Autoboot Gecko OS?

Discussion in 'Wii - Hacking' started by Sportsmaniac1322, Nov 17, 2008.

Nov 17, 2008

Autoboot Gecko OS? by Sportsmaniac1322 at 8:56 AM (2,533 Views / 0 Likes) 10 replies

  1. Sportsmaniac1322
    OP

    Member Sportsmaniac1322 GBAtemp Maniac

    Joined:
    Jun 26, 2008
    Messages:
    1,183
    Location:
    Forman's Basement
    Country:
    United States
    I just got done downloading Animal Crossing: City Folk, and since it's scrubbed I have to use Gecko OS to run it. I have a channel installed, but having an auto booting channel would be cool. Since the Backup Launchers can do this, and they're just a modified version of Gecko OS, theoretically this could be done with Gecko OS. If so, could someone make one? (yeah I know I'm lazy!) [​IMG]
     
  2. oligore

    Newcomer oligore Member

    Joined:
    Dec 19, 2006
    Messages:
    44
    Country:
    New Zealand
    Why would you need gecko OS if it is scrubbed? Scrubbed discs work fine on backup loaders and I know animal crossing works on all versions of wiigator .3. Just download an autoboot version of .3 gamma. You still need to brickblock it if you are running it through gamma.
     
  3. charlieawesome

    Newcomer charlieawesome Member

    Joined:
    Oct 27, 2008
    Messages:
    26
    Country:
    Australia
    You don't need Gecko OS
     
  4. Sportsmaniac1322
    OP

    Member Sportsmaniac1322 GBAtemp Maniac

    Joined:
    Jun 26, 2008
    Messages:
    1,183
    Location:
    Forman's Basement
    Country:
    United States
    I have a modchip, and backup loaders can't be used with modchips. Scrubbed discs also can't be used through the disc channel, so I have to use Gecko OS. Which brings me back to my original question. Is there a way to make an auto boot Gecko OS channel?
     
  5. falcomainer

    Newcomer falcomainer Advanced Member

    Joined:
    Oct 30, 2008
    Messages:
    94
    Location:
    United Kingdom
    Country:
    United States
    i want an autobooting gecko os channel too, it would make wii life alot easier lol
     
  6. noobwarrior7

    Member noobwarrior7 GBAtemp Advanced Maniac

    Joined:
    Aug 2, 2008
    Messages:
    1,594
    Location:
    USA
    Country:
    United States
    scrubbed discs run fine through the disc channel, and yes, source is available so making autoboot should be practically the same as wiigator autoboots.

    or just use this wad:

    animal_crossing_fix_wad.rar

    and then you can boot animal crossing with updates blocked on any sysmenu right through the disc channel.
     
  7. Sportsmaniac1322
    OP

    Member Sportsmaniac1322 GBAtemp Maniac

    Joined:
    Jun 26, 2008
    Messages:
    1,183
    Location:
    Forman's Basement
    Country:
    United States
    Can anyone confirm this? Seems like it would solve the problem I have. And no, scrubbed discs no longer work after the 3.3 update, along with Trucha signed discs, unless they're launched through Gecko OS.
     
  8. noobwarrior7

    Member noobwarrior7 GBAtemp Advanced Maniac

    Joined:
    Aug 2, 2008
    Messages:
    1,594
    Location:
    USA
    Country:
    United States

    scrubbed discs do work as of 3.3....scrubber is not trucha-signed.
     
  9. Sportsmaniac1322
    OP

    Member Sportsmaniac1322 GBAtemp Maniac

    Joined:
    Jun 26, 2008
    Messages:
    1,183
    Location:
    Forman's Basement
    Country:
    United States
    It just gives me a black screen when I load through the disc channel. It works fine when I load it through Gecko OS though.
     
  10. noobwarrior7

    Member noobwarrior7 GBAtemp Advanced Maniac

    Joined:
    Aug 2, 2008
    Messages:
    1,594
    Location:
    USA
    Country:
    United States
    yep, but if you install that wad it'll work....it's cause it requires an update that it blackscreens, not because its scrubbed....you can talk to scrubber author about the alternate (not trucha) method he uses.
     
  11. Sportsmaniac1322
    OP

    Member Sportsmaniac1322 GBAtemp Maniac

    Joined:
    Jun 26, 2008
    Messages:
    1,183
    Location:
    Forman's Basement
    Country:
    United States
    Works perfect! Thanks a ton! Now I have one less channel on my menu! [​IMG]
     

Share This Page