any idea why this could be happening?

Discussion in 'Wii - Hacking' started by Langlest, Apr 10, 2009.

Apr 10, 2009
  1. Langlest
    OP

    Newcomer Langlest Advanced Member

    Joined:
    Jan 6, 2009
    Messages:
    70
    Location:
    London
    Country:
    United Kingdom
    so far i have installed a few games to my hard drive and they are playing fine except for a couple of problems
    the music will sometimes stop during a game of guilty gear, in smash brothers the load screen after a fight sometimes takes a lot longer than it should & in call of duty waw the speech will sometimes repeat a few words over and over instead of saying what is supposed to be said

    could this be to do with the hard drive sleep problem i have been reading about? [​IMG]
     
  2. Helsionium

    Member Helsionium Alpha and Omega

    Joined:
    Jul 18, 2008
    Messages:
    348
    Location:
    Innsbruck, Austria
    Country:
    Austria
    Well, if the harddrive goes to sleep / powersave mode, it would be expected the loading takes a lot longer.
    But in SSBB or Call of Duty 5, the harddrive can never go to sleep because the game constantly streams the music. If I assess the problem correctly, only games that do not stream a lot of data have a problem with the drive going to sleep. And that usually results in a crash, not just longer loading times.

    What kind of harddrive do you have? Have you ever had any issues with the drive when you used it on your PC?
     
  3. Langlest
    OP

    Newcomer Langlest Advanced Member

    Joined:
    Jan 6, 2009
    Messages:
    70
    Location:
    London
    Country:
    United Kingdom
  4. Helsionium

    Member Helsionium Alpha and Omega

    Joined:
    Jul 18, 2008
    Messages:
    348
    Location:
    Innsbruck, Austria
    Country:
    Austria
    Well, the enclosure and drive look OK.
    How did you get the games on the drive? Have you dumped them with your Wii or have you transferred the ISOs from your computer?
    The first method is apparently buggy and sometimes causes this effect, among other, more serious side-effects.
     
  5. Langlest
    OP

    Newcomer Langlest Advanced Member

    Joined:
    Jan 6, 2009
    Messages:
    70
    Location:
    London
    Country:
    United Kingdom
    well all the games except for call of duty were installed from the wii, i used the pc to transfer cod
     
  6. Helsionium

    Member Helsionium Alpha and Omega

    Joined:
    Jul 18, 2008
    Messages:
    348
    Location:
    Innsbruck, Austria
    Country:
    Austria
    That MIGHT be the cause of your problems, but it's really only a guess. Best thing for you to do now is wait for someone else to comment on your problem. Reinstalling all the games from your PC is very time-consuming if you have many games, so you should wait just in case someone finds another solution that works for you.
     
  7. Langlest
    OP

    Newcomer Langlest Advanced Member

    Joined:
    Jan 6, 2009
    Messages:
    70
    Location:
    London
    Country:
    United Kingdom
    thanks [​IMG] ill wait then before i start installing them all again
     
  8. lou_weed

    Member lou_weed GBAtemp Regular

    Joined:
    Mar 11, 2008
    Messages:
    232
    Country:
    Israel
    i had the exact same problem with COD:WaW - they're repeating things , like i've joined an army of retards..

    i had some problems with the disc (disc load errors) while playing thru the dvd , so i just erased the image and thought about redownloading the image..
     
  9. Langlest
    OP

    Newcomer Langlest Advanced Member

    Joined:
    Jan 6, 2009
    Messages:
    70
    Location:
    London
    Country:
    United Kingdom

    thanks, maybe thats just a common problem with waw then and i guess the problems with smash brothers and guilty gear could just be related to having installed them from the wii [​IMG] ill try to get a iso og smash brothers to confirm it
     
  10. Langlest
    OP

    Newcomer Langlest Advanced Member

    Joined:
    Jan 6, 2009
    Messages:
    70
    Location:
    London
    Country:
    United Kingdom
    well i gave in and bought the Western Digital 250GB Passport Essential that Scoobyscoobydoo suggested form pc world and it works perfectly [​IMG]
    im guessing there must have been a problem with the hard drive i was using in the other one [​IMG]
     

Share This Page