all backup loaders have a problem! (4.2k)

Discussion in 'Wii - Backup Loaders' started by fightonb3, Jan 8, 2010.

  1. fightonb3
    OP

    fightonb3 Member

    Newcomer
    14
    0
    Jan 3, 2010
    korea
    i have a 4.2k wii with cios rev 14 on my ios249 and i installed neogamma r7 using wad manager. but for some reason when i start neogamma it turns black and then it takes me back to the system menu.. backup load also does the same thing... wats worng?
     
  2. Hatsu

    Hatsu Someone's been killing, eh?

    Banned
    2,143
    0
    Oct 19, 2009
    __________________ Warn: 50%
    install cIOS rev15
     
  3. fightonb3
    OP

    fightonb3 Member

    Newcomer
    14
    0
    Jan 3, 2010
    korea
    do i need to uninstall cios rev14?
     
  4. BenieUK

    BenieUK GBAtemp Regular

    Member
    126
    0
    Jun 19, 2009
    No
     
  5. Pakatus

    Pakatus GBAtemp Advanced Fan

    Member
    777
    0
    Apr 13, 2009
    Portugal

    I had an idea that R7 is compatible only with Rev14.

    @fightonb3

    make sure you installed a full channel or a forwarder.
    If its a forwarder, try to launch R7 from the homebrew channel and see if it works from there.

    If it does, you have a bad channel/forwarder
     
  6. dottor_male

    dottor_male GBAtemp Regular

    Member
    181
    0
    Oct 30, 2008
    Italy
    Or you have Neogamma in the wrong directory.
     
  7. fightonb3
    OP

    fightonb3 Member

    Newcomer
    14
    0
    Jan 3, 2010
    korea
    it works from the homebrew channel.... soo then wats the prob here?
     
  8. Blue-K

    Blue-K No right of appeal.

    Member
    2,572
    1
    Jun 21, 2008
    Swaziland
    Helvetica
    First: If you want NeoGamma, cIOSrev14 is your only choice.

    Now...I would say you should read the Thread/Post where you get the Channel from again carefully, and see where the Forwarder Searches for the boot.dol. Then rename your directory exactly like stated there.

    An Example:

    The Forwarder searches in: /apps/NeoGamma/boot.dol
    You've placed the .dol in: /apps/NeooGamma/boot.dol

    The forwarder can't find the .dol, and returns you to your menu. The HBC simply displays all boot.dols under /apps//, that's why it works from there.
     
  9. giantpune

    giantpune GBAtemp Addict

    Member
    2,860
    122
    Apr 10, 2009
    United States
    i say you change the title of the thread from "all backup loaders have a problem" to "1 noob has a problem with all backup loaders". doesn't that make more sense?
     
  10. Krestent

    Krestent What to post?

    Member
    3,953
    33
    Mar 31, 2009
    United States
    Why are you using an outdated neogamma in the first place, when we're at R8?
     
  11. fightonb3
    OP

    fightonb3 Member

    Newcomer
    14
    0
    Jan 3, 2010
    korea
    actually im using neogamma r8 beta 15 at the momment... but people seemed to use e7 alot more often so i installed r7 as well! lol!
     
  12. fightonb3
    OP

    fightonb3 Member

    Newcomer
    14
    0
    Jan 3, 2010
    korea
    ok thanks! actually the thread i got my neogamma only had download links... and it only had a wad file so automatically i thought i just needed to install using wadmanager.. XD