Banner bricked

Discussion in 'Wii - Hacking' started by alakt, Jun 12, 2009.

Jun 12, 2009

Banner bricked by alakt at 1:47 PM (983 Views / 0 Likes) 13 replies

  1. alakt
    OP

    Newcomer alakt Newbie

    Joined:
    Jun 12, 2009
    Messages:
    4
    Country:
    Estonia
    Well, as a newcomer in the wii world I unfortunately ended up at the " The system files are corrupted etc " stage in my screen, also the safety warrant doesn't appear before that. Fortunately I can manage to go to the preloader v0.29 menu by holding down the "reset" button and there are 4 options - Systemmenu ( like obvious - doesn't work ), homebrew channel ( I have installed that also ), Installed file ( which leads to the wad manager 1.4), Load/Install File ( Boot.dol, downgrade IOS35.dol, Wadmanager 1.4.dol - in my SD, all of them are installed ), Systemmenu hacks and settings.

    In my homebrew channel I'm able to launch the BootMii by clicking the "home" button on wiicontroller, but in BootMii I can't navigate with wiiController and also I don't have a nintendo controller.

    Anyway, is there any possibility for me to fix this unpleasant situation ? If there is, I would be more than thankful if it would be step-by-step, because according my experience and knowledge about wii console.

    Thank you,
    Cheers.
     
  2. bazamuffin

    Member bazamuffin RESIDENT DILF

    Joined:
    Feb 1, 2009
    Messages:
    2,036
    Location:
    Shmashmortion Clinic
    Country:
    United Kingdom
    Presumably this happended after installing a WAD?
     
  3. carbonyle

    Member carbonyle GBAtemp Fan

    Joined:
    Jan 9, 2009
    Messages:
    360
    Location:
    Switzerland
    Country:
    Switzerland
    Yeah... it's pretty easy: use wad manager / AnyTitle Deleter to delete the last thing you've installed (ex: a bad wad)
    You can reinstall systemmenu with wad manager... just download and pack it with NUS downloader
     
  4. powser

    Newcomer powser Advanced Member

    Joined:
    Dec 31, 2006
    Messages:
    67
    Country:
    do not reinstall system menu wad! It will remove preloader and won't fix the brick if u still have the bad wad. It essentially means it iwll fully brick your wii.
     
  5. alakt
    OP

    Newcomer alakt Newbie

    Joined:
    Jun 12, 2009
    Messages:
    4
    Country:
    Estonia
    Yes, it happened after I installed the WAD for some kind of a music channel.
    When I'm going to the preloader to use the wad manager it offers me to select the various version IOS-s, it doesn't offer me a "AnyTitle Deleter" or such.
    And if I use any of these IOS-s and press "A" to continue the system crashes by throwing some kind of parameter on the screen.
     
  6. Rocky5

    Newcomer Rocky5 Advanced Member

    Joined:
    Aug 12, 2007
    Messages:
    76
    Country:
    United States
    If your on system menu 4 reinstall preloader that should fix your problem ( well it did for me )
     
  7. bootsector

    Member bootsector GBAtemp Regular

    Joined:
    Oct 2, 2008
    Messages:
    193
    Country:
    Brazil
    Only removing the corrupted WAD that caused the banner brick should do the trick. Try the following:

    :. Download http://wiibrew.org/w/images/8/8c/AnyTitle_Deleter_HBC.zip and decompress it under any folder under /apps/ in your SD.

    :. Boot with preloader and run Homebrew Channel. Select AnyTitleDeleter from the HomeBrew Channel Menu

    :. Browse the titles until you find the last one you have installed. Delete it and reboot. You should be good now.
     
  8. alakt
    OP

    Newcomer alakt Newbie

    Joined:
    Jun 12, 2009
    Messages:
    4
    Country:
    Estonia
    Wow, that worked for me also, thank you Rocky [​IMG]
    But now I'm interested, why it worked ?
     
  9. rookrook

    Member rookrook GBAtemp Regular

    Joined:
    Jun 3, 2009
    Messages:
    130
    Country:
    United States
    would like to have know if bootsector method would have worked
     
  10. SifJar

    Member SifJar Not a pirate

    Joined:
    Apr 4, 2009
    Messages:
    6,022
    Country:
    United Kingdom
    Um, you can navigate in bootmii with power and reset buttons. i know the issue is resolved but you mentioned in first post you couldnt navigate. i hate how so many n00bs installed bootmii and then complain their wiimotes wont sync.

    EDIT: Just noticed you're talking about IOS version, which wont work with front buttons, and must be controlled with Gamecube controller.
     
  11. supagusti

    Member supagusti GBAtemp Regular

    Joined:
    Feb 2, 2008
    Messages:
    287
    Country:
    Austria
    Bootmii launched via HBC supports only navigation through a GC-Controller plugged into port 1 [​IMG]

    Nice to see a "newcomer in the Wii World" being told to use any title deleter - its only a few klicks away from fully screwing his wii into bullshit...

    @alakt: as i understand you can boot into hbc and also lauch wad-manager? if so, just use wad manager to uninstall the wads that you installed latest. This should fix your brick.
     
  12. TroyTheZombie

    Member TroyTheZombie GBAtemp Advanced Maniac

    Joined:
    Mar 3, 2009
    Messages:
    1,631
    Location:
    Calgary, Canada
    Country:
    Canada

    lol, are you sure it was a banner brick? or did you recently install cIOScorp?
     
  13. FenrirWolf

    Member FenrirWolf GBAtemp Psycho!

    Joined:
    Nov 19, 2008
    Messages:
    4,343
    Location:
    Beaverton, OR
    Country:
    United States
    he did say that the saftey warning didn't appear, which is uncharacteristic of a banner brick. Usually the warning shows up and then the menu crashes when trying to display your channels.
     
  14. alakt
    OP

    Newcomer alakt Newbie

    Joined:
    Jun 12, 2009
    Messages:
    4
    Country:
    Estonia
    As I told earlier, when I use wad-manager, it gives me a option to choose various amount of IOS-s and if a choose one randomly, it throws only some parameters on my screen.
    Also, I installed an AnyTitleDeleter, just in case if I need it someday [​IMG]
    Well, my problem is solved by now and I'm very thankful for everyone, who were able to help me [​IMG]

    Experiences give knowledge.
     

Share This Page