
    OP

    Member Chhotu uttam DOH HO HO HO

    Joined:
    Dec 6, 2010
    Messages:
    864
    Location:
    TEH WORLD
    Country:
    India
    EDIT:Can I play pokemon using lan cable(trading,battles,etc)
     

Share This Page