1. MeLzAr

    OP MeLzAr Newbie
    Newcomer

    Joined:
    Sep 5, 2018
    Messages:
    3
    Country:
    United States
    Out of curiousity can you push a payload through the usb port on the dock? I dont own a dongle.
     
  2. Milenko

    Milenko GBAtemp Addict
    Member

    Joined:
    Oct 16, 2017
    Messages:
    2,673
    Country:
    Australia
    You need the AC adaptor plugged in to use the dock so there's no where to plug in the dongle
     
  3. MeLzAr

    OP MeLzAr Newbie
    Newcomer

    Joined:
    Sep 5, 2018
    Messages:
    3
    Country:
    United States
    ahh right I was thinking of the full size usb but now you reminded me that all of the dongles use usb c. still curious if a payload can be pushed through the dock though.
     
  4. Uumas

    Uumas GBAtemp Addict
    Member

    Joined:
    Sep 17, 2016
    Messages:
    2,004
    Country:
    Finland
    I don't think so. The ports on the dock probably only allow the switch to be the "host" USB device and the dongle would need to be the "host"
     
  5. MeLzAr

    OP MeLzAr Newbie
    Newcomer

    Joined:
    Sep 5, 2018
    Messages:
    3
    Country:
    United States
    Uumas I believe you are right. I just found a Usb A Male to Usb A Male cable and I plugged my computer in to the dock and it didn't send the payload or even recognize the switch at all. So case closed I guess. Thanks for the input!
     
  6. nero99

    nero99 GBAtemp Psycho!
    Member

    Joined:
    Sep 18, 2014
    Messages:
    3,098
    Country:
    United States
  7. Aerogems

    Aerogems Member
    Newcomer

    Joined:
    Apr 24, 2018
    Messages:
    41
    Country:
    United States
    What if you spliced the dongle into the USB C port used to charge the system and send the video out to the HDMI port? Say, for instance, you put in a USB C hub between the dock and the charger/dongle? So it's something like

    Charger + dongle ----> Hub ----> Dock

    Anyone out there have a USB C hub and willing to give it a go?
     
  8. dude1

    dude1 GBAtemp Fan
    Member

    Joined:
    Apr 11, 2006
    Messages:
    329
    Country:
    Canada
    considering you only need the dongle for the initial boot and rebooting is so rare why not use the dongle, then plug into the dock? seems easier than a mod chip
     
Draft saved Draft deleted
Loading...

Hide similar threads Similar threads with keywords - Anyone, dongle, tried