1. aluminumPP

    OP aluminumPP Newbie
    Newcomer

    Joined:
    Jan 22, 2021
    Messages:
    3
    Country:
    United States
    Hello everyone!

    I have a N3DS, and today I manually updated Luma from 10.2 to 10.2.1 so that I could update the system to from 11.13 to 11.14. I did so by replacing the boot.firm and boot.3dsx files on the root of my SD card. I inserted the SD card back into my system and all icons that were not pre-installed were gone (FBI, Luma Updater, etc.). However, the Rosalina Menu still worked and was showing Luma as up to date, and the theme I had before was still present.

    I did not think to backup the luma boot files on the SD card before replacing them with the new ones. I downloaded the old 10.2 boot files to see if that would fix the issue. The icons were still missing, and now my previous theme was reverted back to the original 3DS default.

    I put back the new 10.2.1 boot files (my old theme re-appeared) and checked software management. All of my previously installed titles were appearing normally. I then updated the system to 11.14 and still nothing changed.

    My titles also appear in FBI (using the HB Launcher via Rosalina) BUT fails to launch any. Exiting FBI also causes the system to hang (cannot access home menu, but Rosalina still accessible)

    Unsure what my options are from here. Browsing through some of the directories I still see .sav files, so I still have my progress saved. What I'm more worried about is having to reinstall all of my games (less than 300, but would still take several hours) and not knowing how to import my save games.
     
  2. fmkid

    fmkid Just another GBATemp's random guy
    Member

    Joined:
    Apr 23, 2015
    Messages:
    1,914
    Country:
    Colombia
    Perharps this post can be useful
     
    Kwyjor and alexander1970 like this.
  3. Tai1717

    Tai1717 Newbie
    Newcomer

    Joined:
    Aug 1, 2020
    Messages:
    3
    Country:
    Mexico
    Since you can load your games that means you are using an emunand i cant explain it but you just need to enable emunand at the Luma menu
     
  4. lone_wolf323

    lone_wolf323 GBAtemp Psycho!
    Member

    Joined:
    May 27, 2011
    Messages:
    4,065
    Country:
    Canada
    What does that have to do with anything? if they never made mention of a emunand i would guess they have no clue how to set one up. Its rather obsolete now at this point.
     
  5. aluminumPP

    OP aluminumPP Newbie
    Newcomer

    Joined:
    Jan 22, 2021
    Messages:
    3
    Country:
    United States
    You're correct, I have NOT set up a EMUNAND. My SysNAND is booted directly by Luma and I do have backups. Sorry if this wasn't clear to everyone.

    I will be trying this when I have time later tonight and let you know how it goes. Thank you for the response!
     
  6. Tai1717

    Tai1717 Newbie
    Newcomer

    Joined:
    Aug 1, 2020
    Messages:
    3
    Country:
    Mexico
    I just tried to help and that happened to me maybe that was his case
     
Draft saved Draft deleted
Loading...

Hide similar threads Similar threads with keywords - Installed, Updating, Missing