Android + PS3

Discussion in 'Android' started by Originality, Feb 14, 2011.

Feb 14, 2011

Android + PS3 by Originality at 1:54 PM (1,653 Views / 0 Likes) 15 replies

  1. Originality
    OP

    Member Originality Chibi-neko

    Joined:
    Apr 21, 2008
    Messages:
    5,156
    Location:
    London, UK
    Country:
    United Kingdom
    I encountered a strange bug(?) last night. Whilst playing Disgaea 3, I plugged my HTC Desire HD into my PS3 to let it charge. A second later, the phone completely crashes.

    Lesson learned - don't use the PS3 to charge your phone. Out of curiosity though, has this ever happened to anybody else, or is it just me?

    FYI, PS3 running kmeaw's CFW 3.55, and Desire HD on stock 2.2.1.
     
  2. The_Dragons_Mast

    Member The_Dragons_Mast GBAtemp Advanced Fan

    Joined:
    Apr 20, 2007
    Messages:
    613
    Country:
    Egypt
    Well I never heard of anything similar before but my guess is that's because sony blocked most devices from using the usb in the newer firmwares and considering the desire was one the devises that can load your console into debug mode it is probably blocked.
     
  3. Originality
    OP

    Member Originality Chibi-neko

    Joined:
    Apr 21, 2008
    Messages:
    5,156
    Location:
    London, UK
    Country:
    United Kingdom
    So instead of just blocking access to the device, the PS3 actively attacks it? That doesn't exactly seem sensible because if true, I can potentially sue Sony for damages (if anything was actually damaged).
     
  4. DeadLocked

    Member DeadLocked Bi-Winning.

    Joined:
    Aug 18, 2008
    Messages:
    1,368
    Location:
    Britland
    Country:
    United Kingdom
    Sony must have a grudge against android.
    Maybe it thought it was an unsafe device that can give your PS3 a virus or some shit.
    My bet is that your phone tried to enter usb mode and couldn't connect (didn't recognise the PS3) so it powered off, on purpose or otherwise.
     
  5. ProtoKun7

    Global Moderator ProtoKun7 GBAtemp Time Lord Regenerations: 3

    Joined:
    Jan 3, 2009
    Messages:
    7,481
    Location:
    Gallifrey
    Country:
    United Kingdom
    Ironic if they want to release PlayStation Suite on it. [​IMG]

    Have you been able to reproduce that? If it does that even if you're not trying to do anything they'd consider untoward, you could always take your chances. [​IMG] Lawsuits are the "in thing" at the moment.
     
  6. Fat D

    Member Fat D GBAtemp Maniac

    Joined:
    Nov 18, 2006
    Messages:
    1,117
    Country:
    Germany
    Could someone try that with an Xperia device? Now THAT would be ironic.
     
  7. Originality
    OP

    Member Originality Chibi-neko

    Joined:
    Apr 21, 2008
    Messages:
    5,156
    Location:
    London, UK
    Country:
    United Kingdom
    I've done it 3 times with my Desire HD, and it happens every time. I haven't tried yet with my G1 (running CyanogenMod 6.1), although I will tomorrow.
     
  8. sprogurt

    Member sprogurt GBAtemp Fan

    Joined:
    Dec 13, 2006
    Messages:
    375
    Country:
    United Kingdom
    My Desire HD works fine in my mate's PS3, if you haven't already, try to plug it in as a disk drive. It should accept it then and also charge.
     
  9. Originality
    OP

    Member Originality Chibi-neko

    Joined:
    Apr 21, 2008
    Messages:
    5,156
    Location:
    London, UK
    Country:
    United Kingdom
    My G1 is unaffected, and it actually has got the jailbreak ROM (although I never used it). Just my Desire HD then that shows this weird behaviour. FYI, it crashes a second or two after plugging it in - I don't even get to the screen that asks what I want to do (charge or disk drive).
     
  10. coolbho3000

    Member coolbho3000 GBATemp Kikkoman Naturally Brewed SoySauce Fanatic

    Joined:
    Apr 29, 2007
    Messages:
    2,095
    Location:
    Kikkoman Factory
    Country:
    It is probably an Android bug or a bug with that specific phone. A secure phone should be able to withstand any "attacks" via routes like USB anyway.
     
  11. Terminator02

    Member Terminator02 ヽ( 。 ヮ゚)ノ

    Joined:
    Apr 10, 2010
    Messages:
    4,517
    Location:
    Somewhere near monkat
    Country:
    United States
    maybe you're trying to connect in pc mode, switch it to mass storage in Settings -> USB settings, then see if it still happens
     
  12. Originality
    OP

    Member Originality Chibi-neko

    Joined:
    Apr 21, 2008
    Messages:
    5,156
    Location:
    London, UK
    Country:
    United Kingdom
    By default it's set to "Charge only" - which is what I wanted to do. Anyway, for experimentation's sake, I tried switching to "Disk drive" in settings, plugged it in, and it resulted in another one-second crash. The PS3 didn't even notice it was plugged in.
     
  13. Terminator02

    Member Terminator02 ヽ( 。 ヮ゚)ノ

    Joined:
    Apr 10, 2010
    Messages:
    4,517
    Location:
    Somewhere near monkat
    Country:
    United States
    that's really strange, and as some others have said, is probably just your phone, sorry
     
  14. Juanmatron

    Member Juanmatron Slater Color

    Joined:
    Aug 5, 2008
    Messages:
    1,667
    Location:
    SEGA's World
    Country:
    Spain
    I prefer see running Linux again as god demands.
     
  15. Originality
    OP

    Member Originality Chibi-neko

    Joined:
    Apr 21, 2008
    Messages:
    5,156
    Location:
    London, UK
    Country:
    United Kingdom
    ...Aside from that not making any sense, what does it have to do with this thread?
     
  16. Terminator02

    Member Terminator02 ヽ( 。 ヮ゚)ノ

    Joined:
    Apr 10, 2010
    Messages:
    4,517
    Location:
    Somewhere near monkat
    Country:
    United States
    i think he's somehow referring to OtherOS
     

Share This Page