AK2i update (unbrick) question...

Discussion in 'Acekard' started by penthaler, Jan 22, 2010.

Jan 22, 2010
  1. penthaler
    OP

    Member penthaler GBAtemp Fan

    Joined:
    Oct 28, 2009
    Messages:
    357
    Location:
    mystique
    Country:
    Czech Republic
    Maybe this question is stupid, but I need to know the answer...

    When I make a update FW of the card and it bricks, and I want to unbrick it, does this bricked card need a microSD with any OS and update file inserted inside?
    I know the file which to use to do it, I know this updating step by step, but... when I start the update on working card, unplug it - and instead of it insert that bricked - does the bricked need anything inside it?

    (I hope you know what I mean)
     
  2. scrtmstr

    Member scrtmstr GBAtemp Advanced Fan

    Joined:
    Aug 20, 2009
    Messages:
    839
    Location:
    the Netherregions!
    Country:
    Netherlands
    I think I understand you, but forgive me if i'm wrong.
    you're saying, that you want to make an update file for a card, and if it bricks, can you unbrick it by putting a microsd with the update file in the card?
    when a card is bricked, it cannot be read by the ds(i), so you can't run the update again. Except for the ak2i. If you update the ak2i on a dslite or dsi, you can put the updater on another card and run it, then flip out the other flashcard and update the ak2i.
     
  3. penthaler
    OP

    Member penthaler GBAtemp Fan

    Joined:
    Oct 28, 2009
    Messages:
    357
    Location:
    mystique
    Country:
    Czech Republic
    Almost understand [​IMG]

    I need to know only - that I need (or dont need) any microSD in that bricked card.

    I know that I must run the update file on another WORKING card, and whole procedure I know too...
     
  4. scrtmstr

    Member scrtmstr GBAtemp Advanced Fan

    Joined:
    Aug 20, 2009
    Messages:
    839
    Location:
    the Netherregions!
    Country:
    Netherlands
    aah alright, my bad, sorry.
    you don't need a microsd in that bricked card, because it writes it on the chip that's inside the flashcard.
     
  5. penthaler
    OP

    Member penthaler GBAtemp Fan

    Joined:
    Oct 28, 2009
    Messages:
    357
    Location:
    mystique
    Country:
    Czech Republic
    Oke... thx for info...
     

Share This Page