AK RPG FAT Error

Discussion in 'Acekard' started by Pablo17ccc, Jun 28, 2009.

Jun 28, 2009

AK RPG FAT Error by Pablo17ccc at 11:28 PM (862 Views / 0 Likes) 9 replies

  1. Pablo17ccc
    OP

    Newcomer Pablo17ccc Newbie

    Joined:
    Jun 28, 2009
    Messages:
    5
    Country:
    Italy
    Hi guys,
    I'm new here and i've find a problem with my AK RPG.
    How can i fix the FAT Error on my AK RPG?
    Please, is urgent.
    Sorry for the english, but i'm italian.
     
  2. Pablo17ccc
    OP

    Newcomer Pablo17ccc Newbie

    Joined:
    Jun 28, 2009
    Messages:
    5
    Country:
    Italy
    Sorry for the up, but is very very urgent [​IMG]
     
  3. Briankealing

    Member Briankealing GBAtemp Advanced Fan

    Joined:
    Nov 25, 2008
    Messages:
    641
    Country:
    United States
    FAT error is usually a firmware issue.

    Reformat and reinstall.
     
  4. Pablo17ccc
    OP

    Newcomer Pablo17ccc Newbie

    Joined:
    Jun 28, 2009
    Messages:
    5
    Country:
    Italy
    My PC can't find the drivers for the AK, what can i do?
     
  5. Tokiopop

    Member Tokiopop Caffeine fiend

    Joined:
    Apr 14, 2009
    Messages:
    1,833
    Location:
    UK
    Country:
    United Kingdom
    It needs drivers?

    Screw Windows and it's drivers, use Linux [​IMG]
     
  6. Another World

    Former Staff Another World Emulate the Planet!

    Joined:
    Jan 3, 2008
    Messages:
    10,476
    Location:
    From Where???
    Country:
    Colombia
    it does not need drivers unless you are using an old version of windows that does not nativly support usb 2.0.

    when are getting the fat error? when you boot the firmware, when you run a rom? if its from a rom, is it off the nand or msd?

    -another world
     
  7. VatoLoco

    Member VatoLoco Don't crush that dwarf, hand me the pliers.

    Joined:
    Jan 29, 2008
    Messages:
    2,261
    Location:
    Ya Cant Get There From Here
    Country:
    United States
    i think he's saying that his PC doesnt recognize the drive (not drivers) that the NAND is supposed to be assigned to.

    Just trying to troubleshoot here, but maybe you could try formatting the RPG through command prompt first to get it going. In windows (if, for example your NAND drive is J:), click start,->run, type CMD, when the cmd window opens, type format J: /Q /A:64k /FS:FAT

    another option is to see if the panasonic recognizes the drive and use it to format.
     
  8. Pablo17ccc
    OP

    Newcomer Pablo17ccc Newbie

    Joined:
    Jun 28, 2009
    Messages:
    5
    Country:
    Italy
    When i insert the RPG on my PC, the PC try to install the drivers for the card, but he doesn't find them.
    So for me is impossible to format or change the system files.

    Sorry, another time, for my english.
    EDIT: I've tried to format with ubuntu, but the PC cant find the card [​IMG]
    Can i write in italian? there someone that understand the italian?
     
  9. Another World

    Former Staff Another World Emulate the Planet!

    Joined:
    Jan 3, 2008
    Messages:
    10,476
    Location:
    From Where???
    Country:
    Colombia
    gbatemp is an english speaking forum...

    http://gbatemp.net/index.php?act=boardrules

    does your pc have usb 2.0? from what i remember the rpg requires it and won't load on a usb 1.0/1.1. i haven't messed with it on my windows 98 machine in a long time, so i might be wrong. if you are using linux why don't you run a virtual machine and install xp. windows xp should automatically detect the drive. i'm not a linux user so i can't suggest more, but any standard usb driver should work. the thing is just basically a flash drive with 1 gb of memory.

    -another world
     
  10. Pablo17ccc
    OP

    Newcomer Pablo17ccc Newbie

    Joined:
    Jun 28, 2009
    Messages:
    5
    Country:
    Italy
    I've resolved, it can be close
     

Share This Page