Backup Launcher 0.3 Gamma - Noncompatibility List

Discussion in 'Wii - Hacking' started by Meowayne, Nov 15, 2008.

Nov 15, 2008
  1. Meowayne
    OP

    Member Meowayne GBAtemp Regular

    Joined:
    Sep 22, 2008
    Messages:
    270
    Country:
    Germany
    Now that Gamma is out, a compatibility list seems redundant, and the "0.3 Compatibility List" can be unstickied, I don't think we need another 30 confirmations that Okami and De Blob work now.
    Instead, we should focus on a detailed non-compatibility list for potential further improvements. Reading through the threads, the following games seem to be definatly not working:

    Mortal Kombat Armageddon
    MoH: Heroes 2
    Red Steel
    Splinter Cell: Double Agent
    House of the Dead 2
    Pangya Golf With Style
    SSX Blur
    Sam & Max: Season One
    Call of Duty 3
    Far Cry Vengeance
    Metal Slug 6 on Metal Slug Anthology
    One Piece
    SEGA Superstar Tennis
    FIFA 08


    If those who have one or more of these games could write a more detailed description of how exactly these games do not work, that would be great. I also noticed many people had problems getting Quantum of Solace to work, what's up with that?
    So anyway, if you have games that don't work with Gamma - Add them here.
     


  2. Beatchu

    Member Beatchu GBAtemp Fan

    Joined:
    Oct 27, 2008
    Messages:
    347
    Location:
    UK
    Country:
    United Kingdom
    On MOH:H2 the remote goes dead and won't connect on the wrist strap screen, same as 0.3beta
     
  3. deervark

    Member deervark GBAtemp Regular

    Joined:
    Oct 18, 2008
    Messages:
    102
    Country:
    United States
    i could be wrong, but I didn't think that CoD 3 worked either.
     
  4. wiigee

    Member wiigee GBAtemp Regular

    Joined:
    Oct 21, 2008
    Messages:
    152
    Country:
    United Kingdom
  5. Celtic Redemptio

    Newcomer Celtic Redemptio Newbie

    Joined:
    Oct 20, 2008
    Messages:
    7
    Country:
    Netherlands
    You said you won't add the green screen stuff, well i have PAL wii, european tv, RGB cables, and downloaded the PAL Pangya game, and i get the green screen. if it's not any of the things you mentioned, then what is it?
     
  6. wiigee

    Member wiigee GBAtemp Regular

    Joined:
    Oct 21, 2008
    Messages:
    152
    Country:
    United Kingdom
  7. Aceflor

    Newcomer Aceflor Member

    Joined:
    Nov 12, 2008
    Messages:
    24
    Country:
    France
    Boogie PAL on a PAL Wii still doesn't work (black screen)
     
  8. sa_king84

    Newcomer sa_king84 Newbie

    Joined:
    Sep 20, 2008
    Messages:
    8
    Location:
    San Antonio, TX
    Country:
    United States
    that new Bratz game stii give an error when it boots, says to take out the disc and reset
     
  9. quim69

    Member quim69 GBAtemp Fan

    Joined:
    Oct 26, 2008
    Messages:
    485
    Country:
    Andorra
    Bratz Girlz Rock? PAL version works fine in 0.3g

    Also the green screen issue in pangya is different to wrong videomode being force.

    PAL copy of the game on PAL wii crashes at green screen no matter which options are chosen (crashes at black screen if using the disc channel).
     
  10. wiigee

    Member wiigee GBAtemp Regular

    Joined:
    Oct 21, 2008
    Messages:
    152
    Country:
    United Kingdom
  11. quim69

    Member quim69 GBAtemp Fan

    Joined:
    Oct 26, 2008
    Messages:
    485
    Country:
    Andorra
    According to the wiki Super Swing Golf Season 2 does, which is the NTSC sequel to it (Super Swing Golf 1 is the euro sequel, which I'm going to try in a min).

    Anyone who wishes to try the NTSC versions they are:
    Swing_Golf_Pangya_JPN_Wii-Caravan
    Super_Swing_Golf_NTSC_Wii-VORTEX

    Stupid changing of names in different regions - I blame the amerikans. ;p
     
  12. oligore

    Newcomer oligore Member

    Joined:
    Dec 19, 2006
    Messages:
    44
    Country:
    New Zealand
    What about the new Call of Duty? I see the old one doesn't work
     
  13. I-Iybr1d

    Newcomer I-Iybr1d Member

    Joined:
    May 27, 2007
    Messages:
    16
    Location:
    Matosinhos, Porto, Portugal
    Country:
    Portugal
    I find strange that both NTSC and PAL version of Star Wars - The Force Unleashed appear as "working" on the matrix of 0.3 Gamma... both of mine 1:1 and decrypted backups show the same error:

    "An error occurred, please remove the disc and power off"

    Ive done them in:

    DVD-R DataWrite
    Burned at 4x with IMGBurn
    With a ASUS DRW-1814BL DVD Drive

    Should i change anything on the menu screen of the Gamma Version?
     
  14. brianx

    Newcomer brianx Advanced Member

    Joined:
    Jun 28, 2008
    Messages:
    74
    Country:
    Sweden
    Does Red steel work in the backup lanucher 0.3b or 0.3g?
     
  15. Matt Cese

    Newcomer Matt Cese Member

    Joined:
    Sep 24, 2008
    Messages:
    38
    Country:
    United States
  16. NeoNight

    Member NeoNight GBAtemp Regular

    Joined:
    Sep 30, 2008
    Messages:
    186
    Country:
    United States
    When do you get the error?
     
  17. WiiPower

    Member WiiPower GBAtemp Guru

    Joined:
    Oct 17, 2008
    Messages:
    8,165
    Country:
    Germany
    Did you install the gamma cIOS(rev7)? You know that this is the main difference between beta and gamma, and you can use the gamma cIOS with the beta launcher and SoftChip with the same compatibility as the gamma loader?
     
  18. joda

    Member joda GBAtemp Fan

    Joined:
    Jul 12, 2007
    Messages:
    436
    Location:
    UmeƄ
    Country:
    Sweden
    Super_Swing_Golf_Season_2-USA-WII-PreCiSiON works on my PAL Wii using Backup Launcher gamma (both launching normally and through disc channel with rebooter), but won't start through disc channel when using Menu Patcher (black screen).
     
  19. quim69

    Member quim69 GBAtemp Fan

    Joined:
    Oct 26, 2008
    Messages:
    485
    Country:
    Andorra
    Strange - Super_Swing_Golf_PAL_WII-MOMENT (which is the euro version of Season 02) works fine with gamma (disc chan and through the loader itself), not tried it via the menu patcher.
     
  20. camar3na

    Newcomer camar3na Member

    Joined:
    Nov 14, 2008
    Messages:
    39
    Location:
    gdl
    Country:
    Mexico
    i've just tried FIFA 08 and it freezes at the wiimote screen.....
     

Share This Page