BannerBomb doesn't want to work!

Discussion in 'Wii - Hacking' started by Matando, May 10, 2009.

May 10, 2009
  1. Matando
    OP

    Newcomer Matando Member

    Joined:
    Oct 14, 2008
    Messages:
    33
    Country:
    United States
    Okay Before You call me a complete idiot, I did everything right. I tested all versions by downloading the zip from the bannerbomb site, and extracted it with 7-zip(so the folders stay intact) directly to my SD Card. I then check it to make sure everything was there and it was. Then I put the loadmii 0.3 boot.dol on the root of my sd card ejected it and went downstairs to my wii. I powered it on and went to the channels setting, clicked the sd tab and inserted my sd card. Then I get nothing... It doesn't lock up, the load yes/no message doesn't pop up, it just pauses for a few long seconds and displays a bunch of blank channels. I then presume to go to back to the wii menu(hoping something would magically happen even though it's not possible) and then presume to shut down my wii.

    They All Do The Same Thing.

    Does Any One Know What The Hell I'm Doing Wrong / What The Hells Wrong With My Wii!

    BTW just a note, I'm not a noob to wii homebrew, I've been in it since the beginning [​IMG].

    Also I forgot to mention I'm on 3.2u w/ the homebrew chanel installed... I just want to test/tryout bannerbomb.

    So any suggestions for a fix?
     


  2. beegee7730

    Banned beegee7730 ITS PAAFEKUTO!

    Joined:
    Mar 31, 2009
    Messages:
    1,693
    Location:
    England
    Country:
    United Kingdom
    put the sd card in then load the menu .
     
  3. KiiWii

    Member KiiWii GBAtemp Psycho!

    Joined:
    Nov 17, 2008
    Messages:
    3,171
    Country:
    United Kingdom
    did you try all the different iterations of bannerbomb on the site?
     
  4. kedest

    Member kedest GBAtemp Psycho!

    Joined:
    Feb 6, 2007
    Messages:
    3,284
    Country:
    Netherlands
    Where exactly on the sd card is the bannerbomb file?
     
  5. comet77

    Member comet77 GBAtemp Regular

    Joined:
    Mar 19, 2009
    Messages:
    123
    Location:
    Canada
    Country:
    Canada
    I'm new to this but I thought you had to be on 4.0 for the bannerbomb to work?

    I thought 3.x was just a theory.
     
  6. kedest

    Member kedest GBAtemp Psycho!

    Joined:
    Feb 6, 2007
    Messages:
    3,284
    Country:
    Netherlands
    BannerBomb should always work. I've tried it successfully on my 3.2E wii.
     
  7. Matando
    OP

    Newcomer Matando Member

    Joined:
    Oct 14, 2008
    Messages:
    33
    Country:
    United States
    @ beegee7730 I'll try that. *edit it did the same thing [​IMG]

    @ kedest the content.bin is at "F:\private\wii\title\aktn\"
     
  8. comet77

    Member comet77 GBAtemp Regular

    Joined:
    Mar 19, 2009
    Messages:
    123
    Location:
    Canada
    Country:
    Canada
    I just tested on 4.0 and it worked. My Wii was already soft modded so I'm not sure about a Wii that has not been modded and is on 4.0 yet.
     
  9. d3c3pt10n

    Newcomer d3c3pt10n Member

    Joined:
    May 10, 2009
    Messages:
    14
    Country:
    United States
    working on 3.2e and 4.0e here both using the standard one.
     
  10. comet77

    Member comet77 GBAtemp Regular

    Joined:
    Mar 19, 2009
    Messages:
    123
    Location:
    Canada
    Country:
    Canada
    Try this:

    SD:\private\wii\title\aktn\content.bin
    SD:\boot.dol

    1: NO, card in Wii
    2: Turn on Wii
    3: Click on "Wii" bottom left
    4: Click on "Data Management"
    5: Click on "Channels"
    6: Click on "SD Card" top right
    7: Wait for message "Nothing is inserted in the SD Card Slot."
    8: Put in the SD Card

    Try this for all 13 different Version of the software.

    Let us know if this works or not.
     
  11. kedest

    Member kedest GBAtemp Psycho!

    Joined:
    Feb 6, 2007
    Messages:
    3,284
    Country:
    Netherlands
    That is indeed the correct folder. So that's strange, it should al least show up.
    Sure you're in the correct menu? Data Management > Channels > SD Card
    Also make sure that's the only thing in your private folder. Other stuff might mess it up.
     
  12. Matando
    OP

    Newcomer Matando Member

    Joined:
    Oct 14, 2008
    Messages:
    33
    Country:
    United States
    its the only thing...

    and comet77, that's what i did do, with all of them :'(
     
  13. robiul

    Member robiul GBAtemp Advanced Fan

    Joined:
    Oct 1, 2008
    Messages:
    538
    Location:
    United Kingdom
    Country:
    United States
    Yep I can add that I'm getting the same problem.
     
  14. Matando
    OP

    Newcomer Matando Member

    Joined:
    Oct 14, 2008
    Messages:
    33
    Country:
    United States
    good, I'm not the only one
     
  15. FenrirWolf

    Member FenrirWolf GBAtemp Psycho!

    Joined:
    Nov 19, 2008
    Messages:
    4,343
    Location:
    Beaverton, OR
    Country:
    United States
    Do you have anything else on the SD Card aside from the necessary files? If you do, move it to your PC.
     
  16. kedest

    Member kedest GBAtemp Psycho!

    Joined:
    Feb 6, 2007
    Messages:
    3,284
    Country:
    Netherlands
    fill out the survey on the bannerbomb's homepage. your information might be useful for further development
     
  17. mikeyt1998

    Member mikeyt1998 YouTube Glitcher

    Joined:
    Aug 11, 2007
    Messages:
    1,359
    Location:
    Dalton-in-furness, north west
    Country:
    United Kingdom
    instead of having the banner bomb content.bin in with all the other saves on your SD, try renaming the private folder privateold temporarily.

    so, you have this:

    x:\privateold\wii\title\(All your game saves)
    x:\private\wii\title\aktn\content.bin

    (i dont now if aktn is the id you said, but you get me lol)

    then try it, coz you said a few blank channels showed up so i figured you might have everything in the same directory.

    sorry if it doesnt work, havent personally tried it, should save you time rather than copying all the saves to the computer then back again just to test lol.

    if this has been said then i apologise for that too, couldnt be arsed reading page 2 XD
     
  18. jonnynapalm

    Newcomer jonnynapalm Newbie

    Joined:
    Apr 30, 2009
    Messages:
    8
    Country:
    United Kingdom
    IS YOUR CARD SD OR SDHC COS SDHC WONT WORK ON THAT FIRMWARE
     
  19. comet77

    Member comet77 GBAtemp Regular

    Joined:
    Mar 19, 2009
    Messages:
    123
    Location:
    Canada
    Country:
    Canada
  20. mikeyt1998

    Member mikeyt1998 YouTube Glitcher

    Joined:
    Aug 11, 2007
    Messages:
    1,359
    Location:
    Dalton-in-furness, north west
    Country:
    United Kingdom
    stop capitalising everything, you'll get banned
     

Share This Page